Κώστας Νικολακόπουλος

Τι κάνει αυτή η ψυχή, ο Νάτχο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Νάτχο και τη συνέχεια της καριέρας του μετά τον Ολυμπιακό.

· Από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν πέρσι στον Ολυμπιακό ο Νάτχο. Και για την παρουσία του ολόκληρη τη σεζόν στα «ερυθρόλευκα» και για την αποχώρηση του από το σύλλογο το καλοκαίρι, παρότι είχε ένα ακόμη χρόνο συμβολαίου. Ένα διαζύγιο συναινετικό, καθώς κι ο Ολυμπιακός δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος από ένα παίκτη που τον πλήρωνε ένα εκ. Ευρώ ετησίως κι ο Ισραηλινός δεν ήταν ευχαριστημένος που δεν ήταν βασικός στα πλάνα του Μαρτίνς, με τον οποίο δεν είχε, ας το γράψουμε έτσι, και…άριστες σχέσεις.

· Τι έκανε ο Νάτχο στη συνέχεια; Καμία σπουδαία μεταγραφή δεν πήρε, αλλά δεν πήγε και σε κάποια τυχαία ομάδα. Στην Παρτίζαν υπέγραψε μετά τις 15 Αυγούστου. Ποια είναι η εικόνα του; Καλή την λες! Κατ΄αρχάς, μετά τα δύο παιχνίδια τέλη Αυγούστου, στα οποία είχε μπει αλλαγή, καθώς μόλις είχε κάνει τη μεταγραφή του, παίζει συνεχώς βασικός από την 1ηΣεπτεμβρίου. Σε όλα τα παιχνίδια, πρωταθλήματος και Γιουρόπα Λιγκ, ήταν στην αρχική ενδεκάδα, με εξαίρεση δύο, μάλλον για λόγους ροτέϊσον.

· Ο δε απολογισμός του καταδεικνύει μία αρκετά γεμάτη, μέχρι στιγμής, σεζόν. Έχει 15 συνολικά συμμετοχές (εννιά στο πρωτάθλημα κι έξι στην Ευρώπη), με έξι γκολ (τα τρία με πέναλτι) και πέντε ασίστ. Στο πρωτάθλημα έχει τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ και στην Ευρώπη δύο γκολ και μία ασίστ.

· Παίζει άλλοτε δεκάρι κι άλλοτε οκτάρι, δίπλα στον Ζνιέλαρ, που επίσης έχει περάσει από τον Ολυμπιακό. Η Παρτίζαν πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών και έχει πάρει τέσσερις βαθμούς από την ΑΖ Άλκμααρ και την Αστάνα, ενώ έχασε τα δύο παιχνίδια από τη Μάντσεστερ Γουνάϊτεντ. Στο δε πρωτάθλημα είναι σαφώς πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα (-10).

· Πάντως, στα 31,5 χρόνια του ο Νάτχο όχι μόνο είναι αναντικατάστατος στην Παρτίζαν, αλλά το ίδιο συνεχίζει να είναι και στην Εθνική ομάδα του Ισραήλ, σαν αρχηγός της (64 φορές διεθνής-2 γκολ). Σε ό,τι αφορά δε το ερώτημα, αν θα μπορούσε, και δη απόντος του Φορτούνη (πλέον και του Βαλμπουενά), να προσφέρει και να βοηθήσει φέτος στον Ολυμπιακό (με τον οποίο πέρσι είχε 34 συμμετοχές, με ένα γκολ και πέντε ασίστ, αλλά τις 22 μπαίνοντας αλλαγή), ατυχώς απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ.

· Άλλωστε, εδώ δεν έχουμε απάντηση για το αν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ο Μπενζιά, ο παίκτης δηλαδή που ήρθε ουσιαστικά να καλύψει στο ρόστερ το κενό του Νάτχο. Βλέπετε, ο Αλγερινός μέχρι στιγμής έχει παίξει όλο κι όλο ένα ματς βασικός κι απλά έχει μπει άλλες τρεις φορές αλλαγή…

Παρεμπιπτόντως, στην Παρτίζαν παίζει κι ένας παίκτης, που ακούγονταν σε όλες τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους για τον Ολυμπιακό, ο Λάζαρ Μάρκοβιτς. Εκεί επέστρεψε-κατέληξε, παρότι έμεινε στα 25 χρόνια του ελεύθερος από τη Λίβερπουλ.

Ξεκίνησε καλούτσικα ο Σέρβος διεθνής εξτρέμ, βάζοντας τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα Σερβίας (δύο βασικός, δύο αλλαγή), ενώ δύο φορές μπήκε αλλαγή και στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στις 9 Οκτωβρίου τραυματίστηκε σε ένα αγώνα Κυπέλλου και έκτοτε είναι έξω. Υποτίθεται δε, θα είναι έτοιμος κατά τα Χριστούγεννα.

Παικταράς ο Μάρκοβιτς, με θητεία και σε Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε, Σπόρτινγκ, Χαλ, Φούλαμ, Άντερλεχτ, αλλά "γυάλινος" στα πόδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x