Κώστας Νικολακόπουλος

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού και δύο ισπανικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ του Ολυμπιακού στην τελευταία τετραετία του Γιουρόπα Λιγκ.

· Τώρα που τέλειωσε και το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, με την κατάκτηση του τροπαίου από τη Βιγιαρεάλ με τη νίκη της στον τελικό επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορώ να το γράψω: το πολύ ωραίο ρεκόρ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση στην τελευταία της τετραετία!

· Διότι, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα ο Ολυμπιακός στις τέσσερις τελευταίες εκδόσεις του Γιουρόπα Λιγκ να είναι η μοναδική ομάδα πλην δύο ισπανικών που έχει αποκλείσει δύο αγγλικούς συλλόγους! Πέρυσι την Άρσεναλ και πρόπερσι την Μπέρνλι! Οι δύο ισπανικές ομάδες είναι η Σεβίλλη που πέρυσι απέκλεισε τόσο τη Γουλβς, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το τρόπαιο και η Βιγιαρεάλ που φέτος απέκλεισε τόσο την Άρσεναλ, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι επίσης πήρε το τρόπαιο.

· Άλλες ομάδες αυτή την τετραετία που μπόρεσαν και απέκλεισαν αγγλικούς συλλόγους είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης (την Άρσεναλ) το 2018, η…Τσέλσι (την Άρσεναλ στον τελικό πρόπερσι) και φέτος η Σλάβια Πράγας (τη Λέστερ) και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (την Τότεναμ). Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι η Άρσεναλ είναι η αγγλική ομάδα που έχει αποκλειστεί-ηττηθεί τις περισσότερες φορές (τέσσερις) κι ακολουθεί η Γιουνάιτεντ με δύο αποκλεισμούς-ήττες.

· Όπως βέβαια μπορούμε να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο: δύο σεζόν τώρα, οι αγγλικές ομάδες που αποκλείουν στο Γιουρόπα Λιγκ τον Ολυμπιακό, τόσο η Γουλβς πέρυσι, όσο και η Άρσεναλ φέτος, στην πορεία αποκλείονται από την ομάδα η οποία κατακτάει το έπαθλο! Η Άρσεναλ φέτος από τη Βιγιαρεάλ και η Γουλβς πέρυσι από την Σεβίλλη!

· Και να υπενθυμίσω ότι τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης. Πέρυσι η Μπάγερν, η οποία και πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ, και φέτος η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι και το φαβορί κόντρα στην Τσέλσι.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός, με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Κ. Βερνίκο, εκπροσωπείται αυτές τις ημέρες σε συνάντηση ευρωπαϊκών Λιγκών και συλλόγων που διοργανώνει στη Μαδρίτη η ισπανική Λίγκα, με αφορμή την κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x