Κώστας Νικολακόπουλος

Το… αβαντάζ Ολυμπιακού κι ΑΕΚ ενόψει πλέι οφ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr μία παράμετρο με ξεχωριστό ενδιαφέρον ενόψει της επικείμενης διεξαγωγής των πλέι οφ.

· Ίσως το μόνο δεδομένο αυτή την στιγμή για τα πλέϊ οφ του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι θα γίνουν, εάν όπως πλέον φαίνεται ότι θα γίνουν, χωρίς θεατές.

· Άρα, έχει ένα νόημα να δούμε τι ξέρουν από αγώνες κεκλεισμένων των θυρών οι ομάδες που θα κληθούν να δώσουν τα παιχνίδια τους χωρίς κόσμο! Αν δηλαδή κατά τη φετινή σεζόν έχουν παίξει χωρίς κόσμο και τι έχουν κάνει.

· Η ΑΕΚ έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια με κλειστές τις πόρτες: τέσσερα! Στο ΟΑΚΑ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα κι έχασε 1-3 από την Τράμπζονσπορ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το περασμένο καλοκαίρι, ενώ χωρίς κόσμο ήταν και τα δύο τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, εντός έδρας 3-0 τον ΟΦΗ κι εκτός έδρας 1-1 με τον Πανιώνιο.

· Ακολουθεί ο Ολυμπιακός, που έχει παίξει τρεις φορές χωρίς κόσμο και δη όλες στο Καραϊσκάκη! Αρχικά για το πρωτάθλημα, όταν κέρδισε τη Λάρισα 4-1 και τον Παναθηναϊκό 1-0 και πρόσφατα για το Γιουρόπα Λιγκ, όταν έφερε 1-1 με τη Γουλβς, παίζοντας επί 65 λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σεμέδο. Πλησίασε δηλαδή το μέγιστο βαθμό επιτυχίας!

· Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης δεν έχουν παίξει φέτος παιχνίδι τους ποτέ κεκλεισμένων των θυρών, εντός η, εκτός έδρας. Ο δε Παναθηναϊκός με τον ΟΦΗ έχουν από ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα εκτός έδρας.

· Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπό αυτή την έννοια ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ έχουν ένα…αβαντάζ σε σχέση με τις άλλες τέσσερις ομάδες και δη τον ΠΑΟΚ με τον Άρη, αφού ξέρουν τι είναι να παίζεις με κλειστές για τον κόσμο πόρτες. Έχουν πάρει την…κρυάδα.

· Μάλιστα η ΑΕΚ είχε παίξει και πέρσι δύο φορές χωρίς κόσμο, εντός έδρας (4-0 τον Άρη, 0-2 από τον Ατρόμητο), ενώ γενικά είναι συνηθισμένη στο κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και πρόπερσι είχε τέσσερα ματς, λόγω τιμωρίας! Όπως είχε πρόπερσι κι ο Ολυμπιακός τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη! Ο Παναθηναϊκός είχε πέρσι δύο ματς χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ (2-0 τον Άρη κι 1-3 από τον ΟΦΗ), ενώ ο ΠΑΟΚ αυτή τη διετία δεν είχε ποτέ τιμωρία, σε αντίθεση με την προπέρσινη σεζόν όταν είχε παίξει με κλειστές πόρτες σε εννιά ματς, με εννιά νίκες (αλλά κανένα σε ντέρμπι)!

· Να προσέξουμε ότι οι ομάδες που θα μπουν στα πλέϊ οφ έχουν παίξει μεταξύ τους χωρίς κόσμο με αυτά τα αποτελέσματα φέτος και πέρσι: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0, ΑΕΚ-Άρης 4-0, ΠΑΟ-Άρης 2-0, ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-3. Δηλαδή, όλα άσοι, με εξαίρεση το ΠΑΟ-ΟΦΗ!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1260663605554327552

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x