Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Λαλά... ζωντάνεψε και «είπε» ότι θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την επιστροφή του Λαλά στην δράση με τον Ολυμπιακό.

• Στα δικά μου μάτια η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ήταν ο Λαλά! Επιτέλους είδαμε τον Γάλλο ακραίο μπακ να βγάζει μία διαφορετική εικόνα, να είναι ζωντανός!
• Δεν λέω ότι με…γοήτευσε. Ούτε λέω ότι το να μπει ένας παίκτης στο ημίχρονο, με το σκορ ήδη 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, αποτελεί ασφαλές δείγμα. Λέω ότι για πρώτη φορά ο Λαλά έδειξε να θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό! Αυτό ακριβώς!
• Παίζοντας 20 λεπτά αριστερό μπακ και άλλα 25 λεπτά δεξί μπαμ, έβγαλε διάθεση. Τον είδαμε να διώχνει μπάλες στην περιοχή του Σα με δυναμισμό, να έχει καλές τοποθετήσεις, να γυρίζει και να κόβει, να κάνει επεμβάσεις και σε κρίσιμες στιγμές για δημιουργία φάσεων, να διώχνει δύο φορές στην ίδια φάση, αλλά και να σπριντάρει και να παίρνει φάουλ και κόρνερ, να βγάζει καλή πάσα στον Φορτούνη, να πατάει στην περιοχή του ΠΑΟ και να σουτάρει (μπλόκαρε το σουτ ένας αμυνόμενος), να σεντράρει.
• Ο Λαλά προχθές στη Λεωφόρο δεν έβγαλε μάτια, αλλά ήταν ένας…κανονικός ακραίος μπακ. Με βοήθειες στην ομάδα και μπρος και πίσω. Είχε πάλι αδυναμίες, όπως για παράδειγμα όταν την πάτησε γιατί θέλησε να αποφύγει ένα κόρνερ και του έκλεψαν την μπάλα στην γραμμή του άουτ η, όταν έχασε εύκολα μία μπάλα, αλλά γενικά ο Γάλλος είχε μια αρκετά γεμάτη παρουσία.
• Κυρίως, όμως, για πρώτη φορά ο Λαλά μας «είπε» με την όρεξη που έβγαλε σε έστω αυτό το ημίχρονο, ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να υπολογίσει και πάνω του. Τι ταβάνι έχει, δεν το ξέρω. Με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, γιατί δεν τον έχουμε παρακολουθήσει μόνο σε αυτό το ημίχρονο, μας έχει βάλει ερωτηματικά. Όμως, ίσως πλέον κι ο ίδιος να κατάλαβε ότι εδώ δεν είναι Στρασμπούρ. Κι ότι για να παίξει στον Ολυμπιακό πρέπει να δουλέψει σκληρά.
• Είδε κι ο Λαλά ότι ο Ανδρούτσος μπορεί να μην είναι κανένας καθιερωμένος δεξιός μπακ, αλλά δεν είναι κανένα παιδάκι. Και κυρίως είναι αποφασισμένος να φτύσει αίμα για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Άρα, για να τον ξεπεράσει ο Λαλά πρέπει κι αυτός να «ματώσει».

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Εν πρώτοις, πάντως, το σημαντικό είναι ότι ενόψει του τελικού, και με τον Μαρτίνς να μην ξέρει αν θα έχει στη διάθεση του τον Παπασταθόπουλο, ο Ολυμπιακός μπορεί στο πρόσωπο του Λαλά να βρει άλλη μία λύση για την άμυνα, αφού οι επιλογές δεν είναι πολλές.
• Και κάτι τελευταίο: όντως ο πιτσιρικάς Καλογερόπουλος έδειξε την Κυριακή ότι θέλει ακόμη πολύ δουλειά, κάτι άλλωστε που το ξέραμε και που είναι απολύτως λογικό. Τον άδειασε ο Μαουρίτσιο στη φάση του μοναδικού γκολ του ΠΑΟ, ενώ έχασε και τη μονομαχία από τον Ιωαννίδη στο δοκάρι του νεαρού φορ του ΠΑΟ. γενικά δεν πατούσε τόσο γερά όσο π.χ. στην Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα-έχασε και τον Μακέδα στη φάση που βγήκε έγκαιρα ο Σα στα πόδια του κυνηγού του Παναθηναϊκού και καθάρισε τη φάση, πήρε κίτρινη σταματώντας με φάουλ τον Αϊτόρ, ενώ και στο τέλος ρίσκαρε πολύ σε μία πάσα.
• Αλλά μιλάμε για ένα παιδί 16,5 ετών, που πρώτη φορά στην καριέρα του παίζει σε ένα ντέρμπι και δη στη Λεωφόρο, έστω με αυτόν τον προβληματικό ΠΑΟ. Και, τέλος πάντων, είχε και τις καλές στιγμές του, βγήκε πρώτος στην μπάλα, έδιωξε, είχε πιεστικά μαρκαρίσματα, έκοψε με κεφαλιά και είχε και πολύ σωστές όλες τις πάσες του. Κι ας σκεφθούμε και κάπως έτσι: Αν λέμε για τις αδυναμίες που έβγαλε ο Καλογερόπουλος, τι πρέπει να πούμε για τα λάθη του Εμβιλά στο πέναλτι του Σα και στο γκολ του Μαουρίτσιο;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x