Κώστας Νικολακόπουλος

Το τελευταίο ματς του Τσούμιτς πριν γυρίσει στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Τσούμιτς και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

• Ο Νίκολα Τσούμιτς έπαιξε χθες το βράδυ το τελευταίο παιχνίδι του με την Σπόρτινγκ Χιχόν κι ετοιμάζεται να γυρίσει στον ολυμπιακό και να ξεκινήσει μαζί του προετοιμασία από τις 15 Ιουνίου.

• Η Χιχόν ηττήθηκε 0-2 εντός έδρας από την Αλμερία κι έχασε χρυσή ευκαιρία να πάρει μέρος στα πλέι οφς για την άνοδο στην Α΄ Εθνική-με νίκη της θα περνούσε αυτή, εις βάρος της Ράγκιο Βαγεκάνο. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσούμιτς δεν θα παραμείνει άλλο στην Ισπανία, κάτι καλό για τον Ολυμπιακό, καθότι αν έπαιζε η ομάδα του εκεί πλέι οφς, μπορεί και να τελείωνε στις 15 Ιουνίου, οπότε με την εξτρά άδεια που θα έπρεπε να πάρει, θα έχανε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του πρωταθλητή Ελλάδας.

• Ο Σέρβος εξτρέμ μπήκε χθες αλλαγή στο 60ο λεπτό, λίγα λεπτά μετά το 0-1 υπέρ της Αλμερία και η αλήθεια είναι ότι έκανε αισθητή την παρουσία του. Η πιο καλή ενέργειά του ήταν μία ντρίμπλα και μία σέντρα ακριβείας από δεξιά για κεφαλιά (άστοχη όμως) συμπαίκτη του από άριστη θέση. Ο ίδιος ο Τσούμιτς πάτησε τρεις φορές την περιοχή της Αλμερία προσπαθώντας να σκοράρει, αλλά δύο φορές κόπηκε στο τσακ και δεν τελείωσε τις φάσεις κι άλλη μία δεν έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα συμπαίκτη του.

• Ο 22χρονος (20.11.1998) άσος ήταν πολύ δραστήριος, είχε μία ακόμη πάσα για σουτ ε συμπαίκτη του που ωστόσο αστόχησε από καλή θέση, ενώ δύο φορές έκλεψε μπάλες (την πρώτη πάσαρε και τη δεύτερη κόπηκε), είχε μία προσωπική προσπάθεια στην οποία ανακόπηκε αλλά ξανακέρδισε και πάσαρε και γύρισε και μία φορά όταν έπρεπε κάνοντας φάουλ για να σταματήσει μία αντεπίθεση.

• Ήταν η 28η εμφάνιση του Τσούμιτς (14η ως αλλαγή) στο ισπανικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ (σκόραρε και μία φορά στα τρία παιχνίδια του στο Κύπελλο). Μέχρι και τις 20 Φλεβάρη ο κυνηγός που ανήκει στον Ολυμπιακό κι είχε δοθεί ως δανεικός για τη φετινή σεζόν στην Σπόρτινγκ, ήταν στους βασικούς της ισπανικής ομάδας, αλλά μετά από ένα τραυματισμό που τον άφησε έξω για πέντε εβδομάδες άλλαξε γι΄ αυτόν η κατάσταση και στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν μπήκε μόλις μία φορά βασικός…

• Στον Ολυμπιακό τον παρακολούθησαν και οι πληροφορίες λένε ότι ο Σέρβος θα κληθεί και στις 15 του άλλου μήνα θα είναι στο Ρέντη για να ξεκινήσει προετοιμασία, προκειμένου να τον τσεκάρει ο Πέδρο Μαρτίνς, για να αποφασίσει να θα τον κρατήσει μαζί του στο ρόστερ για τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας θα λείπει ο Μασούρας, αφού έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας στις αρχές Ιουνίου και θα πάρει εξτρά άδεια, ενώ δεν υπάρχει πλέον κι ο Μπρούμα. Άρα, από εξτρέμ θα είναι οι Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά κι ο όποιος καινούριος αναμένεται να αποκτηθεί.

Άσχετο: στις 14 Ιουνίου θα βρίσκεται πίσω στην Αθήνα ο Μαρτίνς για να ετοιμαστεί για το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μέχρι τότε θα κάνει διακοπές, συνολικά περίπου τριών εβδομάδων.. Τις ξεκίνησε από τις 23 του Μάη στην πατρίδα του και είναι προφανές ότι τις έχει κι αυτός ανάγκη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x