Κώστας Νικολακόπουλος

Τι κάνει ο Λεμονής στο «σπίτι» με τα μεγαθήρια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στον sport-fm.gr τις επιδόσεις του Τάκη Λεμονή στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του με τον Ολυμπιακό, ενόψει του αποψινού με την Μπαρτσελόνα.

• Το αποψινό με την Μπαρτσελόνα είναι το 9ο παιχνίδι του Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του. Και τα αποτελέσματα στα προηγούμενα οκτώ μόνο άσχημα δεν τα λες!

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν με τον Λεμονή, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους και παλιότερα βέβαια, πριν δέκα και 15 χρόνια, είχε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στο σπίτι του σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Η δε μοναδική ήττα ήταν από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ των Μπέκαμ, Φαν Νίστελροϊ και των άλλων αστέρων του Φέργκιουσον.

• Οι νίκες ήταν επί της Βέρντερ 3-0 στο Καραϊσκάκη, επί της Λιλ 2-1 στο ΟΑΚΑ κι επί της Μπάγερ Λέβερκουζεν 6-2 στη Ριζούπολη! Οι ισοπαλίες ήταν τα 0-0 με τη Ρεάλ και την Τσέλσι στο Καραϊσκάκη και τα 1-1 με τη Λάτσιο στο Καραϊσκάκη (κεκλεισμένων των θυρών) και την Κορούνια στο ΟΑΚΑ. Κι η ήττα το 0-2 από τη Γιουνάϊτεντ στο ΟΑΚΑ.

• Άλλες εποχές βέβαια, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον ο Λεμονής μπορέσει να παρουσιάσει και σήμερα, με ένα Ολυμπιακό στα κάτω του, ένα ανάλογα ανταγωνιστικό σύνολο. Διότι, όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, ακόμη και κόντρα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός είχε σταθεί, φέρνοντας λευκές ισοπαλίες με Ρεάλ και Τσέλσι το 2007-08, ενώ και με τη Γιουνάϊτεντ το 2001-02 κρατούσε το 0-0 έως το 66’, όταν είχε σκοράρει ο πολύς Μπέκαμ.

• Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές κι απόψε ο Λεμονής κάπως έτσι θα το πάει, δηλαδή με κοντά τις γραμμές κι οργανωμένο αμυντικά Ολυμπιακό, με στόχο να κρατήσει το μηδέν και γενικά να είναι σε ένα αποτέλεσμα-σκορ, που μπορεί να του δίνει ελπίδες μέσα από καλές αντεπιθέσεις και στατικές φάσεις για να κλέψει κάτι από το παιχνίδι, κόντρα στην μάλλον μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σύγχρονη υπερδύναμη που έχει επισκεφθεί το Καραϊσκάκη.

• Να θυμίσω ότι το σημερινό θα είναι το πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκό του Λεμονή εντός έδρας κι ότι στα δύο προηγούμενα, τα εκτός έδρας, ήταν 0-0 με τη Γιουβέντους ως το 69’ (τελικό 0-0) κι 1-0 με την Μπαρτσελόνα ως το 61’. Μακάρι απόψε, στην τρίτη φορά, να βρεθεί ακόμη πιο κοντά ο Ολυμπιακός στο αποτέλεσμα και να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x