Κώστας Νικολακόπουλος

Το 10λεπτο του «Αμπού» το μόνο που άξιζε χθες στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των νέων προσώπων του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό.

• Ίσως ήταν το πιο βαρετό, αλλά και το χειρότερο φιλικό του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια, το χθεσινό με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, που κατέληξε σε μία ακόμη κακή ήττα (1-3), μετά από εκείνη από την αυστριακή Ριντ (0-2). Με τον Ολυμπιακό να κάνει αυτό το καλοκαίρι…παράδοση τραγικών αποτελεσμάτων με τις πιο άσημες ομάδες που αντιμετωπίζει, αν θυμηθούμε και το 0-0 με την πολωνική Κρακοβία.

• Να δούμε σήμερα το μεσημέρι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με την πιο δυνατή αντίπαλο που θα έχει στην προετοιμασία του, την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ, έχοντας φέρει 1-1 με την Σλάβια Πράγας στο άλλο δυνατό φιλικό και έχοντας κερδίσει μόνο μία φορά, 2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Όχι ότι τα αποτελέσματα μετράνε στα φιλικά, όμως δημιουργούν μία καλή (η, κακή) ψυχολογία και τέλος πάντων, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ασφαλώς και κάτι δείχνουν κι αυτά…

• Χθες το μόνο που άξιζε ήταν το 10λεπτο του Αμπουμπακάρ Καμαρά! Μπήκε στο 63’ και μπορεί να μην είχε διάρκεια η απόδοση του σε αυτά τα 27 λεπτά στα οποία έπαιξε, αλλά είχε ένα 10λεπτο στο οποίο πραγματικά πήγε να κάνει τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ τελικά να ολοκληρώσει με τον ιδανικό τρόπο.

• Δύο φορές ο Άμπου, όπως τον λένε στην πατρίδα του, μπούκαρε έξοχα από δεξιά και γύρισε την μπάλα όπως έπρεπε, όμως δεν βρήκε τη μία φορά τον Καρβάλιο και την άλλη τον Χασάν…κι άλλες τρεις φορές μπήκε ο ίδιος στις φάσεις με ωραίο τρόπο, όμως δεν τις τέλειωσε κάνοντας γκολ. Τη μία φορά πέρασε και τον γκολκίπερ από κάθετη ασίστ του Μαντί, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έχασε την μπάλα και την ευκαιρία. Τη δεύτερη αστόχησε σε σουτ παίρνοντας ριμπάουντ από κόρνερ του Ζίνκερναγκελ. Την τρίτη είχε κεφαλιά σε σέντρα του Όλεγκ με τον γκολκίπερ να τον νικάει.

Ολυμπιακός: Το 10λεπτο του «Αμπού» το μόνο που άξιζε χθες

• Μέσα σε 10 λεπτά, από το 72’ έως το 82 ο Αμπού ήταν μέσα σε πέντε (!) σημαντικές στιγμές, ενώ είχε συμμετοχή και σε μία καλή ευκαιρία του Καρβάλιο, που αστόχησε. Ήταν μία έκρηξη αυτή του Καμαρά Νο 3 στον Ολυμπιακό, μία έκρηξη που άφησε υποσχέσεις, με τη διαφορά βέβαια ότι θα πρέπει να βάλει και μεγαλύτερη ουσία κι αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι.

• Παρεμπιπτόντως, μου φάνηκε ότι περισσότερο απειλητικός είναι παίζοντας δεύτερος φορ, παρά δεξί εξτρέμ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην χάνεται στο παιχνίδι, αφού μετά από το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό δεκάλεπτο, στο οποίο σχεδόν πήγε να τα κάνει όλα.

• Το άλλο νέο πρόσωπο, ο Ζίνκερναγκελ, δεν είχε κάποιο εντυπωσιακό διάστημα, κάποιες δε ενέργειες του δεν ήταν καλές, όμως έκανε κάποιες στιγμές αισθητή την παρουσία του παίζοντας από αριστερά, σε ρόλο εξτρέμ που να συγκλίνει. Έχει ένα ωραίο στιλ, μπορεί να κάνει την προσωπική ενέργεια και να μπει στην αντίπαλη περιοχή, συμμετέχει σε δημιουργία καλών επιθέσεων, γυρίζει πίσω να βοηθήσει.

• Θα έλεγα ότι τους λείπει, και στον Αμπού και στον Ζινκ, μία καλή ενέργεια από την αρχή ως το τέλος για να αρχίσουν να παίρνουν και πάνω τους.

Ολυμπιακός: Το 10λεπτο του «Αμπού» το μόνο που άξιζε χθες

• Κατά τα άλλα, είναι πραγματικά εκνευριστικό που ο Ολυμπιακός δέχθηκε πάλι γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου του! Σε μία φάση στην οποία ο Αβραάμ απέτυχε (όχι για πρώτη φορά χθες) να κόψει στο ξεκίνημα της φάσης κι ο Μπα απέτυχε (όχι για πρώτη φορά χθες) να καθαρίσει τη φάση στην εξέλιξη της. Ο Αβραάμ στη φάση του 0-2 δεν έβγαλε καλή άμυνα, όπως το ίδιο έκανε κι ο Μπα στη φάση του 1-3, συνεχίζοντας την γνώριμη γι΄ αυτόν εικόνα να έχει πολλές καλές επεμβάσεις σε κάθε παιχνίδι, αλλά και κρίσιμες κακές στιγμές.

• Στο επιθετικό κομμάτι, είδαμε ότι πάλι το γκολ ήρθε από στημένη φάση και κεφαλιά. Για να δούμε πραγματικά μία καλή επίθεση του Ολυμπιακού έπρεπε να φτάσουμε στο 72ο λεπτό, όταν είχαν μπει οι Ζινκ, Αμπού και Χασάν-επικίνδυνος όταν μπήκε ακόμη πιο μετά ο Μασούρας, αλλά ξανά έχασε σπουδαία ευκαιρία, πέφτοντας υπό πίεση σε άριστη θέση για γκολ. όπως βοήθησε στην αλλαγή της εικόνας κι ο Καμαρά, με ορισμένες καλές ατομικές ενέργειες, μία εκ των οποίων όντως υψηλού επιπέδου.

• Ασφαλώς, όμως, ήταν πολύ λίγο για ολόκληρο Ολυμπιακό να έχει μόνο ένα καλό τέταρτο, από το 72’ έως το 86’, με αντίπαλο μία ομάδα που έπεσε από την Α΄στη Β΄κατηγορία της Γερμανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x