Κώστας Νικολακόπουλος

Τι θα χάσει φέτος ο Ολυμπιακός από ένα πέναλτι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την αδυναμία του Ολυμπιακού από την άσπρη βούλα, αλλά και για την μπαλάρα που έπαιξε χθες, όπως και για τον Μπρούμα και τον Εμβιλά!

· Νομίζω ότι αυτή η ιστορία με τα χαμένα πέναλτι στον Ολυμπιακό, πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψιν. Δεν είναι τόσο απλό.

· Για όποιον το έχει ξεχάσει, ο Ολυμπιακός…

ΠΡΩΤΟΝ, πρόπερσι από ένα χαμένο πέναλτι είχε χάσει την ευκαιρία να πάρει μία κούπα! Από το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 85ο λεπτό της ρεβάνς με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη (0-1) ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου…

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, πέρσι από ένα άλλο χαμένο πέναλτι είχε χάσει τη νίκη σε ένα ντέρμπι! Από το χαμένο πέναλτι του Βαλμπουενά στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στα πλέι οφς…

· Και το ερώτημα είναι, φέτος τι άλλη απώλεια θα έχει ο Ολυμπιακός από χαμένο πέναλτι; Γιατί μαθηματικά, όπως έχασε κάτι τόσο πρόπερσι, όσο και πέρυσι, έτσι θα χάσει και φέτος. Όσο συνεχίζεται αυτή η ιστορία με τον…συναγωνισμό χαμένων πέναλτι, ειδικά ανάμεσα σε Βαλμπουενά και Φορτούνη-μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ο Φόρτου έχει χάσει τέσσερα κι ο Ματιέ τρία!!! Βάλτε κι ένα ακόμη χαμένο, του Ελ Αραμπί, στον τελικό του Κυπέλλου, μιλάμε για οκτώ χαμένα πέναλτι!!!

· Τέλος πάντων, ας βρει την άκρη ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως την έχει βρει με το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός! Γιατί το ποδόσφαιρο που έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο, μόνο αυτός μπορεί να το παίξει στην Ελλάδα.

· Μιλάμε για δύο γκολ, για άλλες πέντε καθαρές ευκαιρίες, για ένα κλασικό πέναλτι που δεν του δόθηκε και για ένα ακυρωθέν γκολ που αν μετρούσε (για ένα βήμα υπήρχε οφσάιντ) θα λέγαμε τώρα για μία φάση χάρμα ιδέσθαι, με τον τρόπο που ενήργησε αρχικά ο Μασούρας (τι δύσκολη πάσα), στη συνέχεια ο Όλεγκ (τι σέντρα) και στο τέλος ο Ελ Αραμπί (τι πλασέ)!

ΟΛΑ αυτά, σε ένα ημίχρονο! Διάστημα στο οποίο είδαμε τον πρωταθλητή Ελλάδας να πλαγιοκοπεί έξοχα, να περνάει φοβερές κάθετες (βλέπε Μπρούμα στη φάση του πέναλτι πάνω στον Μασούρα, αλλά και Καμαρά ελάχιστα πριν το 1-0), να κλέβει μπάλες κοντά στην περιοχή του ΟΦΗ (βλέπε Βαλμπουενά στο γκολ του Μασούρα, αλλά και Ελ Αραμπί στην ευκαιρία του Βαλμπουενά), να σουτάρει από πιο κοντά κι από πιο μακριά (γκολ Εμβιλά), να απειλεί με στημένα (στη φάση που μπήκε στα δίκτυα ο Εμβιλά, αλλά όχι η μπάλα), αλλά και με κεφαλιές (Μασούρα) και γενικά να κάνει μία ολοκληρωτική εμφάνιση.

· Ατυχώς, υπήρξε ο τραυματισμός του Μπρούμα, που σίγουρα δεν είναι μία καλή εξέλιξη. Και μπορεί να χάσει μόνο το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Άρη, αλλά συνεχίζεται αυτό το σκηνικό με τον Πορτογάλο να βγάζει προβλήματα, άλλοτε μεγαλύτερα (ένα μήνα έξω με θλάση) κι άλλοτε μικρότερα, όπως τώρα η, όπως τις προάλλες, που είχε χάσει το ματς στην Τούμπα με ίωση.



ΚΡΙΜΑ, γιατί και χθες, όσο τον είδαμε, στα 39 λεπτά που έπαιξε, ο Μπρούμα έδειξε πολύ κεφάτος και έφτιαξε ωραίες στιγμές, κυρίως με τρεις εξαιρετικές προσωπικές ενέργειες του-κούρσες. Αυτή τη φορά μπορεί να μην απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ήταν δημιουργικός, είχε καλές συνεργασίες, πέρασε εξαιρετικές πάσες και έκανε αισθητή την παρουσία του.

· Να σταθώ, ασφαλώς, και στις κινήσεις του Εμβιλά, που όσο περνάει ο καιρός τόσο μετατρέπεται σε ένα εξτρά όπλο του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα! Κάπως έτσι, τον έχουμε δει τον τελευταίο καιρό να βάζει γκολ είτε με μακρινά σουτ, όπως χθες, ερχόμενος σαν τρέιλερ, και όπως με τη Λαμία τις προάλλες, όταν είχε εκείνη την κανονιά, είτε μέσα από τις στημένες φάσεις, με τον Γάλλο να καιροφυλαχτεί στο δεύτερο δοκάρι για να πάρει μία πάσα από κεφαλιά συμπαίκτη του στο πρώτο δοκάρι, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη αγωνιστική, όταν είχε σκοράρει στη Ριζούπολη εναντίον του Απόλλωνα.

ΜΑΛΙΣΤΑ, μπορώ να πω ότι και τα τρία γκολ που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Εμβιλά είναι μάλλον λίγα μπροστά σε αυτά που θα μπορούσε να είχε σημειώσει, βάσει των ευκαιριών που είχε. Ακόμη και χθες ο έμπειρος κεντρικός μέσος είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ! Μία την έχασε εξ επαφής, σε μία άλλη σούταρε από το ύψος της περιοχής άστοχα και είχε βέβαια το γκολ, στο οποίο η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του αμυντικού Διαμαντή κι έτσι αιφνιδίασε κι έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά ου γκολκίπερ.



Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Εμβιλά φαίνεται ότι βρίσκει ένα αμυντικό μέσο που μπορεί να τον βοηθάει και στο γκολ. Όπως συνέβαινε και με τον Γκιγιέρμε, που στη διετία του στους «ερυθρόλευκους» είχε 11 γκολ! Ο δε Βραζιλιάνος είχε ξεκινήσει να σκοράρει μόλις στις τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης του σεζόν. Ο Εμβιλά ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και μακάρι να συνεχίσει έτσι και να ξεπεράσει τον Γκιγέρμε, που παρεμπιπτόντως παίρνει φέτος τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην καριέρα του, μετά τα δύο του Ολυμπιακού. Και δη το παίρνει με περίπατο, στο Κατάρ, με την Αλ Σαντ του Τσάβι.

Άσχετο: Κάποιοι προφανώς θέλουν να τιμωρούνται και οι…πλάκες, όταν πρόκειται,…βεβαίως, αποκλειστικά για παίκτες του Ολυμπιακού! Έσκασαν στα γέλια οι «ερυθρόλευκοι» από την «κίνηση» του Σεμέδο πανηγυρίζοντας το γκολ του Ελ Αραμπί! Κι εδώ κατηγορούν τους διαιτητές γιατί δεν υπάρχει τιμωρία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x