Κώστας Νικολακόπουλος

Πού αλλού στην Ευρώπη έχουμε φέτος κούρσα για δύο άλογα, όπως με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα εφτά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μαζί με το ελληνικό, στα οποία τον τίτλο διεκδικούν καθαρά μόνο δύο ομάδες!

· Έχοντας μπει πλέον στο δεύτερο τέταρτο του πρωταθλήματος (10η αγωνιστική), υπάρχει ένα αρκετά αξιόπιστο δείγμα, από το οποίο προκύπτει ότι η μάχη του τίτλου φαίνεται πως θα είναι κούρσα για δύο άλογα, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με απόσταση δύο πόντων (26-24), από την στιγμή που η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω εννιά και εφτά βαθμούς αντίστοιχα (17).

· Άραγε, σε ποια άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέτος βλέπουμε κάτι ανάλογο; Πού αλλού δηλαδή στην Ευρώπη έχουμε κούρσα για δύο άλογα σε επίπεδο κορυφής; Μην νομίζετε, πάντως, ότι είναι πολλά! Για την ακρίβεια είναι λιγοστά τα πρωταθλήματα στα οποία η απόσταση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι τόσο μικρή, από έναν έως τρεις βαθμούς, και, παράλληλα, οι δύο πρώτοι έχουν αποσπαστεί από τον τρίτο της βαθμολογίας.

· Για την ακρίβεια…

Στην Ιταλία την 12η αγωνιστική η Γιουβέντους με την Ίντερ έχουν διαφορά ενός βαθμού (32-31). Η Λάτσιο έχει 24.

Στην Πορτογαλία την 11η αγωνιστική η Μπενφίκα με την Πόρτο έχουν διαφορά δύο βαθμών (30-28). Η Φαμαλικάο έχει 24.

Στην Σκοτία την 12η αγωνιστκή οι Σέλτικ και Ρέϊντζερς είναι ισόβαθμες (31)! Η Άμπερντιν έχει 24 (με ματς παραπάνω).

Στην Ελβετία την 14η αγωνιστική η Γιάνγκ Μπόϊς με τη Βασιλεία έχουν διαφορά ενός βαθμού (31-30). Η Σεντ Γκάλεν έχει 26.

Στην Αυστρία την 14η αγωνιστική η Σάλτσμπουργκ με την Λασκ έχουν τρεις βαθμούς διαφορά (38-35). Η Βόλφσμπεργκεν έχει 27.

Στο Ισραήλ την 10η αγωνιστική η Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Μακάμπι Χάϊφα έχουν τρεις βαθμούς διαφορά (26-23). Η Χάποελ Μπερ Σέβα έχει 20.

· Άρα λοιπόν είναι μόλις εφτά όλα κι όλα, μαζί με το ελληνικό, τα πρωταθλήματα στα οποία γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ μόνο δύο ομάδων για την πρώτη θέση.

· Αντίθετα, στην Αγγλία η Λίβερπουλ είναι στο +8 από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν στο +8 από τη Μαρσέϊγ, στην Ολλανδία ο Άγιαξ στο +6 από την Άλκμααρ, στη Γερμανία η Γκλάντμπαχ είναι στο +4 από Μπάγερν, Λειψία και Φράϊμπουργκ και στο Βελγιο η Κλαμπ Μπριζ είναι +5 από την Γκεντ έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Κι ακόμη στην Ουκρανία η Σαχτάρ στο +12 από τη Ζόρια, στην Τσεχία η Σλάβια Πράγας στο +11, στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας στο +7 με ένα παιχνίδι λιγότερο, στη Δανία η Μίντιλαντ είναι στο +7, στη Ρωσία η Ζενίτ στο +5 από τη Λοκομοτίβ, στην Κροατία η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι +4 με παιχνίδι λιγότερο,

· Η πιο μεγάλη μάχη γίνεται στην Ισπανία με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ισόβαθμες, ένα πόντο πάνω από Ατλέτικο και Σεβίλλη και δύο από Σοσιεδάδ, αλλά και με ματς λιγότερο, το μεταξύ τους ντέρμπι…Στην Τουρκία η Σίβασπορ είναι ένα πόντο πάνω από Φενέρμπαχτσε και δύο από Μπασάκσεχιρ, Τράμπζονσπορ και Γαλατασαράϊ…Στην δε Κύπρο είναι τέσσερις ομάδες (Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ) σε απόσταση τεσσάρων βαθμών, αλλά με διαφορετικό αριθμό αγώνων ο καθένας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x