Κώστας Νικολακόπουλος

Τα οικονομικά μεγέθη του Ολυμπιακού με των άλλων κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις τεράστιες διαφορές των οικονομικών μεγεθών στο Τσάμπιονς Λιγκ και την υπερπροσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός.

· Για να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η διαφορά μεγεθών του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναπόφευκτα άρα και του Ολυμπιακού, με του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναδημοσιεύω σήμερα μία έρευνα που έκανε η ιταλική εφημερίδα Tuttosport για τα χρήματα που κερδίζουν οι 32 ομάδες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ από τον κεντρικό χορηγό τους, από τη διαφήμιση της φανέλας τους.

· Ο Ολυμπιακός λοιπόν εμφανίζεται να έχει έσοδα της τάξης των 2 εκ. Ευρώ ετησίως, διαφημίζοντας στη φανέλα του στοιχηματική εταιρία (Stoiximan). Τα άλλα κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ που διαφημίζουν στοιχηματικές εταιρίες τι κερδίζουν; Η Σαχτάρ 12 εκ. Ευρώ, η Σεβίλλη 5, η Κράσνονταρ 4 και η Κλαμπ Μπριζ 3,5…

· Ποια είναι τα έσοδα των άλλων συλλόγων από τη διαφήμιση στη φανέλα τους; Ρεάλ 70 εκ. Ευρώ, Σίτι 52, Λίβερπουλ 46, Τσέλσι 44, Μπάγερν 40…Και Ατλέτικο Μαδρίτης 15 εκ. Ευρώ, Γκλάντμπαχ 10, Πόρτο 10, Άγιαξ 9, Αταλάντα 5, Λοκομοτίβ Μόσχας 4, Μπασάκσεχιρ 2, Μίντιλαντ 2 και Φέρεντσβαρος 2,5!

· Καταλαβαίνετε με ποιους ανταγωνίζεται ο Ολυμπιακός; Με τη Σίτι που έχει έσοδα από τη διαφήμιση στη φανέλα της 52 εκ. Ευρώ, αλλά και την Πόρτο που έχει έσοδα 10 εκ. Ευρώ. Την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει 2 εκ. Ευρώ, όσα η Μίντιλαντ, που διαφημίζει μία τοπική τράπεζα! Και λιγότερα από την ουγγρική Φέρεντσβαρος, που διαφημίζει μία τοπική εταιρία τηλεπικοινωνιών!

· Οι διαφορές των μεγεθών είναι απίστευτες και στην ουσία επιβεβαιώνουν ουσιαστικά ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κάνει κάθε χρόνο μία τεράστια υπέρβαση, μία υπερπροσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου να μπορεί να στέκεται αξιοπρεπώς σε αυτή τη διοργάνωση και να καταφέρνει να αντιμετωπίζει στα ίσα τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια, καταφέρνοντας μάλιστα σχεδόν πάντα να συνεχίζει στην Ευρώπη και την άνοιξη!

Άσχετο: Δεν τα πάει και…άσχημα ο Άμπελ Φερέϊρα στην Βραζιλία.



Φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ, έχει με τη νέα του ομάδα, την Παλμέϊρας, τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, με συνολικό σκορ 7-0!

Οπότε, μία φωτό από την Παλμέϊρας, έχει ένα νόημα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x