Κώστας Νικολακόπουλος

Σωκράτης-Μανωλάς: Δίδυμο της Εθνικής στις δύο καλύτερες τελευταίες εκδοχές της

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το sport-fm.gr κάποια πράγματα για την κοινή παρουσία των Μανωλά και Παπασταθόπουλου στην Εθνική Ελλάδας.

• Τι θα κάνει ο Μανωλάς στον Ολυμπιακό κανείς δεν το ξέρει. Αν θα παίξει με τον Παπασταθόπουλο κεντρικό δίδυμο, τι θα επιλέξει ο Μαρτίνς να παίξει κλπ, κλπ.

• Αυτό το οποίο ξέρουμε είναι ότι στις δύο τελευταίες καλές εκδοχές της Εθνικής Ελλάδας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Σωκράτης κι ο Μανωλάς. Ξεκάθαρα.

• Μιλάμε για την Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που έπαιξε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο του 2014 και που αποκλείστηκε στα πέναλτι στην πρώτη φάση των νοκ άουτ, φτάνοντας μία ανάσα από τους «8» της διοργάνωσης. Ο Μανωλάς κι ο Πάπα ήταν οι δύο στόπερ και στα τέσσερα παιχνίδια με την Κολομβία (0-3), την Ιαπωνία (0-0), την Ακτή Ελεφαντόδοντος (2-1) και την Κόστα Ρίκα (1-1 κι αποκλεισμός στα πέναλτι). Μάλιστα, ο Σωκράτης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο 1-1 με την Κόστα Ρίκα.

• Και μιλάμε και για την Εθνική ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε, που έφτασε στα πλέι οφς για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Με την Ελλάδα να μένει έξω στα δύο μπαράζ από την Κροατία, το Νοέμβριο του 2017, με ήττα 1-4 εκτός έδρας κι ισοπαλία 0-0 εντός έδρας. Στη βαριά ήττα ο Μανωλάς δεν είχε παίξει λόγω καρτών. Στα προκριματικά της διοργάνωσης είχαν ξεχωρίσει τα δύο παιχνίδια με το Βέλγιο, με την Ελλάδα να αποσπάει ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας το Μάρτιο του 2017 και να χάνει 1-2 εντός έδρας το Σεπτέμβριο του 2017.

Σωκράτης-Μανωλάς: Δίδυμο της Εθνικής στις καλύτερες εκδοχές

• Βεβαίως, η συνύπαρξη Σωκράτη και Μανωλά στη Εθνική δεν είχε μόνο καλές στιγμές. Είχε και τα άσχημα αποτελέσματα στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2016 και του 2020, καθώς και στο Nations League το 2018. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα: στις δύο τελευταίες φορές που η Εθνική Ελλάδας στάθηκε αφενός μεν όρθια (στο Μουντιάλ του 2014), αφετέρου δε με αξιοπρέπεια (προκριματικά Μουντιάλ 2018), η καρδιά της άμυνας είχε αυτούς τους δύο παίκτες, που τώρα θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά και σε συλλογικό επίπεδο, στον Ολυμπιακό.

• Μετά από 7,5 χρόνια καριέρα σε Ρόμα και Νάπολι για τον Μανωλά και μετά από 12,5 χρόνια καριέρα σε Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ για τον Παπασταθόπουλο. Με κοινό σημείο ότι είχαν ουσιαστικά ξεκινήσει από την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x