Κώστας Νικολακόπουλος

Η σταθερά του Ολυμπιακού και ο κυνηγός που δείχνει να ανεβαίνει κι άλλο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα δύο βασικών άσων στα πλάνα του Μίτσελ.

· Το πιο σημαντικό φιλικό του Ολυμπιακού από τα τρία, αυτό με τη Νότιγχαμ από την Πρέμιερ Λιγκ, νομίζω ότι ανέδειξε πώς μπορεί να έρχονται και να φεύγουν παίκτες από τον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά η σταθερά της ενδεκάδας του παραμένει η ίδια!

· Αναφέρομαι στον Εμβιλά, που το καλοκαίρι θα είναι 33, όμως συνεχίζει να είναι δύναμη για τον Ολυμπιακό. Τον είδαμε και χθες, χωρίς δίπλα του τον Χουάνγκ, τον καλύτερο παίκτη του φετινού Ολυμπιακού, ήταν αυτός που έδινε λύσεις σε δύσκολες στιγμές ανασταλτικά και δημιουργικά.

· Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ο Γάλλος άσος είχε απολύτως κρίσιμες επεμβάσεις στο αμυντικό κομμάτι, στο πλαίσιο του οποίου είχε επιπλέον έκοψε και έκλεψε και δη με εντυπωσιακό ενίοτε τρόπο. Και στο δημιουργικό κομμάτι είναι ο μοναδικός που πέρασε από πίσω για μπροστά τόσες πολλές και σωστές πάσες, ιδίως κάθετα και μέσα από τις γραμμές του αντίπαλου. Επιθετικά δεν φάνηκε (μία φορά βγήκε να βγάλει μία σέντρα, που δεν την πέρασε καλά όμως), αλλά ποτέ δεν είναι και τόσο εύκολο για ένα κλασικό εξάρι να κάνει και τις τρεις δουλειές-άμυνα, δημιουργία, επίθεση-πάντα καλά.

· Έχει ένα θέμα ο Εμβιλά, ότι όταν δεν του βγαίνει η άμυνα ψηλά η, περίπου στη μεσαία γραμμή, η αντίπαλη ομάδα μπορεί να βγει επικίνδυνα μπροστά για την άμυνα του Ολυμπιακού, γιατί δεν είναι πολύ γρήγορος, κάτι που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με παρτενέρ τον πολύτιμο αλλά εξίσου αργό Κασάμι, ωστόσο με τον Χουάνγκ η κατάσταση γίνεται καλύτερη. Βγάζει ίσως μία κόπωση προς το τέλος του παιχνιδιού ο Γάλλος άσος, και πιθανόν έτσι προέκυψε ένα φάουλ που παραχώρησε στο τέλος έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά γι΄ αυτό υπάρχουν κι οι πέντε αλλαγές πλέον.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Χθες, ο Μίτσελ, με τον Μπουχαλάκη να έχει μία «μικρή ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο», υποχρεώθηκε να τον βάλει τον Εμβιλά σε δεύτερο σερί 90λεπτο μετά από εκείνο με την Σταντάρ Λιέγης, που κι εκεί το έπαιξε ολόκληρο το ματς, αλλά ακόμη κι έτσι αποδεικνύεται τι εργαλείο είναι για την ομάδα. Να θυμίσουμε ότι με τους Βέλγους τραυματίστηκε ο Ντόη και γύρισε από κόφτης στο κέντρο της άμυνας ο Εμβιλά, κάτι που αποδεικνύει και το πόσο χρήσιμος είναι και για δεύτερη θέση στην ενδεκάδα.

· Τέλος πάντων, θα ήθελα να γράψω και δύο κουβέντες για έναν παίκτη του Ολυμπιακού, που στην προετοιμασία νομίζω ότι παρουσίασε μία σαφή άνοδο στην απόδοση του. Όχι ότι ο Μπιέλ ήταν κακός πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά διάρκεια δεν είχε. Τώρα, και στα τρία φιλικά είχε μία αξιόλογη παρουσία, ειδικά σε επίπεδο δημιουργίας πολύ καλών ευκαιριών για τους συμπαίκτες του, μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες.

· Ο Μπιέλ νομίζω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε αυτό το κομμάτι! Βγάζει συνήθως εξαιρετικούς συνδυασμούς, παίζοντας με τη μία πάσα, άλλοτε με Ελ Αράμπι και Μασούρα, άλλοτε με Φορτούνη και Μπακαμπού. Την ευχέρεια του προσπαθεί να την αξιοποιήσει ο Μίτσελ με διάφορες «μετατοπίσεις» του στο μισό γήπεδο του αντίπαλου και βλέπουμε την ευκολία με την οποία παράγει φάσεις.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Το πρόβλημα με τον Ισπανό αριστεροπόδαρο κυνηγό είναι όταν κρατάει την μπάλα στα πόδια του περισσότερο απ΄ ότι πρέπει, αφού πολύ απλά δεν το έχει. Και μου φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και με τα τελειώματα του, γιατί όταν δεν κάνει το σουτ έγκαιρα και το καθυστερεί, δύσκολα βρίσκει τον στόχο.

· Έχει δε βελτιωθεί και στις εκτελέσεις στημένων φάσεων. Χθες σε εκείνη την κομπίνα από αριστερά, με τον Φορτούνη να έχει την μπάλα στα χέρια και ξαφνικά να την αφήνει στο χόρτο με τον Μπιέλ να εκτελεί άμεσα, η πάσα στο κεφάλι του Αράμπι ήταν συστημένη. Η ατυχία του Μπιέλ σε αυτά τα φιλικά είναι ότι οι πάσες για γκολ που έχει κάνει δεν έχουν γίνει γκολ κι έτσι δεν έχει αναδειχθεί και η καλή δουλειά που έχει κάνει. Όπως για παράδειγμα, χθες σε εκείνη τη βολίδα του Φορτούνη που έβγαλε ο γκολκίπερ της Φόρεστ.

· Κατά τα άλλα, η ΟΥΕΦΑ θυμήθηκε τον Σαβιόλα και την τελευταία πρόκριση του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα δύο γκολ του «κούνελου» σε εκείνο το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x