Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτή τη φορά γεμάτο παιχνίδι, με «ναι» κι «όχι», από τον Μπακαμπού στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα των Μπακαμπού, Μπιέλ και Χάμες στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βόλο.

• Για τον Μπακαμπού η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο καλή μετά από καιρό, πολύ καιρό θα έλεγα.

• Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε για τρίτο διαδοχικά αγώνα, κάτι που δεν το είχε ξανακάνει με τα «ερυθρόλευκα». Είναι ότι είχαμε να τον δούμε πάρα πολλά παιχνίδια να είναι τόσο κινητικός κι επικίνδυνος. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο που είχε περισσότερες δυνάμεις κι αντοχές, ήταν πραγματικά ένας επιθετικός που έκανε εμφάνιση η οποία θύμισε λίγο σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

• Το γκολ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα και μπορεί να μην ήταν υπό πίεση, αλλά ήταν περιτριγυρισμένος από τρεις αμυντικούς κι η κεφαλιά του στη σέντρα με τα πολύ καλά φάλτσα του Ρέαμπτσιουκ ήταν όπως έπρεπε να είναι για να νικηθεί ο αντίπαλος γκολκίπερ. Ατυχώς απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν είναι ο στράικερ που θα κάνει δύο και τρία γκολ σε δύο-τρεις ευκαιρίες, αφού πριν το γκολ που έβαλε είχε σουτ στα πρώτα λεπτά από πολύ καλή θέση με αμυντικό του Βόλου να κοντράρει και να βγάζει την μπάλα κόρνερ και στο β΄ ημίχρονο αστόχησε σε σουτ από καλή θέση στο β΄ ημίχρονο σε μία ασίστ του Χάμες.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Το καλό με τον χθεσινό Μπακαμπού ήταν ότι ξεμαρκάρονταν εύκολα από τους αντίπαλους αμυντικούς, πίεζε κι έκλεβε μπάλες, έβγαινε συχνά στην πλάτη της τετράδας του Βόλου σπάζοντας το οφσάιντ, κάνοντας καλές κινήσεις από τις οποίες προέκυπταν ευκαιρίες είτε για τον ίδιο, είτε για συμπαίκτες του. Έτσι έβγαλε σε θέση γκολ στα…25 δευτερόλεπτα τον Μπιέλ, έτσι συνεργάστηκε με τον Φορτούνη στη φάση του πέναλτι, έτσι άφησε την μπάλα στον Φορτούνη να σουτάρει από καλή θέση στο 30’, έτσι ξαναέβγαλε σε θέση γκολ τον Μπιέλ στο 68’. Έτσι είχε κι ο ίδιος μία ακόμη, τέταρτη τελική στο παιχνίδι, αλλά ήταν κι η χειρότερη του, αφού ενώ ελίχθηκε καλά, καθυστέρησε να σουτάρει και όταν το έκανε του μπλόκαρε αμυνόμενος το σουτ.

• Ο Μπακαμπού προσπάθησε να βοηθήσει κι ανασταλτικά, ιδίως σε στατικές φάσεις, καθάρισε με κεφαλιά ένα κόρνερ του Βόλου, αλλά σε δύο στιγμές απέδειξε ότι η επιπολαιότητα που τον διακρίνει κι επιθετικά αρκετές φορές είναι ένα γενικότερο γνώρισμα του παιχνιδιού του. Πραγματικά δεν νοείται αυτό που έκανε και μάλιστα δύο φορές, να χάσει την μπάλα μέσα από τα πόδια του μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη τη μία και στο ημικύκλιο της περιοχής στην άλλη!!! Το ότι στα δύο σουτ που είχε την ευκαιρία από τα δικά του λάθη να κάνει ο Βόλος δεν κατέληξαν στα δίκτυα, δεν σημαίνει τίποτα, ούτε τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να κάνει λίγο αυτοκριτική.

• Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι τα γκολ που έβαλε στα τρία σερί παιχνίδια με Αστέρα, Ιωνικό και Βόλο θα του δώσουν καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια του Μπακαμπού, που αν μη τι άλλο έκανε ένα αρκετά γεμάτο παιχνίδι αυτή τη φορά, με τα «ναι» του και με τα «όχι» του, με τα θετικά του δηλαδή και με τα αρνητικά του.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Ακόμη περισσότερο ελπίζουμε ο Μπιέλ κι ο Χάμες να γυρίσουν στις καλές εμφανίσεις, αφού η εικόνα τους στο Βόλο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Για τον Ισπανό, που για άλλη μία φορά δεν διακρίνεται μακριά από το Καραϊσκάκη, ήταν πραγματικά απογοητευτικό να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ και τις τρεις φορές που βρέθηκε σε θέση για γκολ, κάνοντας σουτ που δεν μπορεί να δυσκολεύσει έναν τερματοφύλακα-όπως το ίδιο έκανε κι ο Χάμες τόσο τη μία φορά που σούταρε από καλή θέση, όσο και την άλλη που έκανε κεφαλιά από καλή θέση.

• Αν θυμάμαι καλά, αυτά στα οποία μπορούμε να σταθούμε είναι για με τον Μπιέλ το καλοκτυπημένο πέναλτι και η εξαιρετική συνεργασία του με τον Ρόντινει στη φάση του δοκαριού, για δε τον Χάμες η πάσα του στον Μπακαμπού στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι και η ασίστ στον Μπακαμπού. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό τον απολογισμό, ιδίως σκεπτόμενοι και την αμυντική συμπεριφορά τους, που δεν είναι και το φόρτε τους, ειδικά του Κολομβιανού.

• Κοιτάξτε, τη βοηθάνε την ομάδα, δίνουν πράγματα, δεν ισχυρίζομαι το αντίθετο. Ισχυρίζομαι όμως ότι πρέπει να τη βοηθάνε πολύ περισσότερο, να της δίνουν ξεκάθαρα πιο πολλά πράγματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x