Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Φετφατζίδης έπαιρνε το νταμπλ από τον Δώνη, μέσα σε 5 μέρες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη διπλή μάχη Δώνη-Φετφατζίδη επί…ξένου εδάφους!

• Με αφορμή την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Δώνη, σκέφθηκα να γράψω σήμερα τις φοβερές μάχες που έδωσε ο καλός Έλληνας τεχνικός με τον Γιάννη Φετφατζίδη στη Σαουδική Αραβία, όπου βρέθηκαν αντίπαλοι για πάνω από ένα χρόνο, πρωταγωνιστές στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας!

• Ο Δώνης ανέλαβε την Αλ Χιλάλ τον Φλεβάρη του 2015 κι έμεινε σε αυτήν έως τον Μάη του 2016, ενώ ο Φετφατζίδης πήγε στην Αλ Αχλί λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2015. Έτσι, ουσιαστικά ήταν πρόπερσι, όλη τη σεζόν 2015-16, αντίπαλοι.

• Στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι, το Δεκέμβρη του 2015, στο Αλ Χιλάλ-Αλ Αχλία 1-2 ο Φέτφα δεν είχε παίξει, αφού το πρώτο εξάμηνο του στην Αραβία ήταν η περίοδος προσαρμογής στο εκεί ποδόσφαιρο.

• Όμως, ούτως η, άλλως το μεγάλο παιχνίδι ήταν του β΄ γύρου, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, στις 24 Απρίλη. Η Αλ Αχλί ήταν τρεις πόντους μπροστά κι η Αλ Χιλάλ ήθελε μόνο νίκη! Διαιτητής είχε πάει ο διεθνής Γερμανός Μπριχ.

• Η Αλ Χιλάλ προηγήθηκε! Όμως, η Αλ Αχλί με βασικό τον Φετφατζίδη σε ολόκληρο το 90λεπτο γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε εντυπωσιακά, με 3-1 και στέφθηκε έτσι πρωταθλήτρια μπροστά σε 57.000 κόσμο μέσα στο σπίτι της!

• Πέντε ημέρες αργότερα όμως η Αλ Χιλάλ είχε την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς, αφού υποδέχθηκε την Αλ Αχλί στον ημιτελικό του Κυπέλλου! Διαιτητής ήταν ο Σέρβος διεθνής Μάζιτς! Η Αλ Χιλάλ του Δώνη προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, 1-0 και 2-1, αλλά η Αλ Αχλί του Φετφατζίδη ισοφάρισε και τις δύο κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση. Και στο 113’, από ασίστ του Φέτφα η Αλ Αχλί κάνει το 3-2 και πάει στον τελικό!

• Μέσα σε πέντε ημέρες ο Φέτφα πήρε αυτός το νταμπλ (νίκησε στη συνέχεια η Αλ Αχλί και στον τελικό) κι όχι ο Δώνης!

• Μετά από ένα μήνα λύθηκε η συνεργασία του Δώνη με την Αλ Χιλάλ, που παρεμπιπτόντως στη συνέχεια, με Αργεντίνους προπονητές στον πάγκο της, κυριάρχησε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας τόσο πέρσι, όσο και φέτος, αφήνοντας δεύτερη την Αλ Αχλί του Φέτφα, παίρνοντας εκδίκηση για την απώλεια του νταμπλ πρόπερσι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x