Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετατρέπουν την ατυχία τους σε μομέντουμ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «πιάνεται» απ'τα δύο τελευταία ματς του Ολυμπιακού & εξηγεί πώς οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα σε δύο δύσκολες στιγμές και γιατί πρέπει να κάνουν το ίδιο και με τη Φιορεντίνα

• Είναι…επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι μία από τις μεγαλύτερες γρουσουζιές του Ολυμπιακού είναι να έχουν οι παίκτες του δοκάρια σε μεγάλα παιχνίδια και δη με το σκορ να είναι ρευστό! Το έχω εξηγήσει στο παρελθόν, με…δεκάδες παραδείγματα, οπότε δεν θα επαναληφθώ τώρα.

• Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και μου έκανε πραγματικά εντύπωση είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ατυχία με δύο δοκάρια τους σε απολύτως κρίσιμες στιγμές των αγώνων, κατάφεραν όμως και την ξεπέρασαν παίρνοντας τα αποτελέσματα που ήθελαν, υπό την έννοια ότι αφενός μεν διασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο τους για την επόμενη σεζόν, αφετέρου δε απέτρεψαν από την ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα μέσα στο Καραϊσκάκη.

• Στο (τελικό 2-0) με την ΑΕΚ ο Φορτούνης είχε στο 61ο λεπτό μία πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 65΄, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Όρτα!

• Στο (τελικό 2-2) με τον ΠΑΟ ήταν ο Ποντένσε που είχε δοκάρι με ωραίο σουτ στο 67ο λεπτό. Και έξι λεπτά αργότερα, στο 73’, ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 1-2 με τον ίδιο τον Ποντένσε, ανοίγοντας τον δρόμο για την ισοφάριση.

• Είναι φανερό ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τη μαγκιά να μετατρέψουν σε ρέντα την γκίνια τους με τα δοκάρια τους στα δύο ντέρμπι. Διότι πολύ απλά μπόρεσαν και εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ.

Όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετατρέπουν την ατυχία τους σε μομέντουμ!

• Γιατί ένα δοκάρι είναι γκαντεμιά, από την άλλη όμως σου δίνει εσένα που το έχεις την ψυχολογία ότι δεν είσαι μακριά από το γκολ, ίσα ίσα είσαι κοντά, αρκεί να συνεχίσεις την προσπάθεια και την επόμενη φάση θα έρθει και το γκολ. Παράλληλα, δημιουργεί ένα φόβο στον αντίπαλο, που βλέπει ότι την γλίτωσε από το να δεχθεί ένα γκολ, αλλά είναι σε κίνδυνο

• Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός και στις δύο περιπτώσεις μπόρεσε και σκόραρε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, τέσσερα και έξι αντίστοιχα, μετά τις άτυχες στιγμές με τα δοκάρια του. Αξιοποίησε το μομέντουμ, αξιολόγησαν οι παίκτες του όπως έπρεπε τις χαμένες ευκαιρίες και πήραν ώθηση από αυτές. Κι έτσι πρέπει να κάνουν. Οι ευκαιρίες πρέπει να σου δίνουν περισσότερα κουράγια κι όχι να σε κάνουν να τα παρατάς.

• Πραγματικά έβγαλαν καλή νοοτροπία και ισχυρό χαρακτήρα οι παίκτες του Ολυμπιακού με την αντίδραση τους σε αυτές τις άτυχες στιγμές, συγκυριακά η, όχι δεν το ξέρω, με πρωταγωνιστές δύο Πορτογάλους, τον Όρτα και τον Ποντένσε. Κι έτσι πρέπει να κάνουν με την όποια παρόμοια άτυχη στιγμή (βλέπε χαμένη ευκαιρία) προκύψει και στον τελικό με τη Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x