Κώστας Νικολακόπουλος

Το…θαύμα χθες στο Καραϊσκάκη και οι… κομπίνες που επιτέλους είδαμε στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο πολύ σημαντικά θέματα που προέκυψαν από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Και εγένετο, ποδοσφαιρικό, θαύμα στο ελληνικό πρωτάθλημα…

• Έπρεπε να φτάσουμε στην 24η αγωνιστική, δύο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός μία αποβολή αντιπάλου παίκτη του! Έγινε χθες στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, στο 70ο λεπτό, με την απευθείας κόκκινη κάρτα στο Γιαννούλη, που έβαλε τρικλοποδιά στο Μασούρα την στιγμή που ο διεθνής κυνηγός του Ολυμπιακού έφευγε μπροστά σε προφανή θέση για να επιχειρήσει να κάνει γκολ.

• Ο Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, με τη διαφορά των 13 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, πήρε την πρώτη υπέρ του αποβολή την 24η αγωνιστική. Ναι, πρόκειται για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο οι άλλες παραδοσιακά μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, υποστηρίζουν ότι έχει με το μέρος του τη διαιτησία!!! Την στιγμή κατά την οποία, π.χ. ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του έξι πέναλτι κι ο ΠΑΟΚ 15, σχεδόν τα τριπλάσια!!! Οι δε ΠΑΟ, Άρης, ΟΦΗ, ΠΑΣ έχουν επίσης παραπάνω από τον Ολυμπιακό…

• Τέλος πάντων, δεν βγάζουμε άκρη με την προπαγάνδα στην Ελλάδα. Ας πιστώσουμε στον Μαρτίνς και στους παίκτες του το πολύ ωραίο σόου χθες στο Καραϊσκάκη, σε ένα παιχνίδι τόσο εύκολο για 5-0, που όμως έληξε 2-0, επειδή πολύ απλά…έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Με 17 τελικές μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ (!), με 23 καλά γεμίσματα σε σύνολο 41 και με σταθερά 60% κατοχή μπάλας! Και τον Βατσλίκ να έχει μηδέν επεμβάσεις και εύκολα να κρατάει το μηδέν για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος.

• Παρεμπιπτόντως, χθες ήταν μία από τις πολύ λίγες περιπτώσεις στις οποίες είδαμε και κάποιες ενδιαφέρουσες κομπίνες στα κόρνερ από τον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστή κατά βάση τον Καρβάλιο, ένα παίκτη που είναι σαφές ότι έχει πολύ καλά κτυπήματα από τις γωνίες των κόρνερ-από τα οποία κτυπήματα προέκυψαν τρεις τέσσερις φάσεις, μεταξύ των οποίων και το πρώτο γκολ. Βάζει καλά φάλτσα ο Πορτογάλος και στοχεύει κι εξίσου καλά.

Ολυμπιακός: Το…θαύμα χθες στο Καραϊσκάκη

• Τον είδαμε λοιπόν τον Καρβάλιο σε κάποιες περιπτώσεις…

ΠΡΩΤΟΝ, να μην εκτελεί ψηλά στην περιοχή, αλλά χαμηλά και στοχευμένα σε συμπαίκτη του που βγήκε από τα μαρκαρίσματα. Ήταν ο Μπα, ο οποίος σούταρε αρκετά καλά, παρότι δεν είναι και η…ειδικότητα του, αλλά λίγο πριν την γραμμή της εστίας του Επασί, έσωσε το πιθανό γκολ ο Βούρος.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να συνεργάζεται με τον Λαλά, προκειμένου να κάνει τη σέντρα ο δεξιός μπακ του ολυμπιακού από θέση μέσα δεξιά. Ο Γάλλος ατυχώς δεν πέρασε καλές σέντρες στις δύο περιπτώσεις που είχε τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά η κομπίνα δούλεψε στο αρχικό της στάδιο.
ΤΡΙΤΟΝ, να βγαίνει από την περιοχή ο Αραμπί και να συνδυάζεται μαζί του ο Καρβάλιο, άλλοτε κάνοντας τη σέντρα από θέση μέσα αριστερά ο ίδιος ο Καρβάλιο (όπως έγινε στη φάση του 1-0) κι άλλοτε κάνοντας την πάσα ο Αραμπί, όπως σε μία φάση που τη γύρισε στον Μπουχαλάκη.

• Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την χθεσινή εξέλιξη, εφόσον φυσικά δούμε αυτό το πράγμα να εξελίσσεται και στα επόμενα παιχνίδια. Έχω κουραστεί να «φωνάζω» ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά στις στατικές φάσεις, τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά-καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι για ομάδα που έχει τέσσερα χρόνια τον ίδιο προπονητή, δεν είναι δουλεμένη όσο θα έπρεπε σε αυτό το κομμάτι.

• Κάτι που αποδεικνύεται, ατυχώς, πάρα πολύ ξεκάθαρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκεί που οι ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν κάνει…επιστήμη της στατικές φάσεις και έχουν επανειλημμένως…σκοτώσει τον Ολυμπιακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα της Αταλάντα που τον νίκησε στο Μπέργκαμο με δύο κόρνερ, αλλά και της Άϊντραχτ, που ενώ μέσα στην Φρανκφούρτη ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει σε 1-1, μπόρεσε και τον λύγισε στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου από μία στημένη φάση. Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, κτύπησε φέτος τους ευρωπαϊκούς αντιπάλους του στο ίδιο κομμάτι μόνο όταν έπαιξε με την Σλόβαν αντίπαλο…

Ολυμπιακός: Το…θαύμα χθες στο Καραϊσκάκη

• Όσο πιο γρήγορα κατανοήσει ο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός υστερεί, σε επίπεδο Ευρώπης, σε αυτό το πολύ καθοριστικό κομμάτι του παιχνιδιού, τόσο πιο πολύ θα βγει κερδισμένος και ο ίδιος, αλλά και η ομάδα πάνω απ΄ όλα. Όταν κερδίζει τόσα κόρνερ και φάουλ σε κάθε ματς στο πρωτάθλημα, πρέπει να είναι δυνατός στο σχετικό κομμάτι του παιχνιδιού τόσο, ώστε να μην…φουσκώνει και ξεφουσκώνει παίζοντας με τη Λαμία, τον Ιωνικό, τον Απόλλωνα, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

• Σίγουρα παίζει ρόλο η ικανότητα του εκτελεστή-π.χ. είδαμε ότι μπήκε ο Βαλμπουενά κι από δύο φάουλ που εκτέλεσε προέκυψε το δοκάρι του Σισέ και το αυτογκόλ του Ντουρμπισάι από την κεφαλιά του Μπα και την πίεση του Μπουχαλάκη. Αλλά δεν αρκεί η ικανότητα του εκτελεστή. Κι αυτό το βλέπουμε, επαναλαμβάνω, στην Ευρώπη, που όταν βάζει ο Ολυμπιακός γκολ από κόρνερ η, φάουλ πανηγυρίζουμε! Γενικά στα πιο δύσκολα παιχνίδια θέλει η ομάδα πιο πολλά δουλεμένα «στημένα» μπροστά.

• Όπως και στον αμυντικό τομέα δεν έχει γίνει η δουλειά που θα περιμέναμε. Ακόμη και χθες, στα τελευταία λεπτά σε ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΟΦΗ, ο Βούρος σηκώθηκε με όλη του την άνεση να πάρει κεφαλιά κι απλά δεν βρήκε καλά την μπάλα. Ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενο με τους στόπερ της κάθε αντίπαλης ομάδας στα κόρνερ που κερδίζει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x