Κώστας Νικολακόπουλος

Έκπληξη: «Ισορροπία τρόμου» 12 ετών στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ από μία άλλη παράμετρο!

· Για να είμαι ειλικρινής δεν το πίστευα. Δεν πίστευα ότι υπάρχει τέτοια ισορροπία…τρόμου στα αποτελέσματα των ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ από το 2010 έως και σήμερα! Έχουν γίνει 34 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και οι δύο ομάδες έχουν από 14 νίκες, ενώ έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα-τρία στην έδρα του ενός και τρία στην έδρα του άλλου (0-0 κι 1-1).

· Θεωρούσα ότι ο Ολυμπιακός έχει σαφώς το πάνω χέρι σε αυτά τα 12 χρόνια. Βεβαίως, δεν υπολογίζω τα δύο ματς που κέρδισε ο Ολυμπιακός άνευ αγώνα, ένα στο Καραϊσκάκη (που δεν κατέβηκε ο ΠΑΟΚ) κι ένα στην Τούμπα (με τον τραυματισμό του προπονητή του, του Όσκαρ Γκαρθία). Μετράω τα παιχνίδια που παίχτηκαν. Και στα οποία βλέπουμε ακριβώς ίδιες νίκες από κάθε ομάδα!

· Το δεδομένο είναι εντυπωσιακό, καθότι ιστορικά ο Ολυμπιακός υπερέχει αισθητά, με 25 νίκες παραπάνω, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έχει 78, έναντι 53, με ισόπαλα τα υπόλοιπα 30 ματς. Αλλά είναι προφανές ότι αυτά τα 12 χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει πολύ καλά αποτελέσματα, καταφέρνοντας μία τέτοια ισορροπία: 14 (νίκες του)-6 (ισοπαλίες)-14 ήττες του).

· Αν απομονώσουμε την τελευταία τριετία, μιλώντας δηλαδή για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι γι΄ αυτόν ο πιο δύσκολος αντίπαλος από πλευράς αποτελεσμάτων, καθώς έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Έστω κι αν η μία από τις πέντε νίκες του ΠΑΟΚ δεν είχε αντίκρισμα, το 3-2 πέρυσι στο Κύπελλο, αφού στη ρεβάνς πέρασε ο Ολυμπιακός.

· Είναι αλήθεια ότι όπως πρόπερσι ο ΠΑΟΚ έκανε τη διαφορά κερδίζοντας στα δύο ματς τον Ολυμπιακό (1-0 έξω και 3-1 μέσα) παίρνοντας κατά βάση το πρωτάθλημα με αυτές τις δύο νίκες, έτσι ο Ολυμπιακός πέρυσι και φέτος έκανε τη διαφορά κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ: πέρυσι δύο φορές στην Τούμπα για το πρωτάθλημα δίνοντας του το τελικό κτύπημα στη μάχη του τίτλου, αλλά και μία στο Καραϊσκάκη βγάζοντας τον εκτός Κυπέλλου. Και φέτος με το 3-0 στο Καραϊσκάκη, με το οποίο τον τελείωσε, αφήνοντας τον 15 βαθμούς πίσω του…

· Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει απόψε, έτσι ώστε επί Μαρτίνς να γίνουν πέντε οι νίκες του, με πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες, άρα εντελώς ισορροπημένα τα πράγματα. Και στη συνέχεια να ξεχωρίσει μία ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου, φτάνοντας στην έκτη νίκη!

· Η εικόνα που έχω είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει απόψε με αρκετές αλλαγές προκειμένου αφενός μεν να μην έχει ο Μαρτίνς ξεκάθαρη εικόνα για το τι ετοιμάζει ο Πάμπλο Γκαρσία στον τελικό, αφετέρου δε ακόμη και να χάσει να μην πληγεί η ψυχολογία του. Σε περίπτωση δε θετικού αποτελέσματος, θα έχει να λέει ότι και με τις ρεζέρβες πήρε αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη. Κοινώς, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα το πάει στα πονηρά ενόψει του τελικού. Δεν θα θελήσει να κάνει απόψε κάποια πρόβα τελικού. Τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα την πήρε και τώρα αυτό για το οποίο καίγεται είναι για να πάρει το Κύπελλο.

· Βέβαια, στα ντέρμπι παίζουν πρώτα οι φανέλες. Και μπορεί ο ΠΑΟΚ και με αλλαγές να αποδειχθεί απολύτως ανταγωνιστικός του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε ότι έχει ηθικό, με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του! Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ο ΠΑΟΚ έχει φάει μόλις τρια γκολ σε αυτά τα οκτώ ματς και όσο μία ομάδα κερδίζει και κρατάει το μηδέν, είναι μια χαρά.

· Ας προσέξουμε δε ότι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση των πλέι οφ με 17 βαθμούς (10 έχει η ΑΕΚ) και είναι και θέμα πρεστίζ για τον Ολυμπιακό αν μη τι άλλο να μην τερματίσει πίσω από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφς…Να είσαι δηλαδή τόσο εύκολα πρωταθλητής από την κανονική διάρκεια της περιόδου, αλλά στα πλέι οφς να μην είσαι πρώτος…

Άσχετο: Ο Μεριά τα έκανε θάλασσα πάλι. Στο Ρίζεσπορ-Μαλάτιασπορ 0-4 ο Τυνήσιος διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού, που παίζει δανεικός και φέτος στην Τουρκία, αυτή τη φορά στη Ρίζεσπορ, έκανε πέναλτι (χέρι) μόλις στο 6ο λεπτό κι η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ. Και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, στο 49’, έχασε τον παίκτη του, τον έριξε χάμω κι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τη Ρίζεσπορ με παίκτη λιγότερο κι ενώ έχανε 0-2…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x