Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν το ροτέϊσον βαφτίζεται στήσιμο υπέρ του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον νέο κίνδυνο…υποβιβασμού του Ολυμπιακού, εξαιτίας ενός ροτέισον του Ατρόμητου!

· Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινδυνεύει με…υποβιβασμό!!! Γιατί κάποιος κατέθεσε ότι κάποιος του είπε ότι κάποιος άλλος είπε ότι ο Ατρόμητος δεν έβαλε κάποιους βασικούς του παίκτες για να διευκολύνουν τον Ολυμπιακό να κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι προ πέντε ετών.

· Παρεμπιπτόντως, σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός είχε πάει με διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ!!! Γιατί ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την προηγούμενη αγωνιστική, τρεις ημέρες πριν, 1-2 από τον Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα, ενώ την ίδια αγωνιστική και πριν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ είχε χάσει κι από τον ΟΦΗ 3-1 στo Ηράκλειο. Κι ο Ολυμπιακός έχοντας +5 από τον ΠΑΟΚ και υποδεχόμενος τον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη για να κάνει το +8, είχε…φοβηθεί τόσο πολύ και έστησε το ματς με τον Ατρόμητο, συμφωνώντας μαζί του να μην βάλει κάποιους βασικούς του παίκτες!!!

· Προσέξτε, εκείνη η αγωνιστική, με το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 είχε γίνει μεσοβδόμαδα, ημέρα Τετάρτη κι ο Ατρόμητος τρεις ημέρες μετά, ημέρα Σάββατο, έπαιζε με τη Βέροια εκτός έδρας κι απλά έκανε ροτέϊσον. Ένα ροτέϊσον που κάποιοι το έκαναν στήσιμο!!! Να διευκρινιστεί μάλιστα ότι αυτοί που έπαιξαν βασικοί το Σάββατο στη Βέροια, δεν είναι ότι δεν ήταν στην 18άδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Και ήταν στην 18άδα και μάλιστα τρεις (Κυβρακίδης, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι) μπήκαν αλλαγή! Ο Κυβρακίδης από το 42ο λεπτό κιόλας κι ο Μαρσελίνιο από το 63’, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0. Ο δε Ναπολεόνι ήταν η τρίτη αλλαγή. Κι ο Μαρσελίνιο μείωσε το σκορ στο 82’ κι έκανε ντέρμπι το ματς στα 13 τελευταία λεπτά (στο 95’ σφύριξε τη λήξη ο διαιτητής).

· Αυτοί που δεν έπαιξαν καθόλου ήταν ο 36αρης τότε Κατσουράνης (κρέμασε τα παπούτσια του εκείνο το καλοκαίρι του 2015), ο Πίτου Γκαρσία κι ο Καραμάνος, που ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο Κατσουράνης, κατά την κατάθεση του ίδιου του Φύσσα, είπε στον Φύσσα ότι δεν έπαιξε γιατί δεν ήταν έτοιμος,

· Αυτό ήταν το περίφημο στήσιμο: το…ροτέϊσον που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής του Ατρόμητου, ο Σα Πίντο, ο οποίος έπαιξε μπάλα χρόνια στην Σπόρτινγκ και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και που σαν προπονητής ξαναδούλεψε στον Ατρόμητο τη σεζόν 2016-17, όπως δούλεψε στη συνέχεια και στην Σταντάρ Λιέγης, την Λέγκια Βαρσοβίας και την Μπράγκα. Αλλά, κατά τους ισχυρισμούς κάποιων, δέχθηκε τότε να μην βάλει βασικούς του παίκτες για να διευκολύνει τον Ολυμπιακό να κερδίσει!

· Κι επειδή κάποιοι πονηροί θα πουν, «μα γιατί έφυγε μετά από εκείνο το ματς ο Σα Πίντο», η απάντηση είναι πολύ απλή: επειδή με τον ίδιο στον πάγκο ο Ατρόμητος βούλιαζε! Σε 10 αγωνιστικές είχε μόλις μία νίκη, εντός έδρας επί του Λεβαδειακού κι είχε αποκλειστεί και στο Κύπελλο από τον Πανθρακικό! Και το Περιστέρι ήταν 8ο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, οκτώ βαθμούς πίσω από την 5η θέση που οδηγούσε στα πλέϊ οφ. Και πράγματι, με το που έφυγε ο Σα Πίντο κι ανέλαβε ο Νιόπλιας, ο Ατρόμητος τερμάτισε 5ος, μπήγε στα πλέϊ οφ κι εκεί μάλιστα τερμάτισε πάνω από τον ΠΑΟΚ!

· Λεπτομέρεια: ο Σα Πίντο διέψευσε ενώπιον του ανακριτή ότι είπε ποτέ στον Φύσσα ότι πιέστηκε από τον Ατρόμητο να μην βάλει παίκτες στο ματς με τον Ολυμπιακό

· Αλλά τι να λέμε τώρα. Πόσες φορές έχουν υποβιβάσει, με δημοσιεύματα, τον Ολυμπιακό και πόσες ακόμη τον έχουν πετάξει έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, όλα αυτά τα χρόνια!!!... Προς το παρόν, πάντως, μόνο ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε και τον έσωσε με νόμο η κυβέρνηση…

Η φωτογραφία είναι από εκείνο το παιχνίδι. Ο Αυλωνίτης κόντρα στον Ναπολεόνι, που είχε μπει αλλαγή στο 77’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x