Κώστας Νικολακόπουλος

Θηρία τότε, θηρία και τώρα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τα μεγάλα φιλικά του Ολυμπιακού με Άγγλους, Ιταλούς και Ισπανούς.

***Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός με τα φιλικά που επέλεξε να δώσει μέσα στο καλοκαίρι παίρνει κι ένα ρίσκο σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των αγώνων του.

***Παίζει με την πρωταθλήτρια και τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας (Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα), με την 4η στη βαθμολογία της Ισπανίας, που εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), με μία από τις τρεις παραδοσιακά μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες (τη Μίλαν). Όπως έπαιξε και με την κυπελλούχο Ουκρανίας (Ντινάμο Κιέβου) και με την 5η στο πρωτάθλημα Ρωσίας (Κράσνονταρ).

***Με τέτοιους αντιπάλους ρισκάρεις αποτελέσματα, ενδεχομένως και σκορ, που σίγουρα δεν θα αρέσουν, ούτε στην ομάδα, ούτε στον κόσμο της. Και δε θα βοηθήσουν, επιπλέον, σε αυτό που λέμε «κλίμα» και «ψυχολογία» της ομάδας ενόψει της επίσημης έναρξης της νέας σεζόν.

***Όμως, ο Ολυμπιακός είναι…Ολυμπιακός. Μία ομάδα που την τελευταία τριετία έπαιξε συνεχώς στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τη μία φορά προκρίθηκε στους 16 και τις άλλες δύο συνέχισε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα, παίζει με τους κορυφαίους. Κι όταν παίζεις με τους κορυφαίους, πρέπει πριν παίξεις μαζί τους, να τεστάρεις τις δυνάμεις σου με κορυφαίους…

***Με ποιους θα κληρωθεί ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ; Με ομάδες από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία η, τέλος πάντων με ομάδες περίπου τέτοιας δυναμικότητας. Ας έχει κοντραριστεί λοιπόν η ομάδα με θηρία το καλοκαίρι, για να πάρουν κι οι νέοι παίκτες μία γεύση από το τι είναι αυτά τα θηρία που θα αντιμετωπίσουν το φθινόπωρο…

***Κατά τα άλλα, και πέρσι και παλιότερα, επί Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός είχε άσχημα αποτελέσματα στη διάρκεια της προετοιμασίας του. Και μέτριες εμφανίσεις. Όμως, στη συνέχεια, έκανε πολύ καλές σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x