Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Κύριος ο Μαρτίνς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος με αφορμή την πρόταση εκατομμυρίων από τους Άραβες γράφει στο sport-fm.gr για τον «κύριο» Πέδρο Μαρτίνς.

· Με αφορμή την πληροφορία από την Πορτογαλία, ότι η Αλ Χιλάλ έχει στη λίστα της τον Πέδρο Μαρτίνς: Δεν είναι η πρώτη φορά εδώ και μία διετία που το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς ακούγεται για άλλες ομάδες. Αραβικές, βραζιλιάνικες, ευρωπαϊκές, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της Νις.

· Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό καμία φορά δεν ανησύχησαν. Όχι γιατί δεν πίστεψαν ότι τον θέλει η τάδε η, η δείνα ομάδα, αλλά πολύ απλά γιατί ο Πορτογάλος προπονητής δεν τους έδωσε ποτέ το δικαίωμα να φοβηθούν ότι μπορεί να φύγει από τη θέση του, όπως είχε κάνει π.χ. ο Μάρκο Σίλβα.

· Μάλιστα, μπορώ να σας πω κάτι που το έχουν εκτιμήσει πολύ στον Ολυμπιακό. Ήταν πριν ένα η, ενάμιση χρόνο, όταν έγινε πρόταση στον Μαρτίνς όχι από την Αλ Χιλάλ τότε, αλλά από μία άλλη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την Αλ Σαμπάμ, κι αυτή πολύ δυνατό κλαμπ, ισόβαθμο αυτή την στιγμή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με την Χιλάλ.

· Στον Ολυμπιακό την έμαθαν την πρόταση όχι απλά από τις εφημερίδες της Πορτογαλίας, αλλά κι από δικές τους πηγές στη χώρα. Τη διασταύρωσαν, δηλαδή, ότι οι Άραβες όντως πήγαν στον Μαρτίνς και του έκαναν μία πολύ σημαντική προσφορά. Τι εκτίμησαν; Ότι ο Μαρτίνς ποτέ δεν τους το «πούλησε» αυτό το πράγμα, αυτή την πρόταση. Ποτέ δεν πήγε να τους πει, ξέρετε, μου δίνουν τόσα λεφτά για να φύγω…Φέρθηκε σαν κύριος, αγνόησε την προσφορά των Αράβων και συνέχισε τη δουλειά του στον Ολυμπιακό.

· Γενικά ο Πέδρο είναι άνθρωπος που πραγματικά αποδεικνύεται ότι όταν νιώθει κάπου καλά, δεν αλλάζει ομάδα. Του αρέσει να δουλεύει ένα πρότζεκτ, του αρέσει να είναι εκεί που τον εμπιστεύονται, δεν βάζει το οικονομικό σε πρώτη μοίρα αλλά το κίνητρο το αθλητικό.

· Ούτε είναι τυχαίο ότι κάνει αυτή τη δουλειά, ως πρώτος προπονητής, μία δεκαετία και έχει απολυθεί μία φορά, Φλεβάρη μήνα, στο δεύτερο χρόνο του στη Βιτόρια Γκιμαράες-μία απόλυση που ήρθε κουτί στον Ολυμπιακό, γιατί έτσι ήρθε ο Πέδρο στον Πειραιά. Τέσσερα χρόνια στη Μαρίτιμο, δύο στη Ρίο Άβε και τρία στον Ολυμπιακό, ο Πέδρο δεν έχει απόλυση, κάτι που να ξέρετε ότι είναι συγκλονιστικό δεδομένο για προπονητή! Και δείχνει φυσικά και πολλά για τον Πέδρο, προπάντων αξιοπιστία…

· Παρεμπιπτόντως, εκείνη η απόλυση του από την Γκιμαράες είχε έρθει μετά από μία βαριά ήττα 0-5 από την Μπράγκα (του Άμπελ Φερέιρα, με σέντερ φορ και σκόρερ του 0-2 τον...Χασάν), στις 18 Φεβρουαρίου του 2018. Με την Γκιμαράες να παίζει με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό, με το σκορ 0-1 και την Μπράγκα να μην σταματάει στη συνέχεια να σκοράρει. Και δεν ξέρω, μήπως ο Πέδρο έχει μία ευαισθησία από εκείνη την βραδιά και δεν τρελαίνεται να ταπεινώνει ένα αντίπαλο του βάζοντας του π.χ. έξι κι εφτά γκολ, όπως ίσως θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός σε κάποια, μάλλον όχι λίγα, ματς του ελληνικού πρωταθλήματος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x