Κώστας Νικολακόπουλος

Σαχτάρ και Ολυμπιακός: Σταματήστε τον πόλεμο, ποδόσφαιρο για την ειρήνη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς παρουσίασε η Σαχτάρ την περιοδεία της για την Ευρώπη, με πρώτο φιλικό το αποψινό στο Καραϊσκάκη.

• Σπουδαία βραδιά σήμερα για τον Ολυμπιακό, το ποδόσφαιρο και πάνω απ΄ όλα για την προσπάθεια για ειρήνη, το φιλικό με τη Σαχτάρ στις 8μμ στο Καραϊσκάκη (Νόβασπορτς και One channel).

• Έχει λοιπόν νομίζω ενδιαφέρον να δούμε πώς παρουσίασε η Σαχτάρ την περιοδεία της για την ειρήνη, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι.

• «Η FC Shakhtar και ο συνεργάτης της SkyUp Airlines ξεκινούν μια σειρά φιλανθρωπικών αγώνων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας

Το πρόγραμμα των αγώνων Shakhtar Global Tour for Peace
9 Απριλίου
Ολυμπιακός (Πειραιάς) - Σαχτάρ
14 Απριλίου
Λέχια (Γκντανσκ) - Σαχτάρ
19 Απριλίου
Φενερμπαχτσέ (Κωνσταντινούπολη) - Σαχτάρ
1 Μαΐου
Χάιντουκ (Σπλιτ) - Σαχτάρ

Όλα τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων για αγώνες και τη διαφήμιση θα διατεθούν στους μετανάστες της Ουκρανίας, γιατρούς, καθώς και για να βοηθηθούν τα παιδιά της Ουκρανίας που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

• Sergei Palkin, Γενικός Διευθυντής της FC Shakhtar:
- Θέλουμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο και την ειρήνη στην Ουκρανία σε αυτούς τους αγώνες. Για τον τρομερό πόλεμο που διεξήγαγε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, για τα δεινά και τις καταστροφές που έφερε αυτός ο πόλεμος στη χώρα μας. Σχετικά με τον κόσμο - την ανάγκη να τελειώσει αυτή η τρέλα, να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή και να ξαναχτίσουμε τη χώρα. Τα μηνύματά μας είναι απλά: Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία και Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη - αυτό είναι όλο.

• Alexander Alba, συνιδρυτής της SkyUp Airlines:
- Από την αρχή του πολέμου, η SkyUp Airlines εργάζεται για να κάνει το καλύτερο το συντομότερο δυνατό: παραδίδουμε ανθρωπιστικό φορτίο σε κοντινά αεροδρόμια της Ουκρανίας, εκκενώνουμε πτήσεις και τώρα υλοποιούμε ένα φιλανθρωπικό έργο με τη Σαχτάρ. Είμαστε μακροχρόνιοι συνεργάτες με την FC Shakhtar και τώρα ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ακόμη περισσότερα οφέλη στην πατρίδα μας.

• Ντμίτρι Κουλέμπα, Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας:
- Η ποδοσφαιρική διπλωματία θα βοηθήσει στην προσέλκυση εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν την Ουκρανία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Με αυτήν τη φιλανθρωπική περιοδεία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προσοχή του κόσμου στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και να συγκεντρώσουμε επιπλέον κεφάλαια για τον ουκρανικό στρατό.

• Μια σειρά φιλανθρωπικών αγώνων ποδοσφαίρου κατέστη δυνατή με τις κοινές προσπάθειες της FC Shakhtar, της SkyUp Airlines και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας με την υποστήριξη εκπροσώπων της Ελλάδας και άλλων χωρών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν την ιδέα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x