• Ίσως το πιο ανησυχητικό για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Σούπερ Καπ με τον ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος αριθμός των ευκαιριών που δέχθηκε.
• Και μιλάμε για καθαρές ευκαιρίες-πιο καθαρές απ' ότι η ίδια η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δημιούργησε, αν λέμε για τα πρώτα 100 λεπτά του αγώνα, καθώς στο τελευταίο 20λεπτο της παράτασης η εικόνα ήταν για ακόμη μεγαλύτερο σκορ από το τελικό, με τον ΟΦΗ να έχει πιά πίσω στον πάγκο και τον Νους και τον Φούντα.
• Στεκόμαστε στις δύο σημαντικές επεμβάσεις του Τζολάκη, στην αρχή στο κοντινό πλασέ του Σαλσέδο και μετά το 1-0 στο επίσης κοντινό σουτ του Ισέκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού χρειάστηκε αρκετές περισσότερες φορές στη διάρκεια του αγώνα.
• Κατ΄ αρχάς, στο 85’ υπήρχε ίδια φάση, με τον Φούντα να βγαίνει στην πλάτη των Ρέτσου (ιδίως του αρχηγού), Μπιανκόν και σε θέση παρόμοια με εκείνη του Ισέκα στο 99’, με τον Τζολάκη να κάνει επέμβαση καρμπόν. Κι εκεί σωτήριος ήταν ο διεθνής γκολκίπερ, απλά δεν είδαμε σε ριπλέϊ τη φάση και έτσι δεν αποτυπώθηκε σωστά. Αλλά και τα δύο σουτ εκτός περιοχής, στο 87΄του Φούντα και του Σαλσέδο στο 98΄, ήταν πολύ επικίνδυνα. Ειδικά το πρώτο, με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάκτυλα (υποδείχθηκε άουτ, λανθασμένα), αλλά και το δεύτερο, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει.
• Συνολικά λοιπόν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού χρειάστηκε να επέμβει πέντε φορές, σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές από εκείνες που είχε χρειαστεί να παρέμβει ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, μέχρι εκεί γύρω στο 100ο λεπτό. Ο Τζολάκης ενήργησε άριστα και στις πέντε! Μαγκιά του και μπράβο του. Όμως, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα για την εικόνα της ομάδας του στο ανασταλτικό κομμάτι.
• Θα πρέπει μάλιστα να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός απειλήθηκε ιδίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά και αμέσως μετά το υπέρ του 1-0. Έως το 85’, υπήρχε η μεγάλη ευκαιρία του Σαλσέδο, ωστόσο καμία άλλη απειλή. Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε προς τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τις δύο φάσεις του Φούντα, που είχε μπει νωρίτερα και ήταν πολύ πιο δραστήριος από τον Σενγκέλια-και μάλλον ήταν καλό για τον Ολυμπιακό που έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού στο 90+5.
• Αν και είδαμε ότι κι ο Ισέκα που πήρε τη θέση του έγινε πολύ επικίνδυνος σε μία περίπτωση, ο δε Σαλσέδο παρέμενε απειλητικός ακόμη κι όταν έφυγε από θέση σέντερ φορ και κινήθηκε στα πλάγια της επίθεσης. Όπως αποδείχθηκε, αυτή η συνταγή με τους γρήγορους Νους, Σαλσέδο, Φούντα, Ισέκα δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό, που αρχικά είχε δοκιμαστεί στην πλευρά του Ρόντινεϊ, καθώς από εκεί, σχεδόν αποκλειστικά, έκανε επιθέσεις ο ΟΦΗ.
• Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού εκτέθηκε από τον Νους στη μεγάλη ευκαιρία του Σαλσέδο στο 24΄, καθώς ο Αργεντίνος εξτρέμ τον άδειασε με χαρακτηριστική ευκολία. Και γενικά ο Ρόντινεϊ δεν στέκονταν αμυντικά όπως έπρεπε-χάρη στις επεμβάσεις κυρίως του Ρέτσου, ενίοτε και του Μπιανκόν, που έβγαιναν να τον καλύψουν τον συμπαίκτη τους, δεν είχε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αμυντικά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ από εκείνη την πλευρά.
• Η κατάσταση σίγουρα έγινε καλύτερη με την είσοδο του Κοστίνια στην παράταση, όταν πια ο Μεντιλίμπαρ είδε τον Ρόντινεϊ στο τέλος του 90λεπτου να χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του κι αυτή να φεύγει πλάγιο άουτ-εκεί κατάλαβε πως δεν μπορούσε άλλο ο Βραζιλιάνος. Με τον Πορτογάλο ο Ολυμπιακός βρήκε στην παράταση έναν μπακ να κόβει και να ξανακόβει, αλλά και να βγαίνει μπροστά απειλητικά, με καλές σέντρες και πάσες για φάσεις. Ήταν διαφορετική η εικόνα με τον Κοστίνια, που θα μπορούσε ακόμη και να σκοράρει με μία ωραία κεφαλιά σε κόρνερ του Μουζακίτη, με τον γκολκίπερ Χρηστογιώργο να κάνει ίσως την καλύτερη του απόκρουση στο 110’.
• Σίγουρα είναι πιο εύκολο να μπαίνεις φρέσκος κι ο αντίπαλος να είναι κουρασμένος, όμως κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον Κοστίνια ότι έκανε μία εμφάνιση που στα δικά μου μάτια θα κάνει τον Μεντιλίμπαρ τουλάχιστον να το σκεφτεί να τον βάλει βασικό το Σάββατο στο Περιστέρι. Όπως κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον Ρόντινεϊ ότι στο 71’ είχε μία πολύ κρίσιμη επέμβαση κόβοντας πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση του ΟΦΗ, αλλά και ότι είχε ορισμένες επικίνδυνες προωθήσεις και μία καλή εκτέλεση φάουλ.
• Όπως κι αν έχει, πάντως, η εικόνα να μένει κάποιες φορές άδεια η δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού, δεν είναι η καλύτερη…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






