Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Χάμες βγάζει ένα καλό πνεύμα στον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να γίνει πιο επικίνδυνος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα του Χάμες στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα.

· Ο Χάμες τρεξίματα δεν έχει και το ξέρουμε αυτό, αλλά επίσης ξέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον δείχνει μία αφοσίωση στην προσπάθεια της ομάδας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

· Στο Χαριλάου, μπαίνοντας αλλαγή στο 61’, δεν μου έκαναν τόσο εντύπωση οι πάσες ακριβείας του, που μοιάζουν με…τηλεκατευθυνόμενες (!) η, μία εκτέλεση κόρνερ επικίνδυνη για φάση στην εστία του Κουέστα, όσο ότι μία στιγμή έτρεξε κι έκλεψε μπάλα και μία άλλη στιγμή γύρισε μπροστά από τα σέντερ μπακ και με έξυπνη κεφαλιά «άφησε» την μπάλα πίσω στον Τζολάκη. Παρά το μειονέκτημα του στα τρεξίματα, ήταν μάχιμος ρε παιδί μου.

· Όπως και στο Περιστέρι τον είχαμε δει να κάνει τάκλιν και να κόβει, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Χάμες από ένα σημείο και μετά έδειχνε να παίζει μόνος του, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αδυνατούν να εκμεταλλευθούν τις καλές του πάσες, να μην μπορούν να πλησιάσουν τη θέληση που έβγαζε για να παλέψει η ομάδα με στόχο τη νίκη.

· Το (άλλο) κακό είναι ότι δεν σουτάρει πλέον με τη δύναμη που σούταρε, με συνέπεια να μην γίνεται απειλητικός όπως θα έπρεπε βάσει της κλάσης του. Δεν παίζει και όσο πρέπει μέσα και κοντά στην περιοχή, γιατί γυρίζει να πάρει μπάλες να οργανώσει, αλλά κι όταν είναι σε θέση βολής σπάνια τα τελειώματα του είναι όπως θα περίμενες από έναν Χάμες να είναι.

Ολυμπιακός: Χάμες βγάζει καλό πνεύμα, να γίνει επικίνδυνος

· Με τον Ατρόμητο εκείνη η φάση που είχε μπροστά του σχεδόν όλο το τέρμα και πήγε κι έκανε ένα σουτάκι με το αριστερό του καλό πόδι, πολύ εύκολο όμως για τον Γιαννιώτη, δεν χωνεύεται. Και προφανώς το κατάλαβε κι ο ίδιος, καθώς την επόμενη φορά που βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε με το δεξί και πραγματικά δυσκόλεψε τον Γιαννιώτη.

· Και στο Χαριλάου όταν βρέθηκε δύο φορές στην ίδια θέση να θέση να απειλήσει τον Κουέστα, είχε δύο σουτ το ένα πιο ακίνδυνο από το άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τόσα παιχνίδια έχει βάλει μόνο ένα γκολ με σουτ (και δύο με κεφαλιές!), εκείνη την άπιαστη φωτοβολίδα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ άλλο πραγματικά καλό τελείωμα θυμάμαι μόνο το υποδειγματικό πλασέ στο 0-0 με την ΑΕΚ που ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ του Μασούρα.

· Νομίζω δε ότι είναι τόσο αναποτελεσματικός για κυρίως δε λόγους. Ο ένας λόγος ότι σουτάρει πολλές φορές από πολύ μακριά, με τα σουτ από τέτοιες αποστάσεις να είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουν τύχη. Του βγήκαν δύο πραγματικά καλά και τα έβγαλαν ο Μπρινιόλι στη Λεωφόρο κι ο Γιαννιώτης στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1.

Ολυμπιακός: Χάμες βγάζει καλό πνεύμα, να γίνει επικίνδυνος

· Κι ο άλλος λόγος ότι επιχειρεί να κάνει υπερβολικά συχνά εντυπωσιακές ενέργειες, να σουτάρει στον αέρα, να πιάσει μονοκόμματα σουτ κλπ, κλπ. Τέτοια σουτ για να πετύχουν, είναι ένα στα τόσα-κι όταν πετύχουν δεν ξέρεις αν θα μπουν γκολ, όπως εκείνο με το εξωτερικό φάλτσο, που του έπιασε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά.

· Όπως κι αν έχει, ο Χάμες σκοράρει πολύ λίγο στον Ολυμπιακό. Τρία γκολ σε 17 παιχνίδια είναι λίγα για τον Χάμες, που εκεί πρέπει να δει, σε συνεργασία με τον Μίτσελ, κάποιους άλλους τρόπους για να γίνει πιο απειλητικός, αφού είναι ένα μεγάλο όπλο που πρέπει να το αξιοποιήσει περισσότερο ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x