Κώστας Νικολακόπουλος

Στον Ολυμπιακό λείπει πολύ η ρέντα των περισσότερων κυνηγών του (και όχι μόνο)!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το πιο σημαντικό αγωνιστικό θέμα που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό ο Ολυμπιακός.

• Έχει μία δυστοκία ο Ολυμπιακός επιθετικά τον τελευταίο καιρό. Εξ ου και βλέπουμε ότι μόνο ο Ελ Αραμπί και ο …Σισέ σκοράρουν! Αλλά όταν σκοράρουν μόνο δύο παίκτες, καλό δεν είναι…

• Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι… απλό: δεν έχουν ρέντα οι περισσότεροι επιθετικογενείς παίκτες του. Με συνέπεια να είναι μακριά από το γκολ. Κι όσο πιο μακριά από το γκολ είναι ένας κυνηγός, τόσο και στρεσάρεται, αγχώνεται, νιώθει πίεση.

• Είναι χαρακτηριστικό το δεδομένο ότι τόσο ο Τικίνιο, όσο και ο Μασούρας, αλλά και ο Αγκιμπού, στα 11 τελευταία παιχνίδια τους έχουν βάλει από μόλις ένα γκολ ο καθένας!!! Ο Τικίνιο με τη Φενέρμπαχτσε (1-0), ο Μασούρας με τον Ιωνικό (1-0) κι ο Αγκιμπού με την ΑΕΚ (3-2). Όταν ο δεύτερος σου φορ, ο βασικότερος του εξτρέμ κι ο βασικός σου μεσοκυνηγός έχουν βάλει από ένα γκολ ο καθένας εδώ και 11 παιχνίδια, είναι πρόβλημα.

• Ένα πρόβλημα που γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν ο Ονιεκούρου έχει να σκοράρει από τις 16 Αυγούστου (όχι ότι έχει σκοράρει άλλη φορά…), ο Βρουσάι από τις 19 Σεπτεμβρίου, ο Ροντρίγκες ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ κι ο Βαλμπουενά από την αρχή της σεζόν έχει πετύχει ένα γκολ, εκείνο το φάουλ με το Βόλο.

• Με το θέμα να γίνεται ακόμη πιο αισθητό, γιατί φεύγοντας από τους κυνηγούς και πηγαίνοντας στους κεντρικούς χαφ, η κατάσταση είναι η ίδια και χειρότερη: ο Εμβιλά έχει να σκοράρει από τις 10 Αυγούστου, ο Μαντί από τις 19 Αυγούστου, ο Μπουχαλάκης από τις 19 Σεπτεμβρίου κι ο Κούντε δεν έχει κάνει σεφτέ κι αυτός.

• Υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον μια χαρά τα καταφέρνει ο Ολυμπιακός και παίρνει τα αποτελέσματα που παίρνει. Μόνο που σήμερα για να περάσει στο Κύπελλο, παίζοντας χωρίς τον Ελ Αραμπί (εκτός αποστολής) και τον…Σισέ (κατά πως τα είπε ο Μαρτίνς θα είναι μέσα σε αυτούς που θα πάρουν ανάσες), οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει επιτέλους να πάρουν γκολ από τους υπόλοιπους παίκτες τους.

• Ο Τικίνιο στη Λιβαδειά, στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου, είχε εννιά (!) στιγμές για γκολ και δεν έκανε κανένα…Την Κυριακή είχε την ευκαιρία να σπάσει την γκίνια του, με εκείνη την ωραία ασίστ που του έβγαλε ο Ονιεκουρού στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά άργησε να πλασάρει και νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Λαμίας-η σωστή κίνηση από πλευράς Τικίνιο νομίζω θα ήταν να τσίμπαγε την μπάλα πάνω από τον Σαράνοφ, όπως είχε κάνει στον τερματοφύλακα της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Στον Ολυμπιακό λείπει πολύ η ρέντα των περισσότερων κυνηγών

• Ο Λόπες με τη Λαμία είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει, όμως τα τελειώματα του δεν τα λες και τα…καλύτερα. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ήταν μία φάση στην οποία έπρεπε να σκοράρει, αλλά το δεξί του σουτ έφυγε πολύ άουτ. Στην πρώτη περίπτωση, χάθηκε η μπάλα σε εκείνη την επίθεση του Ολυμπιακού, με Μπουχαλάκη-Αγκιμπού-Μασούρα-Μπουχαλάκη και την ασίστ του Μπούχα με…τακουνάκι, αλλά ο Λόπες δεν ενήργησε όσο γρήγορα έπρεπε, ενώ δεχόμενος και πίεση από τον αντίπαλο μπακ (Σαραμαντά) περιόρισε τις πιθανότητες του για γκολ.

• Ο Αγκιμπού ήταν μακράν ο παίκτης με την μεγαλύτερη δραστηριότητα στο επιθετικό κομμάτι στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Σε σχεδόν όλες τις φάσεις ήταν μέσα. Όταν σταμάτησε αυτός να κινείται με τις ίδιες ταχύτητες, σταμάτησε κι ο Ολυμπιακός να γίνεται το ίδιο επικίνδυνος…Με πολλά και εντυπωσιακά κλεψίματα της μπάλας, με καλές κινήσεις, με γρήγορες πάσες, ο νεαρός Αφρικάνος κινούσε επιθετικά το παιχνίδι της ομάδας.

• Το δυσάρεστο είναι ότι ο Αγκιμπού «έχει μπει σε μία διαδικασία» (η αγαπημένη έκφραση του Νταμπίζα για τα πάντα κάθε Κυριακή βράδυ) να κυνηγάει το γκολ σε τέτοιο βαθμό, που το εκβιάζει-και ξέρουμε όλοι πως όταν το εκβιάζεις το γκολ, η μπάλα σε τιμωρεί και το γκολ δεν σου κάθεται. Κάπως έτσι είδαμε με τη Λαμία ανούσια…ψαλιδάκια εκτός περιοχής (!), άστοχα σουτ ενώ είχε πάσες σε συμπαίκτες του, σουτ πάνω στον γκολκίπερ από πολύ ευνοϊκή θέση. Κι αποκορύφωμα φυσικά το χαμένο τετ α τετ με τον Σαράνοφ, στη φάση που τελικά ήρθε από πίσω ευτυχώς ο Αραμπί κι έκανε το μοναδικό γκολ. Με τον «ερυθρόλευκο» άσο να…πιάνει το κεφάλι του επειδή έχασε το γκολ, την στιγμή που είχε ήδη σκοράρει ο συμπαίκτης του…

• Πρέπει να βρει μία διαφορετική ηρεμία στο παιχνίδι του ο Αγκιμπού, πολύ απλά για να αναδειχθεί περισσότερο η προσφορά του. τις προάλλες με τον Άρη πάλι είχε χάσει ένα γκολ σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σημαδεύοντας το δοκάρι στην κλειστή γωνία, ενώ είχε όλη την άλλη γωνία ελεύθερη. Λίγο πιο ψύχραιμος να γίνει στις τελικές αποφάσεις του. και πρωτίστως να αρχίσει να βλέπει περισσότερο και καλύτερα τους συμπαίκτες του, για να βγάλει και πάσες. Δεν μπορεί ένας παίκτης με το που βρεθεί σε μία καλή θέση πάντοτε να σουτάρει και ποτέ να μην πασάρει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x