Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο ΠΑΟ βάζει ένα γκολ σε πέντε τελικές κι ο Ολυμπιακός ένα στις δέκα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πώς οι αριθμοί δικαιώνουν τα όσα υποστήριξε ο Πέδρο Μαρτίνς στη σημερινή συνέντευξη του.

• Στην καθιερωμένη, πριν τα παιχνίδια πρωταθλήματος, συνέντευξη στη Νόβα ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει η ομάδα του πιο αποτελεσματική σε σχέση με τον αριθμό των ευκαιριών που δημιουργεί, έτσι ώστε να φτάνει πιο εύκολα στις νίκες.

• Πρόκειται για μία διαπίστωση που δικαιώνεται και…μαθηματικά! Μία ματιά ρίχνουμε στον πίνακα της στατιστικής υπηρεσίας του πρωταθλήματος και γινόμαστε λίγο πιο σοφοί. Διότι εκεί βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μακράν ομάδα με τις περισσότερες τελικές μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Έχει 94 κι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει…56, δηλαδή 38 λιγότερες!!! Μιλάμε για έξι και πάνω τελικές περισσότερες ανά ματς ο Ολυμπιακός!

• Κι όμως κι οι δύο ομάδες έχουν βάλει από δέκα γκολ!!! Με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός βάζει ένα γκολ κάθε εννιά με δέκα τελικές κι ο ΠΑΟΚ βάζει ένα γκολ κάθε πέντε με έξι τελικές…Με τον Παναθηναϊκό να τα σπάει όλα στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού του χρειάζονται λιγότερο από πέντε τελικές για να σκοράρει! Οι μισές, δηλαδή, απ΄ όσες χρειάζεται ο Ολυμπιακός!

• Ένας Ολυμπιακός που έχει πέντε κλασικές χαμένες ευκαιρίες (η ΑΕΚ καμία!), πέντε δοκάρια (ο ΠΑΟΚ κανένα!), ένα χαμένο πέναλτι, πέντε ασίστ που έγιναν γκολ, άλλες πέντε ασίστ που δεν έγιναν γκολ κι είναι πρώτος στις τελικές εντός περιοχής (41), αλλά και με κεφαλιές (15).

• Πραγματικά είναι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό να φτιάχνει φάσεις, έχοντας πάνω από 15 τελικές μέσο όρο ανά ματς, αλλά κάποια στιγμή πρέπει τις φάσεις να τις κάνει γκολ. Ειδάλλως δεν θα έχει νόημα. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός με τα πιτσιρίκια και τον Μακέντα (με τα τρία γκολ στη Β΄κατηγορίας ιταλική Νοβάρα) να έχει τέτοια ευστοχία κι ο Ολυμπιακός με πολύ πιο έμπειρους παίκτες να έχει τέτοια αστοχία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x