Κώστας Νικολακόπουλος

Του ζήτησαν επίθεση και παίζει επίθεση στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνεθ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει με το δικό του τρόπο μέσα από το sport-fm.gr τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού με αφορμή το φιλικό του με τη Ρέιντζερς.

• Τελικά η Γλασκώβη είναι μία ωραία πόλη για τον Ολυμπιακό!

• Στην πρώτη του επίσκεψη, πριν 49 ολόκληρα χρόνια, είχε πάρει το σκορ πρόκρισης (1-1) με τη Σέλτικ στο Κύπελλο πρωταθλητριών το 1974, όπως είχα σημειώσει πριν το ματς. Και στη δεύτερη του επίσκεψη, προχθές το βράδυ, κέρδισε (3-1) την άλλη μεγάλη ομάδα της Γλασκώβης, τη Ρέιντζερς, σε ένα σημαντικό, και για τις δύο ομάδες, φιλικό.

• Μία νίκη απέναντι σε ομάδα που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο φθινόπωρο, που όπως εύστοχα είπε ο Μαρτίνεθ, μπορεί να δώσει μία άλλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων της-αν συνοδευθεί κι από μία καλή εμφάνιση κι ακόμη καλύτερο από ένα καλό αποτέλεσμα αύριο Σάββατο, το άλλο φιλικό στην Βρετανία, με τη Νόριτς. Ο Ολυμπιακός προέρχονταν από δύο ισοπαλίες, με τη Νόρτζελαντ και τη Σαμπάχ, οπότε αλλιώς είναι τώρα που κέρδισε μέσα στην Σκοτία κι αλλιώς θα ήταν αν είχε φέρει μία ακόμη ισοπαλία η, αυτό θα ήταν επώδυνο, αν είχε χάσει.

• Ο Ισπανός προπονητής τελικά επέμεινε στο κλασικό 4-2-3-1 παρότι έβαλε και τον Καρβάλιο και τον Φορτούνη στην ενδεκάδα. Αρχικά, είχα σκεφθεί, για να είμαι ειλικρινής, ότι θα έπαιζε πιο σφιχτά, με τους ίδιους παίκτες, αλλά σε 4-3-3, με τους Μαντί και Καρβάλιο εσωτερικά χαφ. Ο Μαρτίνεθ, όμως, δεν κώλωσε κι έπαιξε πολύ επιθετικά, με τον Καρβάλιο λίγο πίσω από τον Ελ Αράμπι, αφήνοντας μόνο τους Ιμπόρα και Μαντί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ολυμπιακός: Ζήτησαν επίθεση και παίζει επίθεση ο Μαρτίνεθ

• Έτσι, ο Ολυμπιακός γίνεται σαφώς πιο απειλητικός επιθετικά, φτιάχνει φάσεις και σκοράρει-έστω κι αν προχθές στα δύο από τα τρία γκολ η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα από κόντρες, νομίζω ότι ούτως η, άλλως εκεί θα πήγαινε από τα σουτ των Φορτούνη και Καρβάλιο. Μπορεί να μην είναι πάρα πολλά τα εφτά γκολ στα τέσσερα φιλικά, αλλά δεν τα λες και λίγα, αν βάλεις και τα δύο δοκάρια.

• Από την άλλη, όμως, χωρίς τρίτο κεντρικό χαφ είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός γίνεται λιγότερο καλός αμυντικά, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από το ότι δεν έχει κρατήσει το μηδέν σε κανένα από τα τέσσερα φιλικά του, αλλά κυρίως από το ότι τρώει αρκετές έως πολλές φάσεις σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ωραίο ήταν το 3-1 προχθές το βράδυ, αλλά ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να επέμβει έξι φορές, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο-τρεις ήταν κρίσιμες…

• Βεβαίως, μπορεί κάποιος να προσέξει ότι και τα τέσσερα γκολ που έχει φάει ο Ολυμπιακός είναι από προσωπικά λάθη παικτών του: προχθές του Ντόη που δεν μπόρεσε απλά να διώξει την μπάλα σε μία πάσα έστω με κάποιο ρίσκο του Φορτούνη…στο 1-1 με την Σαμπάχ ήταν ο Τζολάκης που είχε κάνει μία εντελώς αψυχολόγητη έξοδο…στο 1-1 με τη Νόρτζελαντ ήταν ο Ρόντινεϊ που είχε κάνει πέναλτι γλιστρώντας (άρα δύο από τα τέσσερα γκολ ήταν από πέναλτι, κάτι που ενισχύει την άποψη περί προσωπικών λαθών)…και στο 2-1 με την Σλοβάτσκο ήταν ο Ανδρούτσος που δεν μπόρεσε να κόψει μία αλλαγή παιχνιδιού…

Ολυμπιακός: Ζήτησαν επίθεση και παίζει επίθεση ο Μαρτίνεθ

• Αυτό δείχνει ότι με μία πιο νορμάλ αντιμετώπιση της κατάστασης, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε εύκολα να μην είχε φάει κανένα γκολ στα μέχρι στιγμής φιλικά του! Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι έχει δεχθεί πολλές φάσεις κι αν κάνουμε πως το αγνοούμε, πολύ απλά κάνουμε λάθος.

• Κοιτάξτε, από τον Μαρτίνεθ ο Ολυμπιακός ζήτησε…ισπανικό, δηλαδή φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο. Κι ο Μαρτίνεθ αυτό κάνει! Μόνο που αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έχει και το τίμημα του.

• Να θυμηθούμε ότι την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός τέλειωσε τη σεζόν με αξιοπρέπεια γιατί άλλαξε τρόπο παιχνιδιού κι έπαιξε σφιχτά, με 4-3-3 κι έτσι κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟ στο άδειο Καραϊσκάκη και τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, κι έφερε 0-0 με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια.

• Μακάρι ο Μαρτίνεθ να βρει την ισορροπία στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και να βλέπουμε αφενός μεν ωραίο ποδόσφαιρο με πολλά γκολ, αφετέρου δε άμυνα με μικρό παθητικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x