Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός βγήκε από το κλειστό κλαμπ με τα 4 σερί πρωταθλήματα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για μία προέκταση της απώλειας του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

• Τέλειωσαν λοιπόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις 27 ομάδες που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους τη φετινή σεζόν. Αντίθετα, με άλλες 23 ομάδες που στέφθηκαν πρωταθλητές και φέτος, όπως και πέρυσι.

• Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκουν οι Μπάγερν (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Ζενίτ (Ρωσία), Σέλτικ (Σκοτία), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Γκαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Φέρεντσβαρος (Ουγγαρία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Σλόβαν (Σλοβακία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Κοπεγχάγη (Δανία), Λούντογκορετς (Βουλγαρία), Ζρινίσκι (Βοσνία). Συν τις ομάδες από τα Βόρεια πρωταθλήματα, τις Σέριφ (Μολδαβία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Σάμροκ (ΕΙΡΕ), Ελσίνκι (Φινλανδία), Σαχτέρ (Λευκορωσία), ΚΙ (Νησιά Φερόε), Λίνκολν (Γιβραλτάρ).

Στην κατηγορία του Ολυμπιακού (με την ΑΕΚ να το παίρνει στην Ελλάδα) είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία (το πήρε η Μπαρτσελόνα), Μίλαν στην Ιταλία (Νάπολι), Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (Άντβερπ), Πόρτο στην Πορτογαλία (Μπενφίκα), Άγιαξ στην Ολλανδία (Φέγενορντ), Τράμπζονσπορ στην Τουρκία (Γαλατασαράι), Πλίζεν στην Τσεχία (Σπάρτα Πράγας), Απόλλωνας στην Κύπρο (Άρης Λεμεσού), Λεχ Πόζναν στην Πολωνία (Ράκοφ), Κλουζ στη Ρουμανία (Φαρούλ), Ζυρίχη στην Ελβετία (Γιάνγκ Μπόις), Μάριμπορ στην Σλοβενία (Ολίμπια), Στρούγκα στα Σκόπια (Σκούπι), Χιμπέρνιανς στη Μάλτα (Χαμρούν), Λίνφιλντ στη Βόρεια Ιρλανδία (Λάρνε), Σουτιέσκα στο Μαυροβούνιο (Μπούντουκνοστ), Πιούνικ στην Αρμενία (Ουράρτου), Ντουντελάνζε στο Λουξεμβούργο (Σουίφτ) και Τίρανα στην Αλβανία (Παρτιζάνι). Συν τις ομάδες από τα Βόρεια πρωταθλήματα, τις Μάλμε στη Σουηδία (Χάκεν), Μπόντο στη Νορβηγία (Μόλντε), Ρίγας στη Λετονία (Βαλμιέρα), Τόμπολ στο Καζακστάν (Αστάνα), Βίκινγκουρ στην Ισλανδία (Μπρέϊμπαμπλικ), Μπατούμι στη Γεωργία (Τυφλίδα), Λεβάδια στην Εσθονία (Φλόρα).

Πιο σημαντικό, όμως, για τον Ολυμπιακό είναι ότι με την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος βγήκε από ένα κλειστό κλαμπ εννιά ομάδων που έχουν πάρει και τα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα στις χώρες τους! Μιλάμε για τις Μπάγερν, Ζάλτσμπουργκ, Ζενίτ, Λούντογκορετς, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ερυθρός Αστέρας, Σέριφ και Φέρεντσβαρος. Ο Ολυμπιακός ήταν μαζί με αυτές τις εννιά ομάδες οι μόνες που είχαν πάρει και τα τρία προηγούμενα πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x