Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς ο Ολυμπιακός κάνει ήρωες όλους τους αντίπαλους στόπερ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr μία μεγάλη και… πονεμένη ιστορία για τον Ολυμπιακό.

• Ναι, για τον φετινό Ολυμπιακό είναι…υποερώτημα, αλλά δεν μπορείς και να το αγνοήσεις, από την στιγμή που κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στην ομάδα, όπως είδαμε και χθες στο Καραϊσκάκη, αφού ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά κλείδωσε το διπλό χάρη στο γκολ με την κεφαλιά του Σένκεφελντ από το κόρνερ του Αϊτόρ.

• Η ίδια δηλαδή πονεμένη ιστορία στις σέντρες και στα κόρνερ, με τον Ολυμπιακό να αμύνεται με ένα τρόπο που δεν δικαιώνει τον προπονητή του, αλλά αυτός να επιμένει και να ξαναεπιμένει. Με τον Ρέαμπτσιουκ, ένα παίκτη 1μ80, να υποχρεώνεται να μαρκάρει τον κατά πολύ υψηλότερο του κάθε φορά αντίπαλο στόπερ, με συνέπεια να βλέπουμε ό,τι είδαμε χθες κι ό,τι έχουμε ξαναδεί κι άλλες κι άλλες φορές.

• Ο στόπερ της Αταλάντα δεν έβαλε δύο γκολ στον Ολυμπιακό από δύο κόρνερ μέσα στο Μπέργκαμο και καταστράφηκε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που κέρδιζε μέχρι το 60’ την Αταλάντα μέσα στην Ιταλία; Ο αμυντικός της Άιντραχτ, ο Τουρέ, δεν σκόραρε από κόρνερ το κρίσιμο 2-1 των Γερμανών μέσα στην Φρανκφούρτη; Μέχρι κι ο στόπερ του ΟΦΗ, ο Διαμαντής, δεν είχε ανοίξει το σκορ υπέρ της ομάδας του στο Γεντί Κουλέ;

• Κι αυτό που έκανε χθες ο Ρέαμτσιουκ, να παρατήσει δηλαδή τη φάση, και να αφήσει αμαρκάριστο τον Σένκφελντ, ο οποίος στη συνέχεια νίκησε τον Παπασταθόπουλο, έχοντας και το πλεονέκτημα ότι έρχεται από πίσω με φόρα κι άρα του είναι πιο εύκολο να πάρει την κεφαλιά, το είχε κάνει και σε ένα αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, χωρίς να το θυμάμαι ακριβώς τώρα-απλά δεν είχε στοιχίσει γιατί ο αντίπαλος στόπερ είχε αστοχήσει.

• Για να είμαστε δε και ακριβείς, το δικό του μερίδιο ευθύνης στο γκολ έχει κι ο Τικίνιο, από τον οποίο πέρασε η μπάλα στο πρώτο δοκάρι όπου βρίσκονταν στην εκτέλεση κόρνερ. Μιλάμε για ένα παίκτη κοντά στο 1μ90, από τον οποίο έχεις απαιτήσεις να σου καθαρίσει κάποιες τέτοιες μπάλες.

http://www.intime.gr/phdsk/rudius/lib/php/cpv.php?Πώς ο Ολυμπιακός κάνει ήρωες όλους τους αντίπαλους στόπερ!

• Πραγματικά πονεμένη ιστορία η αποτυχία του Ολυμπιακού να αμυνθεί σωστά στα κόρνερ και στα φάουλ, κάνει ήρωες τους αντίπαλους στόπερ.

Ο Ίνγκασον δεν έχει βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό, τόσο στο 1-1 στο Καραϊσκάκη, όσο και στο 1-1 στην Τούμπα;
Ο Γκάμπριελ δεν έβαλε το κρίσιμο γκολ, το 2-1, στο διπλό της Άρσεναλ πέρυσι μέσα στον Πειραιά;
Ο Μιλούνοβιτς δεν είχε δώσει τη νίκη στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, κάνοντας το επίσης κρίσιμο 2-1;
• Τέσσερα χρόνια συμβαίνει το ίδιο πράγμα, αλλά φέτος που ο Ολυμπιακός δεν κάνει γενικά μία καλή σεζόν, το πράγμα παράγινε. Κι η ομάδα έχει δεχθεί 13 γκολ από κόρνερ και φάουλ, τρία γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ (Ντεσπόντοφ στο 1-1 με τη Λούντογκορετς, Ζίφκοβιτς στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, Γκάμα στο 1-2 από τον Άρη!) και ένα γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ (ο Παναγιώτου στο 2-3 στη Λιβαδειά!!!).

• Η ΑΕΚ δεν πήρε το 1-1 στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Σιμάνσκι από το κόρνερ; Ο ΠΑΣ επίσης δεν πήρε 1-1 στα Γιάννινα με το γκολ του Περέα πάλι από κόρνερ; Η Σλόβαν δεν είχε πάρει το 2-2 μέσα στην Μπρατισλάβα με γκολ του Γκριν από κόρνερ, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 20ο λεπτό; Δεν έχουν σκοράρει μέσα από τη διαδικασία στημένων φάσεων ο Καραμάνος στο Λαμία-Ολυμπιακός 1-2, ο Ντάουντα στο Ολυμπιακός-Απόλλων 4-1, ο Δούμτσιος στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2 και ο Σαματά στο Ολυμπιακός-Άντβερπ; Ακόμη και το αυτογκόλ του Σεμέδο στο Λούντογκορετς-Ολυμπιακός 2-2 σε στημένη φάση έγινε.

Πώς ο Ολυμπιακός κάνει ήρωες όλους τους αντίπαλους στόπερ!

• Εντάξει, έχει μία λογική να σου κάνει γκολ από στημένη φάση ο Λεβαντόφσκι στο Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, ο Χάρι Κέιν στο Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2, ακόμη κι ο Ζαπάτα στο Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1. Αλλά εδώ σου κάνει γκολ ο Σιμόες στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Κι ο επίσης όχι υψηλόσωμος Ζαχάβι σου βάζει δύο γκολ με κεφαλιές στα δύο περσινά παιχνίδια με την PSV, τόσο στο 4-2, όσο και στο 1-2.

• Ένα πράγμα που δεν έχει τελειωμό, που δεν έχει ένα πρωταγωνιστή (ευάλωτος έχει αποδειχθεί επανειλημμένως κι ο Εμβιλά που παίρνει θέση πάντα στο δεύτερο δοκάρι) και που φέτος έγινε ένα πρόβλημα ακόμη πιο μεγάλο, ίσως γιατί ο Βατσλίκ είναι γκολκίπερ που βγαίνει για να μαζέψει μπάλες στον αέρα μόνο στα απολύτως απαραίτητα.

• Και που κατά ένα περίεργο τρόπο, δεν το αλλάζει ο προπονητής, σε ό,τι αφορά τη διάταξη των παικτών και τον τρόπο άμυνας. Με τα γνωστά αποτελέσματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x