Κώστας Νικολακόπουλος

Τα παιδιά του Ολυμπιακού Β' κέρδισαν και άλλη ευκαιρία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των νέων παιδιών του Ολυμπιακού, αλλά και των Ανδρούτσου, Βρουσάι.

• Είναι αλήθεια, και το σκεφτόμουν πριν το παιχνίδι με τον Άρη, πως όταν ο Μαρτίνς έβαζε παίκτες από τη Β ομάδα ο Ολυμπιακός συνήθως έχανε!

ΣΤΗ Λιβαδειά 2-3 από το Λεβαδειακό παίζοντας με Αποστολόπουλο, Κίτσο, Αλγκασίμ, Μαρίνο.
ΣΤΟ Αγρίνιο 1-2 από τον Παναιτωλικό παίζοντας με Μπαγκαλιάνη, Ξενιτίδη, Κίτσο.
ΣΤΟ Χαριλάου 1-2 από τον Άρη παίζοντας με Κίτσο.

• Αυτή τη φορά, όμως, τα παιδιά του Ολυμπιακού Β και καλύτερα έπαιξαν, και βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» σε ένα σημαντικό διπλό, από πλευράς πρεστίζ και…αποστόμωσης, αλλά και απέκτησαν το δικαίωμα τουλάχιστον άλλης μίας ευκαιρίας. Διότι, κατά την γνώμη μου, θα είναι λάθος από πλευράς του Πέδρο αν δεν βάλει τον Τζολάκη, τον Μπαγκαλιάνη, τον Κίτσο, ακόμη και τον Σουρλή που πέρασε για λίγα λεπτά αλλαγή σε μίνιμουμ ένα ακόμη παιχνίδι από αυτά τα τρία τελευταία που έχει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς. Κι ας είναι όλα ντέρμπι. Κι ας καίγονται ΠΑΟ κι ΑΕΚ για βαθμούς κι ας είναι η φιέστα το άλλο ματς, με τον ΠΑΟΚ.

• Εξυπακούεται δε ότι θεωρώ ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους Ανδρούτσο, Αβραάμ, Κανέ, Κούντε, Βρουσάι, που τα πήγαν μια χαρά την Τετάρτη, ερχόμενοι σχεδόν από το…πουθενά. Απλά μνημονεύω κατά βάση τα παιδιά από τον Ολυμπιακό Β, επειδή είναι πιο νέοι και τώρα ψάχνουν την ευκαιρία τους.

• Για τον Τζολάκη σχολίασα ό,τι είχα να σχολιάσω χθες…

• Ο Μπαγκαλιάνης πλησίασε το άριστο! Μοναδικό ψεγάδι που μπορείς να του βρεις ήταν ότι ίσως έπρεπε να πάει πιο αποφασιστικά στη φάση, στην ευκαιρία του Μαντσίνι στο τελευταίο λεπτό του α΄ ημιχρόνου. Τον είδαμε να έχει τρεις-τέσσερις σημαντικές επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά, να κόβει με τάκλιν, να παίρνει τις κεφαλιές, να μπλοκάρει ένα επικίνδυνο σουτ, να βγάζει σωστά την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού με προσεκτικές πάσες, ενίοτε όμως και περνώντας την μπάλα με ακρίβεια στους επιθετικούς για ανάπτυξη επίθεσης. Πραγματικά μία ώριμη εμφάνιση, χωρίς να χάνει την ηρεμία του, ακόμη κι όταν του έκαναν μια «ποδιά»! Με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο μαζί με τον Αβραάμ έπαιζαν σωστά το οφσάιντ.

