Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά στις δύο Λίγκες: Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και η Φερεντσβάρος ρεπό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική Λίγκα την ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού και πώς η ουγγρική Λίγκα την προσπάθεια της Φερεντσβάρος.

· Για να καταλάβουμε πόσο ρευστά είναι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος: Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην 50ή θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ και οι πρωταθλητές Ουγγαρίας στην 51η θέση.

· Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα δούμε δύο παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Με τη Φερεντσβάρος, πάντως, ήδη να έχει πλεονέκτημα! Ποιο είναι αυτό; Η στάση της ουγγρικής Λίγκας απέναντί της, σε πλήρη αντιδιαστολή με τη στάση της ελληνικής Λίγκας έναντι του Ολυμπιακού.

· Βλέπετε, ενώ ο Ολυμπιακός την Κυριακή, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με τους Ούγγρους, έχει εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η Φερεντσβάρος θα έχει… ρεπό στο πρωτάθλημά της, καθώς το προγραμματισμένο για την Κυριακή εντός έδρας παιχνίδι της με την Ντιόσγκιορ αναβλήθηκε για το… εγγύς μέλλον.

· Ενώ, δηλαδή, η ουγγρική Λίγκα επέλεξε να διευκολύνει τη Φερεντσβάρος ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων της με τον Ολυμπιακό, η ελληνική Λίγκα, όπως ίσως θυμάστε, όχι απλά δεν διευκόλυνε τους Πειραιώτες, αλλά έκανε και ολόκληρο σχέδιο, με τη βοήθεια της ΕΠΟ βεβαίως, αλλάζοντας το πρόγραμμα έτσι ώστε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ακριβώς να γίνει αυτή την Κυριακή και όχι νωρίτερα όπως θα μπορούσε πανεύκολα να είχε συμβεί.

· Με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός νωρίτερα, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και θα είχε αφενός μεν πιο εύκολο έργο, αφετέρου δε δεν θα είχε ταξίδι, ενώ τώρα πρέπει να ταξιδέψει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, να γυρίσει την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα και την Τετάρτη να ξαναταξιδέψει αυτήν τη φορά για τη Βουδαπέστη.

· Και όλα αυτά «συνδυάστηκαν» ωραία από τους παραδοσιακούς αντίπαλους του Ολυμπιακού, για να γίνει με κόσμο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Και, παράλληλα, για να δυσκολευθεί ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό έργο του Ολυμπιακού.

· Κατά τα άλλα, θέλουμε την Ελλάδα από τη 17η στην 15η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ. Όταν θα μας πιάσει στο ranking ακόμη και η Ουγγαρία, θα δούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x