Κώστας Νικολακόπουλος

Το 3-4-3 του Μαρτίνς από το 7-1 στο 0-2 και ο Γκαρσία μετά τους Γιαννίκη, Μπόλονι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας μέσα από δύο διαφορετικές σκοπιές!

• Αδιάφορο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι, περιμένουμε από τον πρωταθλητή Ελλάδας να δώσει απόψε μία σκληρή μάχη και να ματώσει απέναντι στους γηπεδούχους που θέλουν πάση θυσία τη νίκη.

• Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Μπούσουλας για εμένα είναι πολύ απλά τα άλλα δύο φετινά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων:

ΣΤΟ 1-1 της Τούμπας ο Ολυμπιακός μετά από ένα καλό α΄ ημίχρονο, έφαγε γκολ με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, είχε ένα πολύ καλό ημίωρο και στάθηκε στο τέλος τυχερός που ισοφάρισε με τον Μπα σε ένα κόρνερ και που είχε δοκάρι ο Τζόλης στο 90’.

ΣΤΟ 3-0 στο Καραϊσκάκη μετά από ένα ισόπαλο χωρίς γκολ ημίχρονο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα στο β΄ ημίχρονο και το παιχνίδι ήταν έως το 77’ στο εύθραυστο 1-0, με τον Σα μάλιστα στο 65’ να σώζει την εστία του σε κεφαλιά του Ουάρντα.

• Τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω εγώ, ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία είναι η μία από τις τρεις ομάδες που φέτος πραγματικά έχουν ζορίσει πολύ τον Ολυμπιακό. Οι άλλες δύο είναι ο ΠΑΣ με τον Γιαννίκη και ο ΠΑΟ με τον Μπόλονι. Να θυμίσουμε και τα αποτελέσματα…

Αφενός μεν ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΣ 1-0 στο 93΄ στο πρωτάθλημα και ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 στο Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο β΄ ημίχρονο, όπως είχε κάνει και στο πρωτάθλημα.

Αφετέρου δε Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-1 με το σκορ 2-1 έως το 97’ και τον ΠΑΟ με 10 παίκτες από το 65’ με το σκορ 1-1.

• Τώρα, αναφορικά με την τακτική του Ολυμπιακού, είναι φανερό ότι εδώ και κάμποσο καιρό ο Μαρτίνς προτιμάει το 3-4-3 από το κλασικό 4-3-3 και τις παραλλαγές του που επί μία τριετία χρησιμοποιούσε. Εικάζουμε ότι το δοκιμάζει, ίσως κι ενόψει της νέας σεζόν, είτε για να κάνει την ομάδα του λιγότερο προβλέψιμη, είτε για την οχυρώσει καλύτερα αμυντικά, είτε γιατί δεν έχει καθαρόαιμους εξτρέμ αλλά εξτρέμ που τους αρέσει να παίζουν γύρω από τον φορ (βλέπε Μασούρα, Μπρούμα), είτε για όλους αυτούς τους λόγους, ενδεχομένως κι άλλους, μαζί.



• Αν δούμε καθαρά από πλευράς αποτελεσμάτων, το 3-4-3 αρχικά κέρδισε τις εντυπώσεις, με το 1-0 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, με το 1-0 επί του Άρη που έπαιζε στο Καραϊσκάκη με παίκτη παραπάνω 50 λεπτά λόγω αποβολής του Λαλά και με το 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τρία παιχνίδια, μεγάλα και δύσκολα, με τρεις νίκες και συνολικό σκορ 7-1! Με τη συνέχεια, ωστόσο, να μην ήταν ανάλογη κι από το 7-1 να πηγαίνουμε στο 0-1…

ΣΤΑ Γιάννινα για το Κύπελλο ο Ολυμπιακός με το 3-4-3 έχανε 0-1 στο ημίχρονο και από το 60 και μετά το γύρισε πρώτα σε 4-3-3 και μετά σε 4-4-2 για να ισοφαρίσει 1-1 στο 73’…

ΣΤΟ ντέρμπι με τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με το 3-4-3 έχανε 0-1 από το 30’ και το γύρισε σε 4-4-2 από το 36’ (με τον τραυματισμό του Μπα) για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να κερδίσει στο β΄ ημίχρονο με γκολ στο 72’ και στο 97’…

• Για το αποψινό παιχνίδι, κι εφόσον επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ ότι ο Γκαρσία θα παίξει με τρεις κεντρικούς χαφ (Αουγκούστο, Σβαμπ, Καντουρί), θα έχει ενδιαφέρον η μάχη του κέντρου υπό την έννοια ότι με το 3-4-3 του Ολυμπιακού θα υπάρχουν αντίπαλοι των τριών δύο (Εμβιλά, Καμαρά) και θα δούμε τι θα σκαρφιστεί ο Μαρτίνς για να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ίσως, όμως, ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο δοκίμασε χθες κι εναλλακτικό σχήμα, με 4-3-3, έχοντας στο κέντρο όχι μόνο τους Εμβιλά, Καμαρά, αλλά και τον Μπουχαλάκη…

Άσχετο: Δείτε από το 0.51 την γκολάρα του πρώην "ερυθρόλευκου" άσου Λάτσι, στη νίκη της Αζαξιό επί της Νιόρ στο γαλλικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x