Κώστας Νικολακόπουλος

Σε ποια κορυφαία 10άδα στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφαία 10άδα ενός καινούριου μοντέλου αξιολόγησης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

• Το διεθνές παρατηρητήριο CIES Football Observatory δημοσίευσε σήμερα μία λίστα με την κατάταξη των ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ένα διαφορετικό μοντέλο, συγκρίνοντας τους βαθμούς που έχει πάρει κάθε ομάδα, με τους βαθμούς που θα έπρεπε να είχε πάρει! Μία σύγκριση βάσει ενός συνδυασμού κριτηρίων: κατοχής μπάλας και τελικών προσπαθειών που κάνει αλλά και δέχεται η κάθε ομάδα, σε σχέση ακόμη και με την απόσταση των σουτ που κάνει και που δέχεται!

• Σε αυτή την κατάταξη, ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην πρώτη 10άδα στην Ευρώπη! Πρώτη 10άδα με τις πιο αποτελεσματικές, ας τις πούμε έτσι, ομάδες. Διότι, μέχρι στιγμής παίρνει στο ελληνικό πρωτάθλημα 2,73 βαθμούς κατά μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ θα έπρεπε να παίρνει μ.ο. 2,03 βαθμούς και άρα είναι στο +0,70! Στον πίνακα αυτόν ξεχωρίζει η παρουσία της πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος Παρί Σεν Ζερμέν, που παίρνει 2,42 βαθμούς ανά ματς, ενώ θα έπρεπε να παίρνει 1,65, άρα είναι στο +0,77!

• Οι περισσότερες ομάδες της πρώτης 10άδας της λίστας είναι στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους-βλέπε την Παρί, τον Ολυμπιακό, την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία, την Κλουζ στη Ρουμανία, τη Ζυρίχη στην Ελβετία. Αλλά και στην κορυφή να μην βρίσκονται, είναι ένα πόντο πίσω από την πρώτη θέση: η Μίλαν στην Ιταλία, η Πλίζεν στην Τσεχία, η Μπερ Σέβα στο Ισραήλ.

• Στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό, για την ακρίβεια αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό, πιο αποτελεσματικές ομάδες είναι κατά σειρά ο ΠΑΣ με +0,38 (παίρνει 1,56 βαθμούς ανά ματς, ενώ έπρεπε να παίρνει 1,18), ο ΟΦΗ με +0,31 (1,47-1,16), η ΑΕΚ με +0,29 (2-1,71) κι ο ΠΑΟΚ με +0,18 (1,87-1,69).

• Μπορείτε να δείτε εδώ τον σχετικό πίνακα.

• Στην αντίπερα όχθη, πρώτη στον πίνακα με τις ομάδες που κυριαρχούν είναι η Μπάγερν, που παίρνει 2,53 βαθμούς ανά ματς, ενώ έπρεπε να παίρνει 2,65. Κι είναι πολύ κοντά της ο Ερυθρός Αστέρας κι αρκετά κοντά της ο Άγιαξ με τη Σέλτικ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x