Κώστας Νικολακόπουλος

Το 0-0 του Ολυμπιακού μετά 10 χρόνια (!), το 8-3-0 και το 0-5-3!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την αποψινή κρίσιμη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τους Τσέχους.

•Βλέπω δύσκολο στο διάβασμα του το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν. Κι ο λόγος είναι πολύ απλός, το 0-0 του πρώτου αγώνα!

•Διότι για τον Ολυμπιακό το 0-0 εκτός έδρας στην Ευρώπη αποτελεί μία άγνωστη εξίσωση! Πώς μπορείς να προβλέψεις την αγωνιστική συμπεριφορά μίας ομάδας μετά από 0-0 στον πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα της, όταν έχει φέρει 0-0 μακριά από το γήπεδό της για τελευταία φορά πριν 10 ολόκληρα χρόνια, από το παιχνίδι της στην Ολλανδία με την ΑΖ Άλκμααρ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το φθινόπωρο του 2009!!!

•Δεν είναι ομάδα του 0-0 ο Ολυμπιακός και γενικότερα κι ακόμη πιο ειδικά εκτός έδρας, οπότε δεν είναι κι εύκολο να τον "διαβάσεις", για το τι θα κάνει στη ρεβάνς ενός 0-0 στο γήπεδο του.

•Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, με το σκεπτικό ότι είναι αήττητος στα 11 τελευταία καλοκαιρινά ευρωπαικά προκριματικά παιχνίδια του (8-3-0), με οκτώ νίκες (Μπέρνλι 3-1, Λουκέρνη 4-0 και 3-1, Ριέκα 2-1 κι 1-0, Παρτίζαν 3-1, Αρούκα 1-0 και 2-1) και τρεις ισοπαλίες (Πλζεν 0-0, Μπέρνλι 1-1 και Παρτίζαν 2-2). Σε αντίθεση με την Βικτόρια που στα οκτώ τελευταία δικά της καλοκαιρινά ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχει κερδίσει, έχοντας πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες (0-5-3)!...

•Με τη λεπτομέρεια να είναι ότι μία ισοπαλία με γκολ σήμερα το βράδυ αρκεί στους Τσέχους για την πρόκριση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει την πίεση ότι παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη.

•Η δε Βικτόρια στα παιχνίδια της για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει καλύτερη εκτός έδρας παρά εντός έδρας! Έξω έχει διπλό με τη Μακάμπι, ισοπαλίες 2-2 με την Στεάουα κι 1-1 με την Γκαραμπάγκ και ήττα 0-2 από τη Λούντογκορετς, ενώ εντός έδρας με τις ίδιες ομάδες έχει δυο ισοπαλίες και δύο ήττες!

•Εξ ου και δεν θεώρησα καλό το 0-0 του Ολυμπιακού στο Πλζεν! Με την ουσία, πάντως να είναι μια: αν ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει την Βικτόρια, πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος ότι θα χρειαστεί να ματώσει, να φτύσει αίμα. Και να το ξέρει αυτό κι ο κόσμος του που θα πάει στο γήπεδο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x