• Ο Κίτσος στα 19 χρόνια του πάλεψε και είχε σαφώς περισσότερες καλές παρά κακές στιγμές (με πιο επώδυνη την ίδια που μνημόνευσα στον Μπαγκαλιάνη, αφού του ξέφυγε ο Σούντγκρεν). Είναι πολύ σπουδαίο ένα πράγμα: ήταν συνεχώς «μέσα» στο παιχνίδι. Παρά την απειρία του, πήρε μπάλες, μπήκε σε μάχες, δεν κάθισε στην άκρη για να μην εκτεθεί, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν είναι έτοιμος για βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά και για το ότι δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να γίνει έτοιμος με τη δουλειά και τις παραστάσεις. Περιμέναμε από αυτόν πιο πολλά πράγματα επιθετικά, καθώς…κανονικά είναι εξτρέμ, όμως ήταν πιο καλός ανασταλτικά, όπου ίσως και ρίχνει το βάρος. Τις λεπτομέρειες πρέπει να προσέξει. Όπως εκεί που είχε κακή επιλογή μετά από ένα κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού. Στο τέλος έγινε αλλαγή, όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο ματς που είχε παίξει, προφανώς γιατί έβγαλε ενοχλήσεις.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού Β κέρδισαν και άλλη ευκαιρία…

• Ο Σουρλής έπαιξε μόνο 10 λεπτά, αλλά του αξίζει ένα μπράβο για την καλή εικόνα του, όπως και στον Καρμπόβνικ, που μπήκε στο 76’ και ήταν πραγματικά καλός, και βγήκε και μπροστά. Αδικία και για τους δύο που δεν είναι στην αποστολή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

• Σίγουρα αξίζει μία καλή κουβέντα κι ο Ανδρούτσος. Από εκεί που ήταν εκτός πλάνων κι έπαιζε στον Ολυμπιακό Β (όπως κι ο Καρμπόβνικ), κλήθηκε ξαφνικά να παίξει στην αρχική ενδεκάδα και ανταποκρίθηκε μια χαρά, με μάχες πίσω και προωθήσεις. Δεν ήταν σούπερ, όμως έχοντας να παίξει ουσιαστικά τρεις μήνες, παίρνει μόνο θετικό βαθμό. Σαν να «είπε» στον προπονητή, ότι πρέπει να ξέρει ότι έχει πάντα μία λύση στο πρόσωπο του.

• Τελευταίο άφησα τον Βρουσάι. Όχι γιατί ήταν τελευταίος σε απόδοση. Αντιθέτως, και απείλησε ο ίδιος και δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά και γύρισε επανειλημμένως πίσω και βοήθησε ανασταλτικά. Αν ήταν πιο προσεκτικός σε μία φάση στο 92’, που βγήκε και πήρε φοβερά πρώτος την μπάλα, συνεργάστηκε με τον Βαλμπουενά και μπούκαρε, θα είχε το κερασάκι στην τούρτα, αφού χρειάζονταν απλά ένα καλό γύρισμα για να γίνει και το 0-2. Υποθέτω, πάντως, ότι η ιδέα του Μαρτίνς για Βρουσάι δεξί μπακ μάλλον έσβησε. Αφού δεν τον έβαλε και τώρα, σε ένα ματς στο οποίο έκανε 10 αλλαγές σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, και προτίμησε τον Ανδρούτσο, πότε θα τον βάλει;

• Ένα σχόλιο ακόμη για τον Βρουσάι, αυτή τη φορά με κριτική, αφού δείτε πρώτα τη φωτογραφία.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού Β κέρδισαν και άλλη ευκαιρία…

• Δεν είναι δυνατόν να παρατάει την μπάλα και να διαμαρτύρεται στο διαιτητή για ένα φάουλ που έγινε πάνω στον Ανδρούτσο. Πράγματι έγινε φάουλ και δη για κίτρινη, αλλά η σέντρα του Ανδρούτσου πέρασε κι ο Καρβάλιο γύρισε την μπάλα με τακουνιά προς το μέρος του Βρουσάι, με τον Κουέστα να προλαβαίνει και να μπλοκάρει, την ίδια στιγμή που ο Βρουσάι δεν κοιτούσε καν την μπάλα και είχε γυρίσει προς το διαιτητή και του μιλούσε. Απαράδεκτο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x