-Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς από παιχνίδι σε παιχνίδι κάνει από πέντε έως εφτά αλλαγές στην ενδεκάδα! Για την ακρίβεια δύο φορές άλλαξε πέντε παίκτες κι άλλες τρεις φορές άλλαξε εφτά παίκτες συγκριτικά με την ενδεκάδα του αμέσως προηγούμενου αγώνα.

-Είναι προφανές ότι τα πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα (επί εβδομάδες παίζει τρεις αγώνες την εβδομάδα) έχουν οδηγήσει τον Πορτογάλο προπονητή σε αυτή την στρατηγική, με σκοπό να έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια την ομάδα του, καθώς άλλωστε πολλοί παίκτες είναι ούτως η, άλλως επιβαρυμμένοι με πολλά παιχνίδια.

-Τι άλλο μπορούμε να προσέξουμε από πλευράς επιλογών Μαρτίνς το τελευταίο διάστημα; Ότι έχει ανοίξει σε ένα βαθμό το ροτέισον, καθώς χρησιμοποιεί εδώ και οκτώ παιχνίδια παίκτες από μία ίδια δεξαμενή 20 ατόμων! Ποιοι είναι αυτοί; Βατσλίκ, Λαλά, Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Κίτσος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί, Καρβάλιο, Αγκιμπού, Ροντρίγκες, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ονιεκουρού, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

-Μέσα από αυτούς τους 20 ποδοσφαιριστές γίνεται όλο το ροτέισον, σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας κι όχι ολιγόλεπτων συμμετοχών (τέτοιες έχει π.χ. κι ο Φαντιγκά) εδώ και οκτώ παιχνίδια, εξαιρουμένου του επαναληπτικού με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, όπου στο Καραϊσκάκη είχε δώσει ο Μαρτίνς ευκαιρίες και στον Κανέ, στον Αβραάμ, στον Τζολάκη, Σουρλή, τον Φαντιγκά, ενώ είχε βάλει κι αλλαγές τους Κούντε, Ανδρούτσο, Λόπες.

-Το ερώτημα πλέον είναι το εξής ενόψει πλέι οφς του πρωταθλήματος αρχικά και ημιτελικών Κυπέλλου αλλά και πλέι οφς στη συνέχεια: ο Μαρτίνς θα μείνει σε αυτή την 20άδα την οποία εμπιστεύεται εδώ και ένα μήνα η, θα ανοίξει το ροτέισον, για να συμπεριλάβει και παίκτες έξω από αυτή τη δεξαμενή των 20; Μην ξεχνάμε πάντως ότι στο παρελθόν, εννοώ μέσα στην τρέχουσα σεζόν, ο Μαρτίνς είχε δώσει ευκαιρίες, έστω όχι πάρα πολλές, αλλά είχε δώσει και στον Κούντε και στον Λόπες και στον Ανδρούτσο και στον Αβραάμ και στον Σουρλή. Ο μοναδικός που έχει παίξει λιγότερο απ΄ όλους είναι ο Κανέ, αλλά αυτός ήρθε Φλεβάρη.

-Προς το παρόν, πάντως, πιο κοντά σε μία ευκαιρία να παίξει βασικός μοιάζει να έχει ο Φαντιγκά! Διότι τον έχει πάντοτε στην 20άδα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και του έχει δώσει και τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Γιουρόπα Λιγκ ως αλλαγή, ξέχωρα από τη μία φορά στην οποία ξεκίνησε βασικός στο Κύπελλο, σκοράροντας μάλιστα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x