Κώστας Νικολακόπουλος

Τι γίνεται στο Καραϊσκάκη, όταν βάλει πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ενδιαφέροντα δεδομένα ενόψει του ντέρμπι των αιώνιων…

• Αν ένα ντέρμπι κρίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στο λεγόμενο γρήγορο γκολ αυτό είναι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη!

• Παίρνοντας όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια στο σπίτι του Ολυμπιακού αυτά τα 17 χρόνια, βγαίνει ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα: εάν μεν προηγηθεί ο Ολυμπιακός, κατά 90% κερδίζει! Εάν δε προηγηθεί ο Παναθηναϊκός τότε γίνεται ένα ντέρμπι εντελώς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα!

Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει το σκορ σε εννιά παιχνίδια, έχει κερδίσει στα οκτώ και ο ΠΑΟ έχει σώσει μία ισοπαλία κι αυτή με πέναλτι, στο 87ο λεπτό, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανοίξει το σκορ σε εννιά παιχνίδια κι αυτός, έχοντας δύο νίκες, έναντι τριών του Ολυμπιακού και τεσσάρων ισοπαλιών.

Να προσέξουμε, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός καταφέρνει με μεγάλη συχνότητα και προηγείται στο σκορ μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού…

• Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια η επικράτηση του Ολυμπιακού γίνεται ολοένα και πιο έντονη: στα εννιά τελευταία παιχνίδια τους στο Καραϊσκάκη, έχει εφτά νίκες κι ο Παναθηναϊκός δύο ισοπαλίες (1-1). Συνήθως οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν με μεγάλη δυσκολία, με 1-0 η, 2-1, ενώ ακόμη και οι νίκες τους με 3-1 είναι με γκολ στα τελευταία λεπτά! Όταν, όμως, μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, συνήθως πάνε το σκορ στο 3-0!

• Για να το πάμε πιο σφαιρικά, πρέπει να συνυπολογίσουμε κι έναν ακόμη παράγοντα: τα ζόρια που τραβάει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μετά από κάθε παιχνίδι του στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει μεγάλες δυσκολίες, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έτσι γίνεται, αλλά ούτως η, άλλως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε αυτή την παράμετρο.

• Να θυμίσουμε ότι μετά το 2-1 επί της Άντβερπ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός δεινοπάθησε για να κερδίσει 2-1 στη Λαμία…

Τι γίνεται, όταν βάλει πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός

• Και να δούμε και τι είχε κάνει ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς την προηγούμενη σεζόν που είχε λάβει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ:

Μετά το Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1, το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0 με γκολ μετά το 60ο λεπτό
Μετά το Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0, το Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 91’
Μετά το Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1, το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Μετά το Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2, το Ολυμπιακός-Απόλλωνας 1-0 με γκολ στο 89’
Μετά το Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1, το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1
Μετά το Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0, το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1
Μετά το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0, το Ολυμπιακός-Λαμία 3-0
Μετά το Ολυμπιακός—Ντινάμο Κιέβου 2-2, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1
Μετά το Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0, το Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

Να παρατηρήσουμε ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα, τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ, είχαν γίνει ημέρα Δευτέρα δηλαδή είχε μία ημέρα παραπάνω δυνατότητα ξεκούρασης-όχι όπως σήμερα. Παρεμπιπτόντως, το αποψινό ντέρμπι δεν θα μπορούσε να οριστεί για αύριο Δευτέρα, γιατί από αύριο οι διεθνείς πρέπει να φύγουν για τις Εθνικές τους. Κι εκτός αυτού, οι τηλεοπτικοί πάροχοι ζητάνε πάντα τα ντέρμπι Κυριακή…

Τι γίνεται, όταν βάλει πρώτος γκολ ο Ολυμπιακός

• Καλό ερώτημα, τώρα: θα κάνει ροτέισον ο Μαρτίνς; Και σε τι βαθμό; Κατ΄ αρχάς, θα έχει μία αναγκαστική απουσία, τον Ονιεκουρού. Λογικά δεν θα παίξει κι ο Μπα, ειδικά σε ρόλο δεξιού μπακ, αφού με τη Φενέρ το πάλεψε, παίρνοντας κεφαλιές και προσπαθώντας να βοηθήσει στο πάσινγκ γκέιμ, ενώ είχε και μία καλή επέμβαση. Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές, σε γενικές γραμμές ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να παίξει δεξί μπακ. Και δεν ήταν μόνο η ευκολία με την οποία τον ντρίμπλαρε στα πρώτα λεπτά ο Βαλέντσια. Είναι ότι του έκλεψαν την μπάλα μία φορά, ότι μια άλλη έδιωξε πάνω σε αντίπαλο, ότι έχασε την μπάλα και έκανε φάουλ παίρνοντας κάρτα κι ότι μία φορά που βγήκε να σεντράρει την έστειλε την μπάλα στα πουλιά. Ακόμη κι ένα αράουτ το εκτέλεσε λάθος.

• Τέλος πάντων, ξέρουμε όλοι ότι ο Μαρτίνς όταν η ομάδα πάει καλά και κερδίζει, δεν θέλει να κάνει αλλαγές. Αλλά τώρα ήταν και εκτός έδρας το ευρωπαϊκό παιχνίδι, οπότε θα το σκεφθεί παραπάνω. Άλλωστε, τα όποια νέα πρόσωπα, ίσως έχουν απόψε και πιο μεγάλο κίνητρο…

• Και κάτι τελευταίο: στα εννιά τελευταία ντέρμπι αιωνίων, ανεξαρτήτως έδρας, για τον Ολυμπιακό τα πολλά γκολ τα βάζουν οι σέντερ φορ: ο Αραμπί πέντε, ο Χασάν δύο κι ο Γκερέρο δύο! Δηλαδή εννιά-κι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έξι γκολ.

• Μπορούμε, πάντως, να προσέξουμε ότι στο παιχνίδι της Πέμπτης στην Πόλη, το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν έτσι δομημένο, που η ομάδα «κτύπησε» τους Τούρκους με τους περιφερειακούς παίκτες του κι όχι τόσο με τον σέντερ φορ! Ο Μασούρας είχε τέσσερις τελικές, ο Καμαρά τρεις κι ο Αγκιμπού δύο! Οι εννιά στις δέκα τελικές ήταν από τους τρεις παίκτες πίσω από τον Τικίνιο, ο οποίος είχε μία-και καλή, το γκολ! Όπως είχε μία και καλή και την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη-επίσης το γκολ!

Άσχετο: Σχολιαστής της τουρκικής Sabah, εξέφρασε την άποψη ότι η Φενέρ ήταν τυχερή που στο τέλος του αγώνα της Πέμπτης δεν έφαγε πέντε κι έξι γκολ από τον Ολυμπιακό! Η άποψη μοιάζει ακραία, αλλά ας δούμε στο βιντεάκι τι έπιασε ο Τούρκος τερματοφύλακας. Μιλάμε για πέντε επεμβάσεις, η μία πιο δύσκολη από την άλλη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x