Κώστας Νικολακόπουλος

Η εξήγηση για τις χαμηλές στροφές του Ποντένσε, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία και οι βοήθειες από τον πάγκο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ποντένσε των τελευταίων αγώνων του Ολυμπιακού.

· Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που έρχονται από το Ρέντη, ο Ποντένσε θα είναι για τρίτο στη σειρά παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού με προοπτική να μπει αλλαγή αύριο κόντρα στην Φράιμπουργκ. Όπως δηλαδή είχε συμβεί και με τον Αστέρα, όταν μπήκε στο ημίχρονο αντί του Σολμπάκεν, αλλά και με τον Παναιτωλικό, όταν μπήκε στο 67’ αντί του Μπιέλ.

· Είναι αλήθεια ότι εδώ και κάμποσο καιρό έχουν αρχίσει και πέφτουν οι στροφές στις οποίες παίζει ο Ποντένσε. Για παράδειγμα, και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια από τα δύο παραπάνω, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και τη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, στα οποία ο Πορτογάλος είχε παίξει βασικός, δεν ήταν και στα καλύτερα του. Οπότε, μάλλον δεν πρέπει να μας ήρθε και πολύ ξαφνικό που ο Μαρτίνεθ τον άφησε στον πάγκο με Αστέρα και Παναιτωλικό και που φαίνεται το ίδιο να σκέφτεται και ενόψει Φράιμπουργκ.

· Όπως ίσως δεν πρέπει να μας ήρθε ξαφνικό και αυτή η πτώση στις στροφές του Ποντένσε. Μην ξεχνάμε ότι δεν έκανε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, αλλά με τη Γουλβς-κι όταν λέμε προετοιμασία εννοούμε μηδέν παρουσία στα φιλικά, καθότι δεν υπολογίζονταν, οπότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι πιθανότατα να μην ήταν και η…καλύτερη προετοιμασία της καριέρας του.

· Στον δε Ολυμπιακό με το που ήρθε, αρχές Σεπτέμβρη, μπήκε μάλλον…βίαια στην ενδεκάδα, υπό την έννοια ότι τον χρειάζονταν η ομάδα κι έτσι χωρίς αν είναι έτοιμος έπαιζε συνεχώς και δη σε παιχνίδια δυνατά όπως με την ΑΕΚ, την Φράιμπουργκ, την Τόπολα, τον Άρη, τη Γουέστ Χαμ, τον Παναθηναϊκό, πάλι τη Γουέστ Χαμ, τον ΠΑΟΚ. Και προφανώς κάποια στιγμή άρχισε να του βγαίνει η κούραση.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Κι είναι καμιά φορά και κάποιες λεπτομέρειες, που μπορεί να απογειώσουν, αλλά και να προσγειώσουν ένα παίκτη. Ο Ποντένσε για παράδειγμα είχε πολύ καλή στατιστική μέχρι πρότινος, με έξι γκολ και δημιουργία άλλων τεσσάρων στα εννιά πρώτα παιχνίδια του στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Κι από εκείνο το κωλοπαίχνιδο με τον ΠΑΟΚ, που έχασε στο 0-0 την ευκαιρία του αγώνα στα δύο μέτρα με τον γκολκίπερ Κοτάρσκι, δεν του βγαίνει τίποτα. Σαν να τον πήρε αποκάτω.

· Τέλος πάντων, το ζητούμενο είναι ότι ακόμη κι έτσι, ερχόμενος δηλαδή σε κάποια ματς από τον πάγκο, να πάρει ο Ολυμπιακός πράγματα από τον Ποντένσε. Διότι, δεν υπάρχει καλύτερο όπλο σε μία ομάδα από το να έχει κυνηγούς που θα μπουν αλλαγή και θα κάνουν τη διαφορά. Όπως για παράδειγμα, είχε μπει ο Πορτογάλος και είχε βοηθήσει αρκετά ως αλλαγή στους αγώνες με τον Άρη και τον Αστέρα. Λιγότερα θα έλεγα στο τελευταίο ματς, με τον Παναιτωλικό, όπου πέρασε μία καλή πάσα στον Ελ Κααμπί και προσπάθησε να κάνει το ίδιο άλλη μία μετά χωρίς την ίδια επιτυχία.

· Σε κανένα παίκτη που θεωρείται εν δυνάμει βασικός δεν αρέσει να κάθεται στον πάγκο, οπότε φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για τον Ποντένσε, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής έχει το σκεπτικό του για κάθε ματς κι ανάλογα αποφασίζει-να θυμηθούμε ότι φέτος ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης έχει μπει ως αλλαγή σε δύο παιχνίδια, ενώ σε άλλα δύο δεν έπαιξε ούτε λεπτό. Υπάρχει και το ροτέισον. Το θέμα είναι ο κάθε παίκτης όταν μπαίνει να βοηθάει την ομάδα όσο μπορεί περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x