Κώστας Νικολακόπουλος

Πέντε πρώην παίκτες του Ολυμπιακού έτοιμοι να δώσουν πάνω από το 100% εναντίον του…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr την εξτρά δυσκολία που θα έχει για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι του με τον ΠΑΣ.

• Κρίσιμο λοιπόν βαθμολογικά παιχνίδι αύριο για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα. Αλλά και ψυχολογικά θα έλεγα, υπό την έννοια ότι προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και ένα δεύτερο στη σειρά αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πλήγμα για την ομάδα όχι απλά βαθμολογικό, αλλά και στο ηθικό της ομάδας.

• Ήδη ο Ολυμπιακός έχει προλάβει μέσα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος να καταγράψει ένα αρνητικό ρεκόρ: τις δύο λευκές ισοπαλίες του μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό! Βλέπετε, επί Μαρτίνς, στα τρία προηγούμενα πρωταθλήματα, σε 51 συνολικά παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη ήταν μόλις δύο τα παιχνίδια του στα οποία δεν είχε σκοράρει!

• Δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια, το 0-1 στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και το 0-1 στις 12 Ιουλίου 2020. Στα υπόλοιπα 49 εντός έδρας παιχνίδια του ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει σε όλα! Και τώρα από τα μόλις τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του έχει σκοράρει μόλις στο ένα, κόντρα στον Απόλλωνα (4-1)…

• Πραγματικά ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ, που αποκτάει και άλλη διάσταση ενόψει του αγώνα του στα Γιάννινα, πολύ απλά γιατί ο ΠΑΣ έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα από κάθε άλλη ομάδα (μαζί με τον Ολυμπιακό), μόλις δύο. Μάλιστα, είχε κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του και τις τρεις πρώτες αγωνιστικές (1-0 στην Τούμπα, 1-0 τον ΠΑΟ και 0-0 στον Ιωνικό), ενώ και στα δύο τελευταία παιχνίδια του (1-1 με τον ΟΦΗ και 1-1 στον Ατρόμητο) δέχθηκε από μόνο ένα γκολ ανά ματς, και δη το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο από ένα πολύ μεγάλο προσωπικό λάθος.

Πέντε πρώην «ερυθρόλευκοι», έτοιμοι να δώσουν πάνω το 100%

• Άρα, μιλάμε για πολύ πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά ομάδα, που πάρα πολύ δύσκολα δέχεται γκολ, έχοντας ακριβώς την ίδια αμυντική τετράδα με πέρυσι, όπως και τον ίδιο γκολκίπερ, τον Λοντίγκιν, που είναι πολύ έμπειρος και με παραστάσεις και υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, ο ΠΑΣ είναι μία ομάδα που δεν σε αφήνει εύκολα να κάνεις το παιχνίδι σου, γιατί έχεις πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά, που φεύγουν με ταχύτητα στην αντεπίθεση, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται γι΄ αυτό.

• Αν και κατά την γνώμη μου, η πιο μεγάλη δυσκολία για τον Ολυμπιακό έγκειται κυρίως σε ένα άλλο κομμάτι: σχεδόν η μισή ενδεκάδα του ΠΑΣ αποτελείται από πρώην παίκτες του Ολυμπιακού! Ο γκολκίπερ (Λοντίγκιν), ο δεξιός μπακ (Σάλιακας), οι στόπερ (Κάργας, Παντελάκης), ο αμυντικός μέσος (Καραχάλιος)! Διότι, για όσους δεν το ξέρουν, ο μεν Καραχάλιος ήταν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, οι δε Κάργας και Παντελάκης είχαν υπογράψει κατά το παρελθόν στον Ολυμπιακό, έστω κι αν δεν φόρεσαν τελικά τα «ερυθρόλευκα».

• Με πέντε πρώην παίκτες του Ολυμπιακού στο δυναμικό του, ο ΠΑΣ μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ σκληρός αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους». Πολύ απλά, γιατί παραδοσιακά πλέον, οι καλύτεροι παίκτες κάθε αντίπαλου του Ολυμπιακού, είναι πρώην δικοί του παίκτες, που στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν δίνουν το 100%, αλλά πάνω από το 100%, για να «αποδείξουν» πράγματα…

Άσχετο: Αν καταλαβαίνω σωστά, αύριο στη φανέλα του Ολυμπιακού θα υπάρχει κανονικά η διαφήμιση του χορηγού, της Stoiximan…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x