Κώστας Νικολακόπουλος

Η λύτρωση για τον Ελ Αραμπί, που δεν σκόραρε για μήνες στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την επιστροφή του Ελ Αραμπί στα γκολ στο…σπίτι!

• Το ήθελε πολύ αυτό το γκολ και το…καταχάρηκε ο Ελ Αραμπί. Βλέπετε, εκτός όλων των άλλων, εδώ και πολύ καιρό σκοράρει σπάνια στο Καραϊσκάκη!

• Μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, στις 11 του περασμένου Μάρτη, δηλαδή σε ένα διάστημα έξι μηνών, ο μεγάλος γκολτζής του Ολυμπιακού μέχρι το χθεσινό παιχνίδι με την Άντβερπ είχε σκοράρει μόλις σε ένα ματς: στο 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο, στις 28 Απρίλη.

• Για τον Αραμπί εννιά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη (έξι από την περασμένη σεζόν και τρία από την φετινή), έχοντας σκοράρει μόνο στο ένα από αυτά, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό! Ειδικά αν θυμηθούμε την απίστευτη ευκαιρία που είχε χάσει με την Σλόβαν τις προάλλες, εντελώς μόνος με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

• Κάπου ήταν μία λύτρωση και για τον ίδιο τον Αραμπί αυτό το γκολ χθες, στο β΄ ημίχρονο, με τους Βέλγους. Μεγάλη λύτρωση, καθώς νωρίτερα, στο α΄ ημίχρονο, του είχε ακυρωθεί κι εκείνο τη εντυπωσιακό γκολ, με το εναέριο σουτ, για οφσάιντ που ακόμη και με την γραμμή του VAR δεν το καταλαβαίνεις εύκολα!

• Να προσέξουμε δε ότι όλα τα τελευταία γκολ του Αραμπί με τα «ερυθρόλευκα», έχουν έρθει με κεφαλιές! Τόσο το χθεσινό, όσο κι εκείνο στην Μπρατισλάβα με την Σλόβαν, αλλά και το τελευταίο του από την περασμένη σεζόν, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! Εξαίρεση το πέναλτι με τη Λούντογκορετς στη Βουλγαρία.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου: Η λύτρωση του Ελ Αραμπί

• Το καλό είναι ότι μετά τα πρώτα ματς της σεζόν, στα οποία ο Αραμπί όχι απλά δεν σκόραρε, αλλά δεν έμπαινε και σε φάσεις για γκολ με τη συχνότητα που ξέραμε, εδώ και κάποια παιχνίδια έχει…επιστρέψει. Βρίσκεται μέσα στις φάσεις κι από την στιγμή που είναι στις φάσεις, το λογικό είναι να έρθουν και πιο εύκολα τα γκολ. Χθες, πέραν των δύο γκολ που σημείωσε (και το ένα ακυρώθηκε), βρέθηκε κι άλλη μία φορά σε θέση βολής, στο α΄ ημίχρονο, από εκείνη την υπέροχη ενέργεια του Μπουχαλάκη, αλλά ο αντίπαλος στόπερ, ο Πορτογάλος Αλμέιδα, κόντραρε σωτήρια την μπάλα.

• Σιγά σιγά λοιπόν φαίνεται να αρχίσει να ρολάρει ο Ελ Αραμπί, που ως συνήθως έκανε και χθες αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο (και πίσω γύρισε έως την περιοχή του Βατσλίκ για να μαρκάρει), αλλά και είχε την γνωστή του αδυναμία να χάνει μπάλες στο κέντρο. Μάλιστα, η σημαντική ευκαιρία της Άντβερπ να κάνει το 1-2 στο 86’ είχε ως αφετηρία ακριβώς μία πάσα…ακριβείας του Αραμπί σε αντίπαλο, με συνέπεια να βγουν οι Βέλγοι στην κόντρα. Σε μία άλλη αντεπίθεση, του Ολυμπιακού αυτή, ο Αραμπί έφυγε ωραία μπροστά, αλλά ενώ είχε πολύ καλύτερες επιλογές πήγε στην πιο δύσκολη, σε μία κάθετη στον Κούντε, που ήταν όμως πολύ δύσκολο να τελειώσει τη φάση.

• Ήδη, πάντως, ο Αραμπί είναι και φέτος πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού από την αρχή της σεζόν με τρία γκολ, έναντι δύο του Μαντί Καμαρά.

• Παρεμπιπτόντως, και με αφορμή την παρουσία του Βρουσάι σε αυτά τα μόλις 14 λεπτά που έπαιξε, με την συμμετοχή του στο χρυσό γκολ του Ρέαμπτσιουκ, να σας υπενθυμίσω τι σχόλιο είχα κάνει για τον διεθνή κυνηγό, μετά την συμμετοχή του, και τότε ως αλλαγή, στο ματς με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα…







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x