Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σωκράτης «βγαίνει» μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αλλά χθες έκανε σοβαρό λάθος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ξεκίνημα του Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

· Ο Παπασταθόπουλος μπορεί να ήρθε ουσιαστικά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη στον Ολυμπιακό, αλλά πριν καν φύγει ο Απρίλης έχει ήδη 18 παιχνίδια στα πόδια του με την ερυθρόλευκη, σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο! Ο δε πρώτος απολογισμός του, εφόσον συνεχίσει έτσι στα εφτά-οκτώ τελευταία παιχνίδια της σεζόν-που δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να μην συνεχίσει- είναι πάρα πολύ ευχάριστος για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

· Ο Σωκράτης δεν βγάζει στο παιχνίδι του μόνο εμπειρία, κάτι που ξέραμε ότι διαθέτει σε αφθονία. Βγάζει και ποιότητα, κάτι που επίσης ξέραμε ότι διαθέτει, αλλά βγάζει και διάθεση και όρεξη. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι ήταν παροπλισμένος επί της ουσίας από τον Φλεβάρη του 2019 στην Άρσεναλ και του είχε λείψει το ποδόσφαιρο, όμως αυτό που βλέπω είναι έναν παίκτη διψασμένο για καλά παιχνίδια κι επιτυχίες με τη νέα του ομάδα. Και νομίζω ότι ο βασικός λόγος δεν είναι ότι είχε να παίξει τόσο καιρό, αλλά ότι το παιδί είναι αποφασισμένο να πετύχει κι άλλα πράγματα στην καριέρα του.

· Τον βλέπουμε τον «Πάπα» να κάνει τάκλιν στο αράουτ και με την Άρσεναλ, αλλά και με τον Αστέρα Τρίπολης. Να δίνει μάχες και με τον πεπειραμένο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ η, της ΑΕΚ, αλλά και με τον άπειρο σέντερ φορ του ΠΑΣ η, του Αστέρα. Χθες μπήκε αλλαγή στο 20’ αντί του Αβραάμ και αναδείχθηκε με…άνεση ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού, καθώς και κράτησε μια χαρά τη θέση του στην άμυνα, αλλά και σκόραρε το μοναδικό γκολ.

· Παρεμπιπτόντως, οι τέσσερις βασικότεροι φέτος στόπερ της ομάδας έχουν σημειώσει από ένα γκολ! Κι ο Σεμέδο (στην Τρίπολη) κι ο Μπα (στην Τούμπα) κι ο Σισέ (στο Αγρίνιο) κι ο Σωκράτης (χθες με τον Αστέρα). Δεν έχω δε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Σωκράτης θα βάλει κι άλλα, αρκετά ακόμη γκολ στον Ολυμπιακό, όπως π.χ. θα είχε βάλει και στον Βόλο, αν στη φάση του νικητήριου γκολ του Εμβιλά, είχε σουτάρει από άριστη θέση πιο «γεμάτα» κι όχι τζούφια, με συνέπεια πάντως έτσι να φτάσει η μπάλα στον σκόρερ!

· Τον θαυμάσαμε ακόμη και χθες, σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλες εντάσεις, να βγαίνει πρώτος και να διώχνει μπάλες, να έχει καλές τοποθετήσεις, να κερδίζει τις κεφαλιές, αλλά και να συμμετέχει από πίσω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όμως, θα πρέπει νομίζω κι ο ίδιος να σκέφθηκε, πιο ήρεμα πλέον, στο τέλος του ματς, ότι με την ίδια ευκολία που έγινε ήρωας του αγώνα, με την όλη καλή παρουσία, αλλά και το μοναδικό γκολ του 90λεπτου, θα μπορούσε να ήταν μοιραίος του αγώνα.

· Και ναι αναφέρομαι στη φάση της περίπτωσης πέναλτι πάνω στον Ιγκλέσιας. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν, γιατί όπως φαίνεται στην σχετική φωτογραφία, το τράβηγμα της φανέλας έγινε πριν την εκτέλεση του φάουλ.



· Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε ρεαλιστές, όλα ήταν οριακά στην παράβαση. Ο διαιτητής μπορούσε να δώσει το πέναλτι (όπως μπορούνε να βγάλει έξω με κόκκινη κάρτα τον Μπαράλες για το κτύπημα στον Λαλά) και να μην μπορείς μετά να του πεις και πολλά. Το δικαίωμα δόθηκε από τον Σωκράτη και δη χωρίς λόγο. Γιατί δεν υπήρχε λόγος να τραβήξει, έστω και κάπως στιγμιαία, τη φανέλα του Ιγκλέσιας, που είναι γριά αλεπού και αμέσως έπεσε.

· Ο Ολυμπιακός αυτή τη διετία, πέρυσι και φέτος, έχει παραχωρήσει 18 (!) πέναλτι, αριθμός τραγικός, έως και…γραφικός. Από τον Σωκράτη λοιπόν εγώ περιμένω να μην κάνει τέτοια λάθη. Να δίνει το παράδειγμα και σε αυτό το κομμάτι, όπως κάνει και στα άλλα, στους νεότερους συμπαίκτες του κι ιδιαίτερα στους αμυντικούς, τον Σεμέδο, τον Μπα, τον Λαλά κ.α. Δεν υπήρχε κανένας λόγος ένας παίκτης τέτοιας αξίας κι εμπειρίας, να κάνει τέτοια λάθη και να δίνει αφορμές, την στιγμή μάλιστα που ξέρουμε ότι όπως αποδεικνύεται οι περισσότεροι διαιτητές είναι λες και περιμένουν στη γωνία για να στήσουν την μπάλα στα 11 μέτρα εις βάρος του Ολυμπιακού. Ας θεωρήσουμε ότι ήταν μία κακή στιγμή, μία κακή απόφαση κι ότι με την αυτοκριτική που θα κάνει σίγουρα ένα έξυπνο παιδί όπως ο Παπασταθόπουλος, δεν θα επαναληφθεί.

· Κατά τα άλλα, είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο Σωκράτης πρώτον μοιάζει να έχει προσαρμοστεί σε χρόνο μηδέν στην νέα ομάδα του, να έχει γίνει αποδεκτός από όλους τους συμπαίκτες του (όπως μπορεί κάποιος να δει κι από το πώς πανηγύρισαν μαζί του το γκολ, πόσο το «διασκέδασαν» πειράζοντας τον κλπ, κλπ), δεύτερον βγάζει την προσωπικότητα που έχει μέσα στο παιχνίδι με την όλη του στάση και τρίτον δείχνει να ταιριάζει και στο 3-4-3 και στο 4-3-3 και με παρτενέρ τον Σεμέδο, τον Μπα, τον Αβραάμ, τον Χολέμπας, με όλους!

· Άσχετο: ως συνέχεια των όσων ανέφερα στο ράδιο (Νικολακόπουλος: «Οι Ιταλοί επιβεβαιώνουν ότι ήθελαν τον Ολυμπιακό στην κλειστή λίγκα») περί Ολυμπιακού και της κλειστής Σούπερ Λιγκ των 12 μεγάλων της Ευρώπης, δείτε το σχετικό λινκ από την ιταλική εφημερίδα.

Όπως κι από το επίσης κι εδώ στο ιταλικό Superlega, retroscena sul vertice di ieri: idea Napoli, Fiorentina e Olympiacos per rimpiazzare le inglesi

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x