Κώστας Νικολακόπουλος

Το τρίτο μηδέν του Ολυμπιακού, αλλά και οι αδυναμίες του Όλεγκ και του Σισέ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους σέντερ μπακ και τους ακραίους μπακ του Ολυμπιακού, με τα θετικά και τα αρνητικά τους.

• Έχει μία αξία η παρατήρηση ότι ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το μηδέν στα τρία τελευταία παιχνίδια του, με τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-0), τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη (3-0) και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (0-0).

• Υπάρχει, βέβαια, και ο παράγοντας «συγκυρία» σε τέτοια δεδομένα, αλλά τέλος πάντων από εκεί που ο Ολυμπιακός έτρωγε δύο γκολ στη Βουλγαρία από τη Λούντογκορετς (2-2) και στην Σλοβακία από την Σλόβαν (επίσης 2-2), στη συνέχεια πήγε στο παθητικό του ενός γκολ με Άντβερπ (2-1), Λαμία (2-1) κι Απόλλωνα (4-1) και τώρα είναι τρία παιχνίδια στο μηδέν πίσω.

• Αναπόφευκτο το ερώτημα, αν στην όλη εξέλιξη έχει παίξει ρόλο η χημεία που αρχίζουν κι έχουν σιγά σιγά ο Παπασταθόπουλος με τον Σισέ, που έχουν πλέον οκτώ παιχνίδια στα πόδια τους. Και εύλογα καταφατική πρέπει να είναι η απάντηση.

• Ο έμπειρος Έλληνας στόπερ κι ο νεότερος του Αφρικάνος δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Πραγματικά κυριάρχησαν στον αέρα, όπου ο Σωκράτης καθάρισε καμιά δεκαριά (!) κεφαλιές κι ο Σισέ άλλες πέντε-έξι, ενώ ο Σωκράτης διακρίθηκε για τουλάχιστον τέσσερα δυναμικές επεμβάσεις του, σχεδόν όλες με επιτυχημένα τάκλιν κι ο Σισέ όταν χρειάστηκε νίκησε κατά κράτος στο σπριντ τον Βιτάλ.

• Και οι δύο μαζί είχαν άλλες δέκα περίπου περιπτώσεις που έκοψαν, έδιωξαν και κάλυψαν σωστά, ενώ και οι δύο, κι ακόμη πιο πολύ ο Σισέ, έκαναν επανειλημμένως άμυνα πολύ ψηλά. Κι έβγαλαν και ορισμένες καλές πάσες, με πιο σημαντική μία του Σισέ στον Λαλά.

• Το ψεγάδι που είχαν ήταν μία φάση στην οποία απείλησε ο Παναθηναϊκός στα μισά περίπου του α΄ ημιχρόνου, με ένα άστοχο σουτ του Καρλίτος από λίγο πλάγια. Εκεί, το λάθος ήταν στο ξεκίνημα της φάσης, όταν ο Σωκράτης δεν τραβήχτηκε κι αυτός, όπως έκαναν ο Λαλά κι ο Σισέ για να ακυρώσουν με οφσάιντ την επίθεση των πράσινων-ο Σωκράτης έμεινε κολλημένος πίσω και ο ΠΑΟ ανέπτυξε την επίθεση του. Και το ίδιο λάθος έγινε κι από πλευράς του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού, του Ρέαμπτσιουκ, λίγο νωρίτερα, όταν ο Μολδαβός «κόλλησε» πίσω κι ενώ ο Σισέ είχε έγκαιρα βγει για να βγάλει οφσάιντ μία επίθεση του ΠΑΟ.

Ολυμπιακός: Το τρίτο μηδέν και οι αδυναμίες Όλεγκ και Σισέ

• Παρεμπιπτόντως, ο Όλεγκ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μετά από εκείνον με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, εμφάνισε μία αδυναμία στις πάσες που γίνονταν πίσω από την πλάτη του. Έτσι, ενώ στις μονομαχίες με τον Χατζηγιοβάννη έβγαινε κερδισμένος και κάποιες φορές έκοψε και διαγώνιες πάσες, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις στις οποίες ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού του δημιούργησε πρόβλημα πάντοτε με τον ίδιο τρόπο: την πρώτη του βγήκε στην πλάτη και πήρε κεφαλιά, τη δεύτερη πάλι κέρδισε κεφαλιά μπαίνοντας ανάμεσα στον Σισέ και τον Ρέαμπτσιουκ και την τρίτη ξανά βγήκε στην πλάτη του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού και κοντρόλαρε την μπάλα για να σουτάρει, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ (ήταν, αλλά οριακά).

• Νομίζω δε ότι το κύριο αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή (αν…σταθεί τυχερός ο Πέδρο Μαρτίνς και συνεχίσει ο Λαλά όπως στο β΄ ημίχρονο που μπήκε στην Τουρκία και στο 90λεπτο του στο ντέρμπι) είναι πρώτον, πώς να βελτιώσει ο Ρέαμπτσιουκ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του (στην Φενέρμπαχτσε έτσι απειλήθηκε επανειλημμένως ο Βατσλίκ) και πώς ο Σισέ θα μπορέσει να συγχρονιστεί καλύτερα τόσο με τον Παπασταθόπουλο, όσο και με τον Ρέαμπτσιουκ στις σέντρες που βγαίνουν από τα πλάγια για την καρδιά της άμυνας της ομάδας. Μοιάζει ο Σισέ να «χάνει» αρκετές τέτοιες σέντρες κι έτσι να μην αξιοποιεί το τεράστιο πλεονέκτημα του, τα δύο μέτρα μπόι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x