Κώστας Νικολακόπουλος

Σωστή ή λάθος δεν ξέρω, αλλά ήταν λίστα δικαιοσύνης από τον Μαρτίνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις επιλογές (αλλά και τις αλλαγές) του Μαρτίνς για τη λίστα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με την Πλζεν.

• Πάντοτε η συγκρότηση της ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού είναι σπαζοκεφαλιά. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι παίκτες που έχει δικαίωμα να δηλώσει είναι περίπου 22 (αφού χάνει τρεις θέσεις, λόγω έλλειψης γηγενών) και στο ρόστερ του έχει πολύ περισσότερους, άρα υπάρχουν αρκετοί άτυχοι.

• Αυτή τη φορά, κι ενόψει των αγώνων με την Πλζεν, ο Μαρτίνς ήταν υποχρεωμένος να κόψει από τη λίστα 10 παίκτες από τους 32 με τους οποίους δουλεύει. Εν τέλει, νομίζω ότι οι επιλογές του έβγαλαν δικαιοσύνη. Προσέξτε, δεν λέω ότι ήταν σωστές η, λανθασμένες, λέω ότι ήταν δίκαιες.

• Ήταν επιλογές βγαλμένες μέσα από τη δουλειά του κάθε παίκτη στην προετοιμασία και στα φιλικά. Αυτοί που πήγαν καλύτερα, αυτοί που έπαιξαν, αυτοί κι επιλέχθηκαν. Ο Σολδάνο κι ο Κάϊπερς δεν έδειξαν «κάτι», ο δε νεαρός (19χρονος) Μάρκοβιτς δεν έχει καν ουσιαστικά παίξει σε διπλό, οπότε…

• Ίσως ο μοναδικός που μπορεί πραγματικά να έχει παράπονο είναι ο Γιάννης Μασούρας, που όποτε έπαιξε τα έδωσε όλα κι έδειξε δυνατότητες-αλλά όχι και την απαιτούμενη ετοιμότητα, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε. Όμως, με Ομάρ και Τοροσίδη μπροστά του…

• Και δίκαιη, αλλά και πολύ εύστοχη ήταν η αλλαγή που θα γίνει σήμερα, με τον Μεριά αντί του Σιαμπάνη. Από την στιγμή που ο προπονητής υπολογίζει ξεκάθαρα ως δεύτερο γκολκίπερ τον Τζολάκη, δεν είχε απολύτως κανένα νόημα να πιάνει μία θέση από τις 22 ένας τρίτος γκολκίπερ, αφού υπήρχε ο Καραργύρης από τη λίστα της Ακαδημίας.

• Από εκεί και πέρα, στην ερώτηση γιατί Μεριά κι όχι Σισέ, η απάντηση έχει να κάνει με το ότι πρώτον ο Μεριά έχει πολύ καλύτερο ρυθμό, παίζοντας σε όλα (εφτά) τα παιχνίδια του Κόπα Άφρικα, σε αντίθεση με τον Σισέ που δεν έπαιξε κανένα και δεύτερον ο Μεριά έχει την ψυχολογία, καθότι μόλις αναδείχθηκε ο ένας από τους δύο καλύτερους στόπερ της διοργάνωσης…

• Κατά την εκτίμηση μου μάλιστα, ο Μαρτίνς αν είχε δίλημμα δεν ήταν Μεριά η, Σισέ, αλλά Μεριά η, Βούκοβιτς! Επειδή ο Βούκοβιτς είχε κάνει το μεγαλύτερο στάδιο της προετοιμασίας με την ομάδα, μέχρι την θλάση που υπέστη και γιατί μέχρι τη ρεβάνς θα ήταν ετοιμοπόλεμος. Εκεί, μέτρησε για τον προπονητή ότι στη ρεβάνς, αν χρειάζονταν έναν άλλο στόπερ, αυτός θα έπρεπε να είναι ο πιο γρήγορος, καθότι λογικά οι Τσέχοι θα παίζουν πιο πίσω και στην κόντρα επίθεση.

• Ο αποκλεισμός, τέλος, του Σουντανί ήταν μία δίκαιη απόφαση. Υπό την έννοια ότι το παιδί από τις 30 του περασμένου Οκτώβρη, λόγω χιαστών, έχει παίξει μπάλα 11 λεπτά στο φιλικό με το Αμβούργο. Φαίνεται ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, από ρυθμό και φυσική κατάσταση. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, εγώ θα τον προτιμούσα στη θέση ενός εκ των Μπρούνο, Ντουρμισάϊ, Ραντζέλοβιτς.

• Με το σκεπτικό ότι ειδικά στη ρεβάνς κι έχοντας μπροστά του κι άλλη μία εβδομάδα προπονήσεων, ο Σουντανί θα μπορούσε ίσως στο τέλος του παιχνιδιού, αν ψάχνει ο Ολυμπιακός για ένα γκολ πρόκρισης, να χρειάζονταν με την εμπειρία του και την ικανότητα του στο σκοράρισμα περισσότερο από τα άλλα πιο έτοιμα, αλλά άπειρα παιδιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x