Κώστας Νικολακόπουλος

Στη Γαλλία, όπου το ποδόσφαιρο είναι κανονικό, δεν έχει…παύλα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς σκέφτονται στη Γαλλία και στο Βέλγιο και πώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

· Με 25.000 θανάτους και περίπου 300 νεκρούς κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα για ολόκληρο το καλοκαίρι. Αναπόφευκτα, η γαλλική Λίγκα σταμάτησε οριστικά το φετινό πρωτάθλημα.

· Την ίδια ημέρα της σχετικής απόφασης από τα γαλλικά ποδοσφαιρικά όργανα, αποφασίστηκε να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια η Παρί Σεν Ζερμέν, δέκα αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν. Μία εύλογη επιλογή, από την στιγμή που κατά κοινή ομολογία είχε την καλύτερη ομάδα και ήταν 12 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μαρσέϊγ, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.

· Στη Γαλλία, όπου το ποδόσφαιρο είναι…κανονικό, δεν τέθηκε καν θέμα συζήτησης για το αν έπρεπε να ανακηρυχθεί μία ομάδα πρωταθλήτρια και ποια θα έπρεπε να είναι αυτή. Εκεί δεν υπάρχουν…παύλες! Στην Ελλάδα, όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι κανονικό και υποτίθεται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια το…εξυγιαίνουν (εδώ γελάμε όλοι μαζί), κάποιοι θέλουν να κριθούν τα παρόμοια θέματα μέσα από…ψηφοφορία στη Λίγκα. Δηλαδή, με τις ψήφους του Βόλου, της Ξάνθης, του Παναιτωλικού και των λοιπών δυνάμεων, να αποφασιστεί αν πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!

· Ένας Ολυμπιακός, που με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, και τις ομάδες να έχουν παίξει όλες από δύο φορές, μέσα-έξω, η μία με την άλλη, είναι 14 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, εφτά βαθμούς βάσει των αποτελεσμάτων τους κι άλλους εφτά λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, αφού πιάστηκε στα πράσα για πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης.

· Το πιο ωραίο είναι η προσπάθεια να μας πουλήσουν το παραμύθι ότι τα περί παύλας είναι ένα δημοσιογραφικό…τρολάρισμα. Άρα, ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνει στα ΜΜΕ και μιλάει, ήταν μέσα στο…τρολ, λέγοντας τόσο καιρό ότι στη φετινή σεζόν πρέπει να μπει παύλα στην ανάδειξη πρωταθλητή, αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα; Άρα, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, όπως ο Δ. Παπαδόπουλος, που έκανε ανάλογες δηλώσεις, κι αυτοί…τρόλαραν;

· Κι αφού είναι δήθεν τρολάρισμα, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βγαίνει ευθέως να πει ότι είναι οκ στο να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός;…

· Γιατί τα προσκείμενα σε αυτόν Μέσα, προβάλλουν το παράδειγμα της Ολλανδίας, της μόνης άλλης χώρας, στην οποία έχει διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, κι εκεί δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής; Ένα παράδειγμα, βέβαια, που δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

· Διότι στην Ολλανδία, εννιά αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν ο Άγιαξ κι η Άλκμααρ ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή! Μάλιστα, το μεν ένα κριτήριο, που εφαρμόζεται στο ολλανδικό πρωτάθλημα, η διαφορά τερμάτων, ήταν με το μέρος του Άγιαξ (+45 έναντι +37), ενώ το άλλο κριτήριο που διεθνώς ακολουθείται, τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ήταν με το μέρος της Άλκμααρ, που είχε κερδίσει και στα δύο ματς τον Άγιαξ! Άρα, με αυτές τις συνθήκες πλήρους ισορροπίας, ποιόν να αναδείξεις πρωταθλητή; Κανένα. Εάν υπήρχε δυνατότητα, έπρεπε να αναδειχθούν κι οι δύο, κατά την γνώμη μου!

· Στην Ελλάδα, υπάρχει ξεκάθαρα μία ομάδα πολύ μπροστά από τις άλλες. Όπως και στη Γαλλία, αλλά και στο Βέλγιο, όπου να θυμίσω όταν αποφασίστηκε, αρχικά, η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, παράλληλα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η Κλαμπ Μπριζ, έχοντας διαφορά 15 πόντων από τη δεύτερη Γκεντ, 11 αγωνιστικές πριν τη λήξη.

· Γιατί κι εκεί, όπως στη Γαλλία, δεν υπάρχουν…παύλες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x