Κώστας Νικολακόπουλος

«Πώς την πάτησε ο Ολυμπιακός με τον Φινμπόγκασον»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να δώσει μία απάντηση σχετικά με το πέρασμα του Φινμπόγκασον από τον Ολυμπιακό, εμπλέκοντας και τον Μήτρογλου!

· Με γκολάκι λοιπόν ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Φινμπόγκασον, δικαιώνοντας τον τίτλο του σκόρερ.

· Και θυμήθηκα τις προάλλες κάποιους φίλους Ολυμπιακούς, που σχολίαζαν τα γκολ που έβαλε και φέτος ο Ισλανδός στην Μπουντεσλίγκα, να λένε, «πώς την πατήσαμε ρε παιδί μου με αυτό τον παίκτη», εννοώντας ότι ο Ολυμπιακός τον είχε φέρει στην Ελλάδα, αλλά στους έξι μήνες τον έχασε, αφού ο Φίνμπο έφυγε Γενάρη μήνα για να πάει στην γερμανική Άουγκσμπουργκ, όπου κι έδειξε τις εκτελεστικές του ικανότητες: 22 γκολ σε δυόμιση σεζόν, παρότι φέτος έμεινε έξω τρεις μήνες και πέρσι άλλους έξι λόγω τραυματισμών, δεν τα λες λίγα για Μπουντεσλίγκα…

· Ας σκεφθούμε, όμως, τι είχε γίνει με τον Φινμπόγκασον, για να καταλάβουμε αν όντως την πάτησε ο Ολυμπιακός…

· Γιατί τον Φίνμπο τον είχε φέρει ο Ολυμπιακός για βασικό σέντερ φορ, αλλά στη προετοιμασία ο Μάρκο Σίλβα δεν ήταν ευχαριστημένος και ζήτησε άλλον-κι όντως ο Ολυμπιακός πήγε κι αγόρασε από την Αγγλία τον Ιντέγε, τον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός έχρισε αμέσως αναντικατάστατο στην ενδεκάδα. Το αποτέλεσμα; Βλέποντας ο Ισλανδός ότι δεν έπαιζε καθόλου, ζήτησε το Γενάρη να φύγει και όντως πήγε στην Άουγκσμπουργκ.

· Κοιτάξτε, πρέπει να δεχθούμε κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο γενικότερα και στις μεταγραφές ειδικότερα.

· Πρώτον, ότι ο κάθε προπονητής έχει παίκτες που συμπαθεί η, αντιπαθεί. Ό,τι και να λέμε, όσο και να μιλάμε για δικαιοσύνη, αυτό ισχύει, πώς να το κάνουμε τώρα.

· Και δεύτερον, ότι ο κάθε προπονητής, καθαρά αγωνιστικά τώρα, έχει παίκτες που ταιριάζουν στον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα του και παίκτες που δεν ταιριάζουν η, αν θέλετε, ταιριάζουν λιγότερο. Ε, ο Μάρκο Σίλβα θεωρούσε ότι ο Φινμπόγκασον δεν ταίριαζε το στιλ του παιχνιδιού του με το στιλ που ήθελε να παίζει η ομάδα-κι ότι, αντίθετα, του «κόλλαγε» πολύ καλύτερα ο Ιντέγε.

· Μην ξεχνάμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν είχε σε εκτίμηση τον Μήτρογλου. Δεν του άρεσε ρε παιδί μου ο τρόπος παιχνιδιού του. Και όσο ήταν ο Ερνέστο στον Ολυμπιακό, ο Μήτρογλου είτε ήταν συνήθως στον πάγκο, είτε πήγαινε δανεικός στον Πανιώνιο και στον Ατρόμητο. Και ο Μήτρογλου όχι μόνο έδειξε την αξία του στον Ολυμπιακό, αλλά και έβαλε ένα κάρο γκολ και στην Μπενφίκα, ενώ και στη Μαρσέϊγ με το που προσαρμόστηκε έκανε τα γκολ του.

· Είναι δύο χαρακτηριστικά και πολύ συναφή παραδείγματα αυτά των Βαλβέρδε-Μήτρογλου και Μάρκο Σίλβα-Φινμπόγκσον. Θυσιάζονται πράγματι καλοί παίκτες στο βωμό της ομάδας που θέλει να χτίσει ο προπονητής. Εφόσον, βέβαια, η (όποια) διοίκηση στηρίζει τον (όποιο) προπονητή. Γιατί πολλές φορές οι διοικήσεις προτιμάνε να μην θυσιαστεί ένας παίκτης και διώχνουν τον προπονητή.

· Κατά την γνώμη μου είναι λάθος. Προέχει το σχέδιο του προπονητή, γιατί αυτό θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα παρά τα γκολ ενός παίκτη-κι αυτό το είδαμε στις σεζόν και του Ερνέστο και του Μάρκο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x