Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά το έφεραν Χ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός κι έχει και τις συγκυρίες…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr τι μπορεί να συμβεί με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

· Τελικά με…δικαίωσαν και το έφεραν ισοπαλία Μπέτις και Μίλαν! Όπως ακριβώς είχα γράψει χθες το πρωί!

· Όχι, δεν έγραψα καμία εξυπνάδα. Απλά έκατσα και τα έβαλα κάτω και είδα τι αποτέλεσμα συνέφερε και τους δύο ώστε να προκριθούν. Από είναι. Ιταλοί και Ισπανοί δεν είναι κορόϊδα. Είδαν ότι με ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης σε σχέση με τον αντίπαλο τους, δηλαδή τον Ολυμπιακό, κι έτσι το έληξαν Χ.

· Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει μέσα στη Σεβίλλη και να φέρει ισοπαλία με τη Μίλαν και να μείνει έξω! Γιατί στην τριπλή ισοβαθμία Μίλαν, Μπέτις, Ολυμπιακός η βαθμολογία είναι ακριβώς με αυτή τη σειρά. Τρίτος ο Ολυμπιακός και μένει έξω. Εκτός κι αν κερδίσει μέσα στη Σεβίλλη με δύο γκολ διαφορά…

· Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός για να περάσει χρειάζεται ισοπαλία με την Μπέτις και νίκη επί της Μίλαν. Η, αν χάσει στην Μπέτις, νίκη επί της Μίλαν με 2-0. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος των άλλων δύο, εξ ου κι η ωραία ισοπαλία στο μεταξύ τους χθεσινό παιχνίδι.

· Όμως, η μαγκιά για τον Ολυμπιακό είναι ότι ακόμη μένει ζωντανός. Κι όσο μένει ζωντανός, μπορεί να σκοτώσει έναν από τους δύο. Η, και τους δύο! Μπάλα είναι. Άλλωστε, παίζοντας στον α΄ γύρο με Ιταλούς και Ισπανούς ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι δεν είχε και καμία μεγάλη διαφορά μαζί τους.

· Με την Μπέτις έφερε 0-0 στο Καραϊσκάκη, παίζοντας με παίκτη λιγότερο στα 22 τελευταία λεπτά. Μπορούσε η Μπέτις να κάνει το διπλό, αλλά μπορούσε κι ο Ολυμπιακός να κερδίσει, έχοντας τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Χασάν και τον Φετφατζίδη.

· Με τη Μίλαν έχασε 1-3 στο Μιλάνο, αλλά κέρδιζε 1-0 ως το 70’, ελέγχοντας πολύ καλά το παιχνίδι. Και μέσα σε ένα δεκάλεπτο ήταν που την πάτησε.

· Ας προσέξουμε δε ότι υπάρχουν κάποιες συγκυρίες που ίσως ευνοήσουν τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα του με την Μπέτις στις 22 του μήνα. Διότι, η ομάδα της Σεβίλλης έχει να παίξει έως τότε δύο παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα και τα δύο εκτός έδρας, με την Μπαρτσελόνα και την Βιγιαρεάλ. Αν τα χάσει και τα δύο, θα πλησιάσει πάρα πολύ την επικίνδυνη ζώνη. Ήδη, έχει υποχωρήσει στην 14η θέση της βαθμολογίας, με τρεις ήττες και μία ισοπαλία στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

· Σε μία τέτοια εξέλιξη, που μόνο απίθανη δεν την λες, όταν θα παίζει με τον Ολυμπιακό στις 22 του μήνα, Πέμπτη βράδυ, αναπόφευκτα θα έχει στο μυαλό της και το παιχνίδι της για το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ εντός έδρας, την Κυριακή στη μία το μεσημέρι! Θα καίγεται για τη νίκη, ειδάλλως θα πάει μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συγκέντρωση της Μπέτις στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

· Επιπλέον ας λάβουμε υπόψιν μας, ότι την Μπέτις δεν θα την χάλαγε μία ισοπαλία και με τον Ολυμπιακό! Γιατί έχει να πάει τελευταία αγωνιστική στο Λουξεμβούργο, λογικά θα κερδίσει και θα φτάσει τους 12 βαθμούς, περνώντας άνετα. Όπως και για τον Ολυμπιακό μία ισοπαλία μέσα στη Σεβίλλη θα είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, αφού θα του δίνει τη δυνατότητα να παίξει την πρόκριση στο σπίτι του με τη Μίλαν, με μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ.

· Βεβαίως, το ιδανικό για την Μπέτις είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό, προκειμένου να εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση της από την 5η αγωνιστική και να μην περιμένει να παίξει στο Λουξεμβούργο. Αλλά και προκειμένου να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, με διπλό επί της Ντουντελάνζ. Ωστόσο, η Μπέτις βγαίνει και πρώτη με 12 βαθμούς, εάν η Μίλαν δεν κερδίσει στο Καραϊσκάκη…

· Για να καταλήξω: Η Μπέτις με τη Μίλαν είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Ξεκάθαρα. Όπως ήταν από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητες του, και είναι υποχρεωμένος να τις εξαντλήσει. Ει δυνατόν μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα του. να χρειαστεί να περάσουν πάνω από το πτώμα του για να τον περάσουν. Αν τον περάσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x