Κώστας Νικολακόπουλος

Λογικά ο Ροντινέι έχει να δώσει στον Ολυμπιακό τουλάχιστον 30% πάνω από αυτό που έδειξε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πρώτη εμφάνιση του Ρόντινει στον Ολυμπιακό.

· Κατά κοινή ομολογία το ντεμπούτο του Ροντινέι με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν καλό.

· Δεν παραγνωρίζουμε ότι το παιχνίδι με τον Ιωνικό δεν ήταν από αυτά που λες σκληρές δοκιμασίες, αλλά είχε κι αυτό τις ιδιαιτερότητες του. Για παράδειγμα, ήταν δύσκολο να βρει χώρους ο Βραζιλιάνος πλάγιος μπακ, αφού οι γηπεδούχοι παίζοντας με 5-4-1 ήταν πολύ «κλειστοί». Ακόμη όμως κι από τέτοιες συνθήκες, μπορείς να δεις πράγματα. Για παράδειγμα, ο Ρόντινεϊ πέρασε δύο-τρεις σέντρες κάτω από μεγάλη πίεση και ήταν όλες επικίνδυνες.

· Δεν μπορέσαμε, όμως, να τον τσεκάρουμε σε συνθήκες ένας μ΄ έναν, αφού ο Άοσμαν που είναι καλός επιθετικός έκλινε συνεχώς προς τα μέσα. Είδαμε, όμως, ότι όσες φορές χρειάστηκε να κόψει, ψηλά η, χαμηλά, το έκανε ο νέος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, όπως έκανε φάουλ όταν χρειάστηκε. Για εκείνο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία είναι ότι πρόκειται περί πολύ κοντρολαρισμένου παίκτη. Εξ ου και βλέπεις ότι πολύ δύσκολα θα κάνει το λάθος.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τον Ροντινέι

· Ο Ροντινέι βγήκε επανειλημμένως μπροστά, είχε συνεργασίες, πάσαρε καλά, κέρδισε φάουλ, σέντραρε με επιτυχία και γενικά έβγαλε μία καλή εικόνα. Ιδίως αν σκεφθούμε ότι τελευταία φορά έπαιξε μπάλα στις 12 του περασμένου Νοέμβρη, όταν και τελείωσε το πρωτάθλημα Βραζιλίας. Επί ένα μήνα έκανε διακοπές (καλοκαίρι τώρα εκεί) και εδώ και τρεις εβδομάδες κάνει προπονήσεις στο Ρέντη. Όμως, άλλο προπονήσεις, άλλο αγώνες, όπως ξέρουμε πολύ καλά.

· Οπότε για παίκτη που είχε να παίξει μπάλα 50 ημέρες (ούτε καν φιλικό), το ντεμπούτο ξεκάθαρα ήταν καλό. Για περισσότερα στη συνέχεια, με την ποδοσφαιρική λογική πάντως να λέει ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα 30% πάνω από αυτό που είδαμε από τον Ρόντινει.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τον Ροντινέι

· Και κάτι άλλο: επειδή κάποιοι είδαν…εύκολο το γκολ του Φορτούνη, να θυμηθούμε ότι για να πιάσει αυτό το υπέροχο σουτ στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ιωνικού, χρειάστηκε πρώτα να αποφύγει και δη δεξιοτεχνικά τον Τσιγκρίνσκι, τον κεντρικό αμυντικό που έγραψε ιστορία επί μία πενταετία στην ΑΕΚ. Δεν πέρασε και σούταρε π.χ. τον δανεικό από τον Ολυμπιακό Φαντιγκά, αλλά τον έμπειρο και επί σειρά ετών στόπερ της ΑΕΚ.

· Τώρα, για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, να σας παραπέμψω στο χθεσινό μου σχόλιο εδώ, πριν από το ματς: «Δεν τον βλέπω καλά τον Άρη-οι δηλώσεις όπως αυτές εσχάτως του Καρυπίδη, ότι έχει πελάτη τον ΠΑΟΚ κλπ, συνήθως δεν βγαίνουν σε καλό. Είδατε και τι έπαθε η ΑΕΚ στα Γιάννινα μετά τις δηλώσεις για το ποδόσφαιρο που παίζει». Κι όχι, δεν είναι καμιά εξυπνάδα η πρόβλεψη που έκανα. Απλά το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του κανόνες, που πρέπει να τους σέβεσαι, γιατί πολύ απλά δεν θέλει πολύ μετά να σου την φέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x