Κώστας Νικολακόπουλος

Τι λέει ο Κλάτενμπεργκ για τους επόπτες-«στόπερ» που σταματούσαν τον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr διαιτητικά το χθεσινό νικηφόρο για τον Ολυμπιακό παιχνίδι στο Βόλο.

• Ο τίτλος του άρθρου μου χθες το πρωί ήταν μάλλον…προφητικός: «Ο ζόρικος Βόλος και το 1/3 των γκολ του Ολυμπιακού μετά το 77ο λεπτό!!!».

• Ο Ολυμπιακός όντως ζορίστηκε πάρα πολύ από τον σκληροτράχηλο Βόλο, αλλά με ένα γκολ στο 81ο λεπτό πήρε το τρίποντο και επανέφερε τη διαφορά του από τον δεύτερο στους 14 βαθμούς-είχε φτάσει και στους 15 βέβαια!

• Η νίκη δεν ήταν καθόλου ασήμαντη. Ας σκεφθούμε τι θα λέγαμε σήμερα εάν έμενε το 1-1: ο Ολυμπιακός χωρίς νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος…ο Ολυμπιακός με μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις…Κι όλα αυτά, με τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Χαριλάου μπροστά του…

• Ο Βόλος, που έχει φτιάξει φέτος πράγματι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που παίζει αρκετά μοντέρνο ποδόσφαιρο, έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας γιατί δεν του άρεσε ο…Πορτογάλος διαιτητής! Προφανέστατα και ήθελε τον Φωτιά, τον Ευαγγέλου και τον Φίλο, που πέρυσι έκαναν ΤΑ όργια (ακύρωση κανονικού γκολ του Σουντανί, κλοπή πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί) και είχαν υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε λευκή ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό…Τι να μας πει τώρα ο Φάμπιο Βερίσιμο που σφυρίζει φέτος Γιουρόπα Λιγκ και σημαντικά παιχνίδια του πορτογαλικού πρωταθλήματος…

• Εξυπακούεται βέβαια ότι το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού ήταν απολύτως κανονικό, όπως σχολίασαν τόσο ο Βαρούχας, όσο κι ο Ακρίδας. Ο γκολκίπερ του Βόλου ούτε κατά διάνοια δεν επηρεάζεται από τον Χασάν, αφού βλέπει ξεκάθαρα τη φάση και πέφτει για να αποσοβήσει το γκολ, ανεπιτυχώς.

• Ο Βόλος, βέβαια, στην ανακοίνωση του δεν αναφέρει τίποτα για τους δύο βοηθούς του Πορτογάλου διαιτητή, τους Έλληνες Πετρόπουλο (που είναι και διεθνής…) και Ιορδάνη. Δημητριάδη. Δύο επόπτες που μέσα στο παιχνίδι αποδείχθηκαν οι καλύτεροι…στόπερ των γηπεδούχων και δη ο δεύτερος-κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο «στόπερ», για να μην παρεξηγηθούμε! Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, όλες οι κρίσιμες υποδείξεις τους ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού! Κι οι τέσσερις!!!

• Για του λόγου το αληθές.

Πρώτη φωτογραφία


Ο Καμαρά βγάζει στο 15ο λεπτό τον Μπρούμα σε θέση για γκολ, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να τον νικάει. Ο Πετρόπουλος υποδεικνύει οφσάιντ!
Δευτέρη φωτογραφία


Ο έτερος επόπτης, Δημητριάδης, υποδεικνύει στο 46’ οφσάιντ τον Ελ Αραμπί, που καλύπτεται από δύο αμυνόμενους!
Τρίτη φωτογραφία


Πάλι ο Δημητριάδης υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Χασάν, τον οποίο στο 77’ βγάζει ο Φορτούνης σε θέση γκολ. Ο Χασάν καλύπτεται ξεκάθαρα, αλλά χάνει το γκολ, όπως στο α΄ ημίχρονο ο Μπρούμα.

Τέταρτη φωτογραφία


Σε τρίτη διαδοχικά περίπτωση ο Δημητριάδης (που είναι από την Καστοριά), βγάζει οφσάιντ επίθεση φωτιά του Ολυμπιακού, που αυτή τη φορά καταλήγει σε γκολ! Προς μεγάλη του ατυχία, γιατί πλέον εδώ η φάση κρίθηκε από το VAR. Όπως θα κρίνονταν από το VAR κι οι άλλες δύο φάσεις-μισό γκολ, του Μπρούμα και του Χασάν, και θα έπρεπε να ντρέπονταν, διαιτητικά, κυρίως ο Καστοριανός, αλλά και ο επόπτης από την Αρκαδία.

• Είναι ξεκάθαρο, ότι από το VAR, o Πορτογάλος Εστέβες κι ο Έλληνας Τριανταφύλλου, αντελήφθησαν αμέσως το λάθος του επόπτη που υπέδειξε οφσάιντ και ζήτησαν από τον Πορτογάλο διαιτητή Φάμπιο Βερίσιμο να δει ο ίδιος τη φάση από την κάμερα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Και, βέβαια, ο Βερίσιμο έδειξε σέντρα, συμφωνώντας απόλυτα με τον VAR και τον AVAR.

• Και κάπως έτσι αποφεύχθηκε μία νέα διαιτητική κλοπή εις βάρος του Ολυμπιακού για δεύτερη στη σειρά σεζόν στο Βόλο…Αυτό που δεν αποφεύχθηκε είναι οι εντυπώσεις που έχασε ο Ολυμπιακός, διότι τώρα έχει να λέει π.χ. ο προπονητής του Βόλου ότι η ομάδα του σε όλο το ματς δεν έφαγε φάσεις πέραν των δύο γκολ, την στιγμή που ο πρωταθλητής είχε δύο ακόμη καθαρές ευκαιρίες για γκολ, με τον Μπρούμα και τον Χασάν…

• Άραγε, ο Κλάτενμπεργκ τι έχει να πει για τα…κατορθώματα του επόπτη από την Καστοριά, αλλά και του έτερου επόπτη από την Αρκαδία; Του άρεσαν οι υποδείξεις του; Ήταν δίκαιες, σωστές; Και τι προτίθεται να κάνει;

• Παρεμπιπτόντως, ο Πορτογάλος ρέφερι, που κατά την ανακοίνωση του Βόλου, έπαιξε Ολυμπιακό, είχε από το πρώτο κιόλας 20λεπτο με κίτρινες κάρτες και τους δύο κεντρικούς-αμυντικούς χαφ του Ολυμπιακού, τον Εμβιλά και τον Καμαρά, όπερ σημαίνει ότι έπαιζαν σχεδόν σε όλό το ματς και οι δύο με τον φόβο μίας δεύτερης κάρτας που θα σήμαινε αποβολή τους και νοκ άουτ από τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x