Κώστας Νικολακόπουλος

Πάνω από τον Σισέ είναι μόνο τρεις στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη μοναδική επιτυχία του Σισέ με τα τέσσερα μέχρι στιγμής γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα!

• Ρίξτε μία ματιά στον πίνακα των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος.

• Ο Σισέ φαίνεται να είναι στην 10η θέση των σκόρερ, μαζί με αρκετούς άλλους. Μόνο που κάτω από μία συνθήκη, ο πανύψηλος στόπερ του Ολυμπιακού υπολείπεται στα γκολ έναντι μόνο τριών παικτών σε όλο το πρωτάθλημα!

• Τι εννοώ; Ας βγάλουμε τα γκολ που έχουν πετύχει οι παίκτες με πέναλτι! Ξέρετε ποιοι είναι οι πρώτοι σκόρερ; Ο Καρλίτος με 9 γκολ, ο Αραούχο με 6 (αυτοί οι δύο δεν έχουν ούτως η, άλλως σκοράρει με πέναλτι) κι ο Φαν Βερτ του Βόλου με 6 (έχει και δύο γκολ με πέναλτι, σύνολο οκτώ γκολ).

• Πίσω από αυτούς τους τρεις, δεν υπάρχει παίκτης σε καμία από τις 14 ομάδες, ούτε καν από τον Ολυμπιακό, με περισσότερα γκολ από τα 4 του Σισέ, που φυσικά δεν έχει κανένα με πέναλτι! Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που κι αυτοί έχουν βάλει από 4 γκολ, επαναλαμβάνω βγάζοντας τα πέναλτι.

• Είναι λοιπόν στα 4 γκολ ο Σισέ, άλλοι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί (συν άλλα 4 με πέναλτι, σύνολο 8 γκολ), ο Τικίνιο (κανένα πέναλτι) κι ο Αγκιμπού (επίσης κανένα πέναλτι), καθώς κι άλλοι τέσσερις παίκτες: ο Τσούμπερ (συν ένα πέναλτι, σύνολο 5 γκολ), ο Κούρτιτς (συν άλλα τρία με πέναλτι, σύνολο 7 γκολ), ο Σονί (κανένα πέναλτι) του Αστέρα Τρίπολης κι ο Άοσμαν (συν ένα πέναλτι, σύνολο 5 γκολ) του Ιωνικού.

• Εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος στόπερ μέσα στους σκόρερ αυτούς, πλην του Σισέ. Πολύ πιο κάτω στον πίνακα των σκόρερ βρίσκουμε αμυντικούς με δύο γκολ στο ενεργητικό του ο καθένας. Τους Κάργα του ΠΑΣ, Στρούγγη του Ατρόμητου, Βαφέα του Ιωνικού, Βράνιες της ΑΕΚ και Ρίνερ του Βόλου. Και υπάρχει και ο Εραμούσπε, που είναι μια κατηγορία μόνος του, αφού ο σέντερ μπακ του ΠΑΣ έχει πέντε γκολ, όλα με πέναλτι, τα περισσότερα πέναλτι από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα!

• Παρεμπιπτόντως, τα γκολ του Σισέ δεν είναι μόνο πολλά για στόπερ, πέντε μαζί με ένα στην Ευρώπη. Είναι και «ένα κι ένα»: στο 2-1 στη Λαμία, στο 1-0 με τον Άρη, δύο στο 3-1 με τον ΟΦΗ, αλλά και το δεύτερο στο 2-0 με την Σλόβαν. Όλα δηλαδή υπερπολύτιμα.

• Όπως πρόπερσι, όταν είχε σκοράρει στο ιστορικό 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και είχε βάλει και δύο γκολ στην πρόκριση επί της Λαμίας (3-2) στο Κύπελλο. Κι όπως και στην αμέσως προηγούμενη χρονιά, με τα γκολ στο 3-1 επί της Μίλαν σε μία άλλη ιστορική πρόκριση, αλλά κ αι στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά!

• Το πιο ωραίο; Τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα είχε βάλει ο Σισέ και στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, το 2017-18, στα 22 χρόνια του τότε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x