Κώστας Νικολακόπουλος

Στο 90% των διπλών νοκ άουτ Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, περνάει ο γηπεδούχος της ρεβάνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία πραγματικά απίστευτη διαπίστωση για τις 10 φορές που έχουν αναμετρηθεί σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ.

• Δεν νομίζω να το έχει προσέξει κανείς, αλλά υπάρχει μία απίστευτη παράδοση που συνοδεύει όλες τις μάχες που έχουν δώσει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, όποτε έχουν κληρωθεί σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια!

• Σε ποσοστό 90% τις προκρίσεις παίρνει η ομάδα που ξεκινάει ως φιλοξενούμενη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι! Συνέβη ακριβώς αυτό το πράγμα έξι φορές με τον Ολυμπιακό κι άλλες τρεις με τον ΠΑΟΚ!!! Πάντοτε το ίδιο: με την ομάδα που παίζει εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι πάντοτε να παίρνει την πρόκριση. Ό,τι κι αν έχει γίνει σε αυτό το πρώτο ματς, ανεξαρτήτως δηλαδή αποτελέσματος, σκορ κλπ.

• Μιλάμε για μία ιστορία 33 χρόνων! Δείτε την…

1989-90 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 στο α΄ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 στη ρεβάνς με πρόκριση του Ολυμπιακού στα πέναλτι!
1990-91 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 στο α΄ ματς και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-0 στη ρεβάνς με πρόκριση του ΠΑΟΚ!
1991-92 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 στο α΄ ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 στη ρεβάνς με νικητή του τροπαίου τον Ολυμπιακό!
1996-97 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 στο α΄ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 στη ρεβάνς με πρόκριση του Ολυμπιακού!
2008-09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 στο α΄ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 στην παράταση στη ρεβάνς με πρόκριση του Ολυμπιακού!
2010-11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 στο α΄ ματς και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 στη ρεβάνς με πρόκριση του ΠΑΟΚ!
2013-14 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 στο α΄ματς και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 στη ρεβάνς με πρόκριση του ΠΑΟΚ!
2015-16 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 στο α΄ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 άνευ αγώνα στη ρεβάνς με πρόκριση του Ολυμπιακού!
2019-20 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 στο α΄ ματς και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 στη ρεβάνς με πρόκριση του Ολυμπιακού!

Παρεμπιπτόντως, κι οι δύο φωτογραφίες στο άρθρο είναι από εκείνο το 2-0, με πρωταγωνιστές τους σκόρερς Μασούρα και Μαντί.

Στο 90% των διπλών νοκ άουτ Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

• Δεν το βρίσκετε πραγματικά εκπληκτικό; Ό,τι κι αν έχει συμβεί στο πρώτο ματς, είτε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με το θεωρούμενο «σκορ πρόκρισης» 2-0 η, με οποιοδήποτε άλλο σκορ, είτε έχει υποχρεωθεί σε ισοπαλία…είτε μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έχει φέρει η ισοπαλία η, έχει κάνει διπλό …είτε έχει χάσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα…στο τέλος προκρίνεται πάντοτε ο φιλοξενούμενος του α΄ αγώνα η, αν θέλετε αλλιώς ο γηπεδούχος της ρεβάνς, έχοντας εννιά νίκες στα εννιά παιχνίδια!!!

• Μοναδική εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα ήταν η άλλη φορά, από τις συνολικά δέκα, που κληρώθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες στο θεσμό του Κυπέλλου. Ήταν τη σεζόν 2002-03 στην οποία είχαμε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2. Είναι η μόνη φορά που προκρίθηκε η ομάδα που στο πρώτο ματς ήταν γηπεδούχος η, αν θέλετε αλλιώς η ομάδα που στη ρεβάνς ήταν φιλοξενούμενη.

• Μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να υποθέσουμε ότι αν ο Ολυμπιακός απόψε κερδίσει, φέρει ισοπαλία η, χάσει με ένα γκολ διαφορά στην Τούμπα, θα πάει 100% στον τελικό, βάσει παράδοσης!!!

• Άσχετο: η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού δέχθηκε την σχετική πρόσκληση των διοργανωτών του διεθνούς τουρνουά Άλτστατεν στην Τσεχία και θα λάβει μέρος (στη θέση της Λεβάντε), απόφαση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πλευράς των διοργανωτών, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο.

Ακούστε τα όσα είπε ο Κώστας Νικολακόπουλος για την πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x