• Κάτι για τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα, παίρνοντας αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο: Έστω τώρα, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, που, όμως, είναι και το μεγαλύτερο της σεζόν, ας είναι πιο προσεκτικοί οι «ερυθρόλευκοι» με τα πέναλτι!

• Βεβαίως και τα πέναλτι είναι στο παιχνίδι. Άμα χρειαστεί να κάνεις ένα πέναλτι, για να αποφύγεις ένα γκολ που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα σου, θα το κάνεις το πέναλτι. Αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος με τα πέναλτι στον Ολυμπιακό έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

• Συγγνώμη, αλλά μιλάμε για μία ντουζίνα πέναλτι! Ναι, οι παίκτες του έχουν παραχωρήσει 12 φορές πέναλτι! Να είσαι Ολυμπιακός και να έχεις δώσει μέσα σε μία σεζόν τόσα πέναλτι όσα έχεις κερδίσει, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη εννοώ, δεν λέει. Με τίποτα!

• Μόνο ο Ρέτσος έχει κάνει πέντε (τρία στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα)!!! Βάλτε και από ένα των Κάρμο-Φρέιρε (στην Ευρώπη) και από πέντε των Καμαρά-Πορόζο-Ιμπόρα-Μπιανκόν-Ρίτσαρντς (στο πρωτάθλημα), φτάνουμε τον απίστευτο αριθμό των 12 πέναλτι.

• Με τον πιο άτυχο απ' όλους να είναι ο Τζολάκης! Το παιδί έχει παίξει σε 15 παιχνίδια (10 πρωταθλήματος και πέντε Κόνφερενς Λιγκ) και από αυτά στα πέντε έχει βρεθεί στη δύσκολη θέση να του εκτελούν πέναλτι. Δηλαδή, ένα στα τρία! Πέναλτι στο 6-1 με τη Μακάμπι, πέναλτι στο 3-2 με τη Φενέρμπαχτσε, πέναλτι στο 4-2 με την Άστον Βίλα, πέναλτι στο 3-2 με την Κηφισιά, πέναλτι στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Τι να πω, δεν ξέρω! Μήπως, αφού όπως φαίνεται δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, να τα δούμε σαν γούρι!!! Όποτε κτυπάνε πέναλτι στον Τζολάκη, ο Ολυμπιακός κερδίζει! Γιατί και το 2-2 στη Λεωφόρο σαν νίκη ήταν, αφού ο Ολυμπιακός πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο Παναθηναϊκός το έχασε. Για να μην ξεχάσω: Στα πέναλτι ο Ολυμπιακός πέρασε τη Φενέρμπαχτσε στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, πάλι με τον Τζολάκη κάτω από την εστία του και δη πρωταγωνιστή.

• Παρεμπιπτόντως, πάντως, και η Φιορεντίνα έχει φέτος πάρει πρόκριση στα πέναλτι, στο κύπελλο Ιταλίας, παίζοντας με τη φετινή έκπληξη της σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα, την Μπολόνια. Αλλά στη συνέχεια βρήκε στο δρόμο της στη διοργάνωση την τρομερή φέτος Αταλάντα και αποκλείστηκε, κερδίζοντας 1-0 εντός έδρας, αλλά χάνοντας 1-4 εκτός έδρας. Ένα παιχνίδι, όμως, που δεν είναι τόσο… απλό όσο φαίνεται και δείχνει τη δυναμική του αντίπαλου του Ολυμπιακού στον ευρωπαϊκό τελικό!

• Η Αταλάντα προηγήθηκε 1-0, η Φιορεντίνα έμεινε με 10 παίκτες από αποβολή του στόπερ Μιλένκοβιτς στο 53', μπόρεσε και ισοφάρισε 1-1 στο 68', αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στο τέλος και έφαγε τρία γκολ, ένα στο 75' και άλλα δύο, προσέξτε, και εδώ, στο 95' και στο 98'.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x