Κώστας Νικολακόπουλος

Πρόσκληση σε Ολυμπιακό για μεγάλο φιλικό στην Γλασκώβη και έδρα στο Γιουρόπα μέσω κλήρωσης

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τέσσερα θέματα του Ολυμπιακού.

Πρόσκληση για σπουδαίο φιλικό τέλη Ιουλίου στη Βρετανία για τέλη Ιουλίου έχει γίνει στον Ολυμπιακό. Τον κάλεσε η Ρέιντζερς για ένα παιχνίδι στην Γλασκώβη και οι «ερυθρόλευκοι» πρόκειται άμεσα να απαντήσουν. Η ιδέα μοιάζει ελκυστική, καθώς και πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ, αλλά και για τέτοια φιλικά σε Αγγλία και Σκωτία είναι συνήθως πολύ καλοί κι οι οικονομικοί όροι. Να θυμίσω ότι η Ρέιντζερς, πρωταθλήτρια Σκωτίας το 2021 και δευτεραθλήτρια πίσω από τη Σέλτικ το 2022 και το 2023, φέτος έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρυσι είχε φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας στα πέναλτι από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

• Στο μεταξύ, η προετοιμασία της ομάδας ουσιαστικά θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν τα ιατρικά κι εργομετρικά τεστ για τους 18 παίκτες που έχουν ξεκινήσει στο Ρέντη. Αναμένονται ακόμη πολλοί, βέβαια. Κατά πρώτον οι διεθνείς (Πασχαλάκης, Μασούρας, Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ κ.α.) και κατά δεύτερον οι δανεικοί που έπαιζαν μέχρι αρχές Ιουνίου και έχουν πάρει εξτρά άδεια (Μαντί, Ζίνκερναγκελ κ.α). Λογικά, όλοι αυτοί θα μαζευτούν στο Ρέντη στις αρχές Ιουλίου προκειμένου να κάνουν τα ιατρικά-εργομετρικά και να ακολουθήσουν στις 5 του μήνα την αποστολή στην Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τρία φιλικά να έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα, με τη δευτεραθλήτρια Δανίας Νόρτζελαντ, την Σλοβάτσκο, που έπαιξε φέτος στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα Τσεχίας, αλλά και την Σαμπάχ, δευτεραθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν..

Πρόσκληση σε Ολυμπιακό για μεγάλο φιλικό

• Ενδιαφέρον φυσικά υπάρχει στην αξιολόγηση από πλευράς Μαρτίνεθ των δανεικών που ήδη βρίσκονται στο Ρέντη, δηλαδή των Πορτογάλων Πέπε και Καρβάλιο, του Κίτσου, του Φαντιγκά και του Λοβέρα. Οι πολλοί θεωρούν ότι ειδικά οι δύο πρώτοι δεν έχουν τύχη να παραμείνουν, αφού έχουν «δοκιμαστεί» στον Ολυμπιακό, ο πρώτος λιγότερο κι ο δεύτερος περισσότερο, χωρίς να πείσουν. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε την απόφαση του Ισπανού προπονητή. Όπως κι αν έχει, πάντως, η παρουσία τους στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι αν μη τι άλλο μία κάποια τόνωση της χρηματιστηριακής αξίας τους. Δεν είναι το ίδιο αν δεν υπολογίζονταν. Εξάλλου, ο Καρβάλιο προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν στην έστω μικρή Εστορίλ κι ο Πέπε από ένα εντυπωσιακό β΄ μισό της σεζόν στην έστω Β΄ Ισπανίας Καρταχένα.

• Και μία διευκρίνηση: δεν ισχύει η εντύπωση που υπάρχει ότι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στις 10 Αυγούστου κόντρα στη βελγική Γκενκ η, την ελβετική Σερβέτ θα γίνει εντός έδρας, έτσι ώστε η ρεβάνς στις 17 να διεξαχθεί εκτός έδρας, επειδή στις 16 θα γίνει στο Καραϊσκάκη ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ καπ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη. Η ενημέρωση που αυτή την στιγμή έχει ο Ολυμπιακός από την ΟΥΕΦΑ είναι ότι μέσα από την κλήρωση που θα γίνει, θα κανονιστεί πού θα γίνει το πρώτο ματς και πού το δεύτερο. Άρα, μπορεί στις 16.8 στο Καραϊσκάκη να γίνει το Σίτι-Σεβίλλη και στις 17.8, την επομένη, να γίνει το Ολυμπιακός-Σερβέτ η, Γκενκ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